Keyfî Drag Race Tekrarı: Hayır Kere Hayır

Keyfî Drag Race Tekrarı: Hayır Kere Hayır

İkizler olmanın doğasında gündüz savunduğunuzdan gecesinde nefret etmeniz, uğruna öldüğünüzden bir anda soğumanız olduğu için Yvie Oddly ve durmadan açtığı ishalli ağzından sıdkımın sıyrılmasını doğal karşılamanız gerek. Bölüm dahilinde olanları konuşacağım ama öncesinde şu ikonik Untucked’a uğramak istiyorum. Dramanın aşırı tansiyonlusuna hasret kaldığımız RuPaul’s Best Friend Race, 11. serinin sonunda bize fazlasıyla shade sesi dinletecek bir toplaşmaya doğru yelken açmış bulunmakta. O kadar çok cephe var ki hangi birisine yetişeceğiz bilmiyorum. Ama her şeyden evvel Nina Bonina Brown’ın bir model üstü olmasına karşın lordumuz ve kurtarıcımızmış gibi muamele gören Yvie’ye değinmeli.

Sizlere, bilhassa aranızdaki Yvie severlere birkaç sorum var. İlk önce şu Vanjie ile olan çatışmasından dem vuracağım. Karşılıklı hadsizliğe varan tansiyonu savunmak gibi bir derdim yok ama panelin söylediklerini sanki çok orijinal bir şeymiş gibi tekrarlayan Yvie’nin yardımcı oluyorum ayağına herkesin damarına basması çok ama çok yorucu değil mi? Bir; senin ne haddine? İki; burnumuzdaki sümüğe bakmadan etrafa niye sataşıyoruz? Üç; agresif tonunun etrafındaki istisnasız herkesi rahatsız ettiğinin farkında olamayacak kadar sosyopat mı? Dört; Sharon Needles bunun daha iyisini 7 sene önce yapmadı mı zaten? Beş; bir reality showu neden bu kadar ciddiye alıyorum?

Orta yolda buluşmaktan kaçınan, kendi özgüvensizliklerinin bedelini başkalarından çıkarmaya çalışan kişilere kendi hayatımda da yer ayıramadığım için Yvie ile olan münasebetimi sınırlamaya karar verdim. Bu bilgiyi de sanki çok umurunuzdaymış gibi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yalnız kendi çizelgemde bile Brooke Lynn ile birlikte göze en hoş gelen karneye sahip olduğunu inkâr etmeyeceğim. Sadece Nina West’i, Akeria’yı ve hatta Plastique Tiara’yı bile daha ilginç bulduğum bir noktaya geldim artık. Tabii Untucked yalnızca sahte kahkahasının yanına sahte çığırışlar ekleyen Yvie ile sınırlı kalmadı. Bir posta da Silky ile hesaplaşan hanımımızın yanına Rajah vs. Plastique savaşı eklendi.

Rajah’nın Yvie’den daha özgüvensiz olduğunun bilinciyle sağa sola sataşmak konusunda ısrarının tadına önceki bölümlerde bakmıştık zaten. Yalnız Akeria’nın kışkırtmasıyla gelen haykırışları o kadar boş ki kendi bile açıklamakta güçlük çekiyor. Anlıyorum, kimilerinin ekran süresi kazanabilmek için performanstan çok bu tür kavgalara ihtiyacı var. Bu kavgaların biz izleyicilere de şeytani kahkahalar armağan etmesine, zırıl popolarımızı zevkten şaha kaldırmasına da itirazım yok. Ancak tüm krediler bir anda yok oluveriyor işte. Dişe gelir bir hırgür olmadığı için kahkaha attığımızla kalıyoruz. Ama nedir? En azından Brooke Lynn’in bir Kanadalı’ya yaraşır bir şekilde kendini minderlerin arasına gömmesine, bu da yetmezmiş gibi “Can’t we bottle our feelings like normal people?” dediğine şahit olduk. Lö kebap.

Gelelim üçüncü sezondan sonra ilk kez tasarım görevlerinin sayısını artıran RuPaul’un güneyli özentilinin ürünü, ne varsa çiftliklerde var moda haftasına. Kim hangi organik ürünü kullandı incelemesi beni pek ilgilendirmediği için o kısmı sahiplerine bağışlayıp jürinin seçimlerine katıldığımı söyleyeceğim ben. Evet, Plastique kazanmalıydı. Ondan sonraki en iyi kostümler Brooke Lynn ve Yvie’nin idi. Silky ucuz kurtuldu, bu da doğru. Yalnız ben Akeria yerine Vanjie’yi ötelerdim lip sync’e. O da varını yoğunu ortaya koyup Rajah’yı sepetlerdi bir güzel. Nina West’in arada kaynamış olmasına da bir şey diyemiyorum. Çünkü rayına oturmayan bir şeyler vardı sanki. Özellikle sunumundaki robotik hareketlere anlam verebilmiş değilim.

