Takip et

Oscar 2011

Oscar Rehberi – Ödüllere 9 gün kala: En İyi Erkek Oyuncu

tarihinde yayınlandı.

Ödülünün sahibi aylar öncesinden belli olan En İyi Erkek Oyuncu dalı için söylenecek çok söz yok. İsterseniz hiç lafı uzatmayalım ve adaylara geçelim. Yine adayların performanslarını yazının devamında bulmanız mümkün.

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Javier Bardem, Biutiful
Üçüncü Oscar adaylığı. “Before Night Falls” (2000) ile aynı dalda ilk kez aday olduğunda ödülü Russell Crowe (Gladiator) almıştı. “No Country for Old Men” (2007) ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında aday olduğunda ise ödülü kazandı.

Jeff Bridges, True Grit
Altıncı Oscar adaylığı. İlk iki adaylığı En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında “The Last Picture Show” (1971) ve “Thunderbolt and Lightfoot” (1974) ile geldi. İlkinde ödül rol arkadaşı Ben Johnson‘a (The Last Picture Show), ikincisinde ise Robert De Niro‘ya (The Godfather Part II) gitti. Üçüncü adaylık “Starman” ile (1984) ile En İyi Erkek Oyuncu dalında geldi ama ödülü F. Murray Abraham‘a (Amadeus) kaptırdı. Sonra yine En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında aday oldu ama bu sefer de Benicio Del Toro (Traffic) seçildi. En son geçtiğimiz sene En İyi Erkek Oyuncu dalında “Crazy Heart” (2009) ile aday olan Bridges böylece beşinci adaylığında Oscar’a kavuşmuş oldu.

Jesse Eisenberg, The Social Network
İlk Oscar adaylığı.

Colin Firth, The King’s Speech
İkinci Oscar adaylığı. Geçtiğimiz sene “A Single Man” (2009) ile aday olan Firth, Oscar’ı Jeff Bridges‘a (Crazy Heart) kaptırmıştı.

James Franco, 127 Hours
İlk Oscar adaylığı.

Devamını oku
1 Comment

1 Comment

  1. Tugrul

    19 Şubat 2011 at 17:33

    Javier Bardem’i hala izleyemedim o yüzden cok merak ediyorum. Umarım javier Bardem alır ödülü. Colin Firth, gecen yıl daha iyiydi bu sene o kadar da iyi degil. Hem 4-5 kez aday olmasına ragmen ödül alamayan o kadar aktör ve aktris var ki firth’in ayrıcalıgı nedir ki ödülü alsın bilemiyorum.

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin