Takip et

Live Blogging

SAG Ödülleri 2011 – Live Blogging

tarihinde yayınlandı.

Kırmızı Halı’da açıklanan ödüller:

  • En İyi Dublör Performansı (Film): Inception
  • En İyi Dublör Performansı (TV): True Blood

3.04: Alec Baldwin ve Betty White gecenin ilk sunucuları. Bu arada ödül törenin ustream’den izlemeniz mümkün.

Steve Buscemi

  • En İyi Erkek Oyuncu (TV-Drama): Steve Buscemi, Boardwalk Empire

3.06: Buscemi‘nin bir şekilde fark edilmiş olması güzel ama Mad Men‘in bulunduğu bir kategoride, eğer The Good Wife yoksa, başka birşeyin kazanmasını istemiyor insan.

3.09: Kırmızı Halı’da göremediğimiz Annette Bening ve Mark Ruffalo var şimdi sahnede. The Kids Are All Right‘ın tanıtım filmi yayınlanacak. Çok merak ediyorum ne zaman bizim ülkemizde de sahneye çıkan ünlülerin nereden girip nereden inceklerini bildiği bir tören yapılacak? Altın Portakal’ın ödül töreni rezaletinden geçtim bu sene çok iddialı olmasına rağmen koca bir felaketten ibaret olan İsmail Cem Ödülleri’ne kadar acemilikte sınır tanımadığımızın altını çizmek istiyorum.

3.11: Cory Monteith ve Eva Longoria

Julianna Margulies

  • En İyi Kadın Oyuncu (TV-Drama): Julianna Margulies, The Good Wife

3.13: Sekizinci SAG Ödülü Julianna Margulies‘nin. Her sene gelsin, her sene alsın!

3.19: SAG Ödülleri’ni canlı izleyince Amerika’daki reklamların ne kadar saçma olduğunun da farkına varıyorsunuz. Match.com’ın ciddi ciddi reklamları yayınlanıyor, şaka gibi. Bizde de yapsalar ya öyle birşey kocabulbana.com mesela…

3.20: Sofia Vergara ve Taye Diggs sıradaki sunucular. Bu arada Michael C. Hall‘ın suratındaki ifadeyi özetleyeyim hemen: “Eve dönmek istiyorum!”

Boardwalk Empire ekibi

  • En İyi Toplu Performans (TV-Drama): Boardwalk Empire

3.22: Böylece ilk üç ödülü de doğru tahmin etmiş oldum. SAG üyeleri beni şaşırtmadığınız için teşekkürler. Michael Pitt‘i görünce bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi. Buscemi‘nin teşekkür konuşmalarında rezalet olduğunu söylemiş miydim?

3.27: SAG Başkanı’ndan sonra şimdi de Dennis Haysbert reklam oyuncularıyla ilgili bir sunum yaptı. SAG Ödülleri, ödül sezonunun en sıkıcı ödül töreni olabilir bu arada.

3.29: Jason Bateman gecenin ilk film ödülünü sunuyor. İşte beklediğimiz anlardan biri! Hem de en merak ettiklerimizden biri. Melissa Leo mu yoksa başka biri mi ?!?

Melissa Leo

  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Film): Melissa Leo, The Fighter

3.31: HAYIIIIIIR! The Fighter büyük ödülü alabilir haberiniz olsun.

3.39: Amy Poehler yine harika bir espri yaparak sunumuna geçti. Bu arada Hailee Steinfeld kaybettiği için oldukça üzgün görünüyor. Daha çoook beklersin Hailee!

Alec Baldwin

  • En İyi Erkek Oyuncu (TV-Komedi): Alec Baldwin, 30 Rock

3.41: Hahahahha! Alec Baldwin de en az benim kadar şaşırdı kazandığına… Bu demek oluyor ki Chris Colfer kazanamadıysa, Komedi Dizisi olarak Glee seçilmeyebilir.

3.43: Jon Hamm

Betty White

  • En İyi Kadın Oyuncu (TV-Komedi): Betty White, Hot in Cleveland

3.45: WTF? Aaaa ama bir dakika… Burası SAG! Hani şu emektar yıldızları ödüllendirmeyi seven aktör grubunun oluşturduğu grup. Şaşırmamak gerek. Adaylığı bile süprizken ödülü alması koca bir şok yine de. Tüm salon ayakta alkışlıyor. Geçen sene Onur Ödülü’nü almıştı SAG’de bu arada. Kendisi de çok şaşırmış durumda. Böylece Komedi Dizisi ödülünü hangi dizinin alacağı iyice karışık bir hal aldı. Hot in Cleveland alırsa iyi gülerim

3.48: Colin Firth, Helena Bonham Carter ve Geoffrey Rush kendi filmlerinin klibini sunuyor. Bu kadar önemli üç oyuncuyu bir arada görmek bile harika! The King’s Speech ‘in sevilmesinin en önemli sebeplerinden biri de bence güçlü kadrosu.

3.49: Angie Harmon ve LL Cool J. Yılın en gereksiz ikilisi!

Modern Family ekibi

  • En İyi Toplu Performans (TV-Komedi): Modern Family

3.52: Hak edilmiş bir ödül ama ben alternatif olarak söylemiştim. Yani demek oluyorki komedi dalında tamamen yanıldım!