Haricinde bir de Ru’nun teker teker masaları gezmiş olmasından mutluluk duyduğumu eklemek istiyorum. Ben sonunda hevesi yerine gelen anacığımızın Emmy dilenciliği yaptığı bu ikili sohbetlerden epey memnunum. Plastique’i sahiplenişi epey sahte duruyor ama kızcağızın anlattıklarında hepimize tanıdık gelen bir şeyler vardır, eminim. O yüzden dolan göz pınarlarımızı silip bir sonraki haftaya koyulacak ve yapımcı üretimi trajedileri rafa kaldıracağım. Alyssa’nın adeta Plastique kazansın diye yaptığı ziyaret, o itiraf, üstüne bölümü kazanması… Neyse. Bu kadarı da olsun canım. Drag queenlerle tıka basa dolu bir ortamdan yüzde yüz organiklik beklemek de yanlış zaten. Bu arada önümüzdeki hafta Snatch Game varmış. Şimdi onu beklemeye koyulacağız. Salı da preview gelir, biraz çalışma odasının nabzını tutarız. Oooooh, değmeyin keyfime.

Keyfî Drag Race Tekrarı – Untucked

  • Mini görevlerin, ana görevlerden daha eğlenceli olduğu konusunda hemfikir miyiz? Ve hatta daha iyi bile denilebilir.
  • Vanjie’nin podyum performansı o kadar kötü ki artık kazansın diyemiyorum 🙁
  • #TeamBrookeLynn. Bu konulara girmeyelim, Olay bitmiştir, görüşmeyelim.
  • Yvie, sit yo ass down and shut the fuck up, bitch.
  • RuPaul bir gün emekli olmaya karar verirse yerini Alaska’ya bıraksın diyorduk ama Alyssa da olur yahu. Misler gibi olur hem de!

Genel sıralamam
⭐⭐⭐⭐Brooke Lynn Hytes, Nina West, A’Keria C. Davenport
⭐⭐⭐:  Vanessa Vanjie Mateo, Plastique Tiara, Yvie Oddly, Silky Nutmeg Ganache
⭐⭐: Soju, Scarlet Envy, Shuga Cain
: Rajah O’Hara, Ariel Versace, Honey DavenportKahanna Montrese, Mercedes Iman Diamond

Bu tabloyu da böyle bölüm bölüm kendime göre renklendireceğim:

Yarışmacı 1 2 3 4 5 6 7 8 9
A’Keria C. Davenport SAFE SAFE SAFE SAFE SAFE WIN LOW    
Brooke Lynn Hytes WIN SAFE SAFE HIGH HIGH HIGH HIGH    
Nina West LOW SAFE WIN SAFE HIGH LOW SAFE    
Plastique Tiara HIGH HIGH LOW SAFE WIN SAFE WIN    
Ra’Jah O’Hara LOW LOW BTM2 BTM2 SAFE SAFE BTM2    
Shuga Cain SAFE HIGH SAFE SAFE BTM2 SAFE SAFE    
Silky Nutmeg Ganache SAFE SAFE SAFE SAFE LOW HIGH SAFE    
Vanjie HIGH WIN HIGH LOW SAFE BTM2 BTM2    
Yvie Oddly SAFE HIGH HIGH WIN BTM2 SAFE HIGH    
Scarlet Envy SAFE SAFE LOW HIGH HIGH BTM2      
Ariel Versace SAFE LOW SAFE SAFE SAFE        
Mercedes Iman SAFE BTM2 LOW BTM2          
Honey Davenport SAFE SAFE BTM2            
Kahanna Montrese BTM2 BTM2              
Soju BTM2                

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

2 Yorum

  1. özge

    Yvie sadece kendisi orijinal bir şeyler yapıyor kafasında ama sende yazmışsın zaten biz daha iyisini Sharon’da yıllar önce gördük, ne bu tantana? İlk bölümlerde seviyordum ama son iki üç bölümdür baya itici, iki dakika sus nefeslen biraz. Vanjie’yle aralarındaki kavga manasızdı, Evet Vanjie’den hep aynı şeyleri gördük neyse ki kendisi de farkında umarım değiştirmeye başlar artık. Rajah sonunda gitti. Ağzını açtığı an kulağımda Ru’nun self sabouteur diyen sesi çınlıyordu. Olduğunu sandığı queen olmadığını anlar umarım artık. Brooke Lynn’de olmasa… Şimdiden tacını alsa gitse gık demem. Umarım alır da, yakışır kendisine. Nina West’i ayrı bir sevimli buluyorum, gerçekten kendini geliştirmeye gelmiş gibi duruyor, ne bileyim çok sempatik. Samimi duruyor. Ayrıca Alyssa’yı görmek çook güzel oldu.
    Bu arada ailenle ilgili gelişmeye çok sevindim. 🙂

    Yanıt
  2. irem

    Yazını çok beğendim öncelikle daha önce seni keşfetmediğime inanamıyorum ve yazdığın her şeye katılıyorum. Yvie dobrayım diye diye kendi ayağına sıkacak gibi.Böyle gelene gidene saldırmaya devam ederse sevenleri – ki ilk bir kaç bölüme kadar ben de destekliyordum- azalacak . Vanjie podyumda kaç kez tökezledi sayamadım şimdiye kadar son ikiye kalmamış olması da tuhaf ama umarım düzelir. Rajah için diyecek bişey yok zaten geç bile gitti .Brooke Lynn’ine aşık oldum sanırım yapacak bir şey yok

    Yanıt

Yorum yazın...