Oscar Rehberi – Ödüllere 8 gün kala: En İyi Yönetmen

Oscar Rehberi – Ödüllere 8 gün kala: En İyi Yönetmen

Inception olmadığı için En İyi Kurgu dalına tepki verdiğimizi söylemiştim. Peki The Dark Knight‘dan sonra ikinci kez Christopher Nolan‘ı görmezden gelmelerine ne demeli? Bir cevap bulmak zor tabi. Üstelik The Dark Knight‘ın aday olamamasının bir sene sonrasında En İyi Film dalını 10 adaya çıkartıklarını düşünürsek iş iyice karmaşıklaşıyor. Yine de Aronofsky‘nin sonunda Akademi tarafından fark edilmesi hoş. En azından buna seviniyoruz.

EN İYİ YÖNETMEN

BLACK SWAN
– Darren Aronofsky: İlk Oscar adaylığı

THE FIGHTER
– David O. Russell: İlk Oscar adaylığı

THE KING’S SPEECH
– Tom Hooper: İlk Oscar adaylığı

THE SOCIAL NETWORK
– David Fincher: İkinci Oscar adaylığı. Daha önce “The Curious Case of Benjamin Button” (2008) ile aday olmuştu.

TRUE GRIT
– Joel ve Ethan Coen: Bugüne kadar onüç kere Oscar’a aday olup, dört kere bu ödülü kazanmışlar. “No Country For Old Men” (2007) ile En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo dalında, “Fargo” ile En İyi Özgün Senaryo dalında ödül kazanmışlıkları var. Sadece aday oldukları çalışmaları şöyle: “Fargo” (1996) ile En İyi Yönetmen ve En İyi Kurgu;  “No Country for Old Men” ile En İyi Kurgu; “A Serious Man” (2009) ile En İyi Film ve En İyi Özgün Senaryo.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

1 Yorum

  1. Tugrul

    David Fincher, akademi tarafından sevilmeyen bir yönetmen. Bunu daha önceki yaptıgı ve aday bile olamadıgı yapımlarından tahmin ediyorum. Zodiac gibi bir filmi görmezden gelmesi gibi.

    O yüzden THE SOCIAL NETWORK’un kazanamayacagını düsünüyorum. Black Swan’ ı da sevmedigi icin akademi buna da vermezler. Kalıyor 3 tane. Kıngs speech diye tutturmuslar gidiyor.

    Yanıt

Yorum yazın...