3.59: Mila Kunis ve Natalie Portman, Black Swan‘in klibini sunuyor. Niye sadece adayları sunum yapmaya çağırıyorlar anlam veremedim.

4.00: Tim Conway, Ernest Borgnine‘a verilecek Yaşam Boyu Başarı Ödülü için sahnede. Ödül törenlerinin içerisine sokulan onur ödüllerinden nefret ediyorum. Bunu Altın Küre’de de söylemiştim sanırım.

4.09: Uzun süren oldukça sıkıcı bir klipden sonra Morgan Freeman sahneye çıktı. Şimdi Ernest Borgnine sahneye çıkıp konuşmasını yapacak ve sonrasında özgürüz!

4.18: Robin Wright ve Jeremy Renner televizyonla ilgili son iki ödülden birincisini sunuyor.

  • En İyi Erkek Oyuncu (Mini Dizi ya da TV Filmi): Al Pacino, You Don’t Know Jack

4.20: Al Pacino‘yu seviyorum ama burada olmadığı için teşekkür konuşması yapamadığına sevindim. Çabucak televizyon ödüllerine geçeceğiz.

4.21: The Social Network‘ü sunmak üzere Armie Hammer, Andrew Garfield, Justin Timberlake ve Jesse Eisenberg sahnede. Düşününce böylesine harika genç aktörleri bir araya topladığı için Fincher‘ı ayrıca tebrik etmek lazım. İşin garibi ödül törenleri The Social Network‘e sevgi duymama sebep oluyor.

4.22: Rosario Dawson ve Josh Duhamel. Bir gereksiz ikili daha!

Claire Danes

  • En İyi Kadın Oyuncu (Mini Dizi ya da TV Filmi): Claire Danes, Temple Grandin

4.24: Claire Danes‘ın aldığı 745394583. ödül.

4.27: Hilary Swank bu sene kaybettiğimiz yıldızları hatırlamak için yapılmış “In Memoriam” bölümünü sundu. Gloria Stuart, Pete Postlethwaite, Dennis Hopper zannediyorum en üzücü olanları.

4.35: Susan Sarandon sıradaki ödülü sunacak. Artık televizyonla ilgili bir ödül kalmadı.

Christian Bale

  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Film): Christian Bale, The Fighter

4.37: Görüntü şu an donmuş durumda ama en azından sesi duyabiliyoruz. Neyse. Yayında gitti ama bir İspanyol kanalı yakaladım şu an. Simültane çevirim yapıldığı için Bale‘ın konuşmasını duyamıyorum. Sadece şunu söyleyelim isterseniz, hak etti!

4.40: Amy Adams ve Mark Wahlberg gecenin son film adayını, The Fighter‘ı sunmak için burada. Mark Wahlberg yine abuk sabuk espriler yaparak tüm iticiliğini sergiledi. Birisi bu adama komik olmaya çalışmamasını söylemeli.

4.43: Jeff Bridges gecenin en merak edilen ödüllerinden birini sunuyor şimdi. En İyi Kadın Oyuncu!

Natalie Portman

  • En İyi Kadın Oyuncu (Film): Natalie Portman, Black Swan

4.44: YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAYYY! Çok sade bir konuşma yaptı ve teşekkür etmesi gereken herkese teşekkür ederek ödülünü kabul etti. Bu arada zannediyorum Vincent Cassel hariç tüm ekip oradalar. Natalie Portman‘ın kazanmasını istemeyenler için de söyleyecek birşey bulamıyorum. Annette Bening‘in Oscar’da hiç şansı kalmadığını söylersek doğru olur sanıyorum.

4.52: Nicole Kidman sıradaki sunucumuz.

Colin Firth

  • En İyi Erkek Oyuncu (Film): Colin Firth, The King’s Speech

4.54: Süpriz beklemediğimiz bir kategoriydi. Ama SAG’de küçük değişiklikler olsa sevinirdim. Yarışa son dakika heyecanı katmış olurdu. Bu dörtlünün bu sene Oscarlanacak dörtlü olduğunu söyleyebiliriz. Zannediyorum bu yılın Akademi Ödülleri en az SAG kadar sıkıcı geçecek. Belki teknik kategorilerde ve tabi yönetmen-film dallarında heyecan yaparız. Ama onun dışında bir şaşırtmaca beklemiyorum.

4.56: Donald Sutherland büyük ödülü sunacak. Enteresan bir seçim. Genelde bu ödülü hep aynı isimler sunar. Tom Cruise, Steven Spielberg, Jack Nicholson. Ve kazanan:

Anthony Andrews, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter ve Colin Firth

  • En İyi Toplu Performans (Film): The King’s Speech

4.57: Ben demiştim!

5.00: Ve SAG Ödülleri sona erdi. Tahmin sonuçlarımızı sona ekleyerek geceyi sonlandırıyorum. Yarın yorumlar ve fotoğrafların devamı da gelecek merak etmeyin…

Film dallarında: 5/5
Tüm dallarda: 10/13

Devamını oku
1 Comment

1 Comment

  1. Tugrul

    31 Ocak 2011 at 13:28

    Claire Danes, Temple Grandin keske sınema filmi yapılsaydı sanırım oscar’ a aday olabilirdi. Projeyi yazık mı ettiler bilemiyorum ama claire danes’in performansı cok güzeldi.

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin