Takip et

Oscar Boy Özel

Emmy Boy Ödülleri ’11

tarihinde yayınlandı.

Uzun zamandır sitemizde devam etmekte olan Emmy Boy Ödülleri 2011 oylamasıyla ilgili konuşmaktayız. Ben önce bu üzün süreçten bahsedip daha sonra da sonuçlardaki önemli noktalara değinmek istiyorum. 

Oylamamız Mayıs’ın ilk haftasında 2010 Haziran-2011 Mayıs tarihleri arasında başlamış yeni dizileri ve daha önce oynayıp bu tarihler arasında yeni sezonlarını yayınlayan dizileri içeriyordu. Bu yüzden Breaking Bad gibi bu tarihler arasında yeni sezonu başlamamış olan diziler oylamaya katılamadı. Ayrıca Spartacus: Gods of the Arena, Mildred Pierce, Downton Abbey gibi mini dizileri de bu oylama içerisine sokmadık. Belki gelecek sene açacağımız yeni kategorilere onları da ekleriz ama tabi şimdilik bunu konuşmak için erken.

Sizlerin de ekstra aday adayı oluşturabildiğiniz bir süreçten sonra oy tekrarları ve öneri kısmı kapatılarak ikinci aşamaya geçildi. Burada ilk 10’a giren adaylar da üçüncü aşamada oylarınıza sunuldu. Oldukça çekişmeli bir yarışın sonucunda toplam 14 kategoriden 6 adayı 23 Mayıs’da belirledik. The Good Wife 11, Mad Men 9; 30 Rock, Desperate Housewives, Glee ve Modern Family ise 7 adaylık alarak Emmy Boy Adayları arasında zirveye oturdu. Kanalları karşılaştırdığımızda ise CBS’in 20, Fox’un 16, ABC’nin ise 15 adaylığı vardı. Peki sonuçta neler oldu?

Bu sabah itibariyle oylamalar tamamen kapandı ve şu anda elimizde 14 dalda 14 ayrı kazanan mevcut. Hem komedide hem de dramada iki dizinin ağırlığını hissedeceksiniz. Hatta iki dizinin 5’er ödül aldığını söyleyelim. Geri kalan 4 dalda ise farklı diziler zaferi tattı. Yine kanallara göre ödüllerden bahsedersek Fox ve CBS 6, Showtime ve NBC ise 1’er ödül aldılar.

Lafı daha fazla uzatmadan yazının devamını tıklayın diyorum. Ben kendi adaylarımı ve ödüllerimi asıl Emmy ödülleri ile aynı tarihlere saklayacağım. Umarım sonuçlardan memnun kalırsınız. Buyursunlar…

Drama

EN İYİ DİZİ
Kazanan:
The Good Wife
Adaylar: Dexter, Fringe, Game of Thrones, Shameless, The Walking Dead

Mayıs ayından beri The Good Wife bu dalın hep galibi aldı. Adayları açıklamadan önce de, açıkladıktan sonra da… Açık ve net, geriye kalan hiçbir dizinin esamesi okunmadı diyebiliriz. Benim de favori dizilerimden biri olduğu için The Good Wife‘ın haklı zaferi hoşuma gitmedi değil. Lakin burada Mad Men ve Boardwalk Empire‘ı görememek beni şaşırttı. Büyük ihtimalle Emmy’nin favorilerinden olacaklar ama ne yazık ki izleyici tarafından bu dala layık görülmediler. Yine de The Good Wife‘a en yakın oy alan dizinin Shameless olduğunu ekleyelim. Yalnız oy oranları %40’a %20.

***

EN İYİ ERKEK OYUNCU
Kazanan:
Hugh Laurie (House)
Adaylar: Sean Bean (Game of Thrones), Michael C. Hall (Dexter), Jon Hamm (Mad Men), Andrew Lincoln (The Walking Dead), William H. Macy (Shameless)

Hugh Lauire adayların açıklandığı ilk hafta ciddi bir fark atarak diğer 5 ismi solladı. Yalnız son birkaç günde Sean Bean inanılmaz bir atak yaparak Lauire‘ye ödülü sadece 2 oy farkla kaptırdı. Burada ortak bir zafer olduğunu söyleyebiliriz. House‘un hala ikinci sezonunu izleyen biri olarak bu sezondaki Lauire performansıyla ilgili bir yorum yapamayacağım. Ama kimsenin de çıkıp Dr Gregory House’un bu ödülü hak etmediğini söyleyeceğini düşünmüyorum. Bu arada Andrew Lincoln sadece 1 oy olarak Emmy Boy Ödülleri’nde ayrı bir fark yarattı.

***

EN İYİ KADIN OYUNCU
Kazanan: Julianna Margulies (The Good Wife)
Adaylar: January Jones (Mad Men), Elisabeth Moss (Mad Men), Anna Paquin (True Blood), Emmy Rossum (Shameless), Anna Torv (Fringe)

The Good Wife‘ın fark atarak kazandığı bir başka kategori de burası. Julianna Margulies televizyonun en sevdiğimiz bayanlarından Alicia Florrick’i canlandırarak %45 oranında oy aldı ve kazandı. Ben bu daldaki bir başka adayın onunla boy ölçüşebileceğini düşünmüyordum zaten. Geçen sene Kyra Sedgwick Emmy’yi kazanınca da epey sinirlenmiştim. Bu sene Margulies kazanmazsa artık buradan Emmy Akademi’sine ne tür methiyeler(!) dizerim bilmiyorum. Anna Paquin‘in sıfır çektiğini eklemeyi unutmayalım.

***

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
Kazanan: Alan Cumming (The Good Wife)
Adaylar: Vincent Kartheiser (Mad Men), John Noble (Fringe), Chris Noth (The Good Wife), Alexander Skarsgard (True Blood), John Slattery (Mad Men)

John Noble ve Alan Cumming arasında süregelen yarış The Good Wife‘ın bir başka zaferiyle sonuçlandı. Ben bu dalda Chris Noth var diye oylar bölünebilir demiştim ama Cumming hiç zorlamadan birinciliğe yerleşti. Mad Men‘in beyleri ise ilginç bir şekilde son ikiyi oluşturdular. Üstelik John Slattery bu senenin Emmy favorisiyken… Zannediyorum tıpkı Oscar’da olduğu gibi halkın beğenisiyle Emmy’nin beğenisini karşılaştırmak yanlış oluyor. Gerçi Cumming benim için de buranın galiba ya, orası ayrı.

***

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
Kazanan:
Archie Panjabi (The Good Wife)
Adaylar: Christine Baranski (The Good Wife), Jennifer Carpenter (Dexter), Lisa Edelstein (House), Christina Hendricks (Mad Men), Kiernan Shipka (Mad Men)

Adaylar belli olmadan önce buranın galibi Christina Hendricks idi. Ama ne olduysa oldu, adaylar açıklandıktan sonra Hendricks ancak beşinci olabildi. Archie Panjabi‘nin kazandığı bu dalda Hendricks yerine daha çok Edelstein zorladı Panjabi‘yi. Küçük bir farkla kapattıkları yarışta The Good Wife‘ın diğer bayanı Baranski ise üçüncü oldu. Hatta onun da Edelstein‘a oldukça yakın sayıda oy aldığını söyleyebilirim. Durumu izah etmek için ilk üçün oy oranlarını verirsem iyi olacak zannediyorum: %28, %26 ve %19.

***

EN İYİ KONUK ERKEK OYUNCU
Kazanan:
Michael J. Fox (The Good Wife)
Adaylar: F. Murray Abraham (The Good Wife), James Frain (True Blood), Christopher Lloyd (Fringe), Leonard Nimoy (Fringe), Michael Rooker (The Walking Dead)

Michael J. Fox %40’lık oy oranıyla rakiplerinin hepsini solladı. Hem adayların açıklanmasından önce, hem de sonra. Hep bir numaradaydı ve kimse onu zorlayamadı. Burada Christopher Lloyd ve Michael Rooker, Michael J. Fox‘a en yakın isimler olsa da oy farkı oldukça büyük. Neredeyse yarı yarıya bir oran mevcut. Yine benim favorimin kazanmış olması ayrı bir mutluluk veriyor, onu da eklemeden geçemeyeceğim.

***

EN İYİ KONUK KADIN OYUNCU
Kazanan:
Joan Cusack (Shameless)
Adaylar: Rosemarie DeWitt (Mad Men), America Ferrera (The Good Wife), Mamie Gummer (The Good Wife), Anika Noni Rose (The Good Wife), Phyllis Somerville (Fringe)

The Good Wife‘dan üç aday olunca oylar bölündü de bölündü ve sonuçta Shameless bu boşluktan yararlanarak bir Emmy Boy kazanmış oldu. The Good Wife bayanlarının aldığı toplam oy Joan Cusack‘i neredeyse üçe katlamakta ama ne diyelim o kazandı. Gerçi Shameless‘ın drama kategorisinde değerlendirilmesi ayrı bir düşündürücü. Tıpkı Nurse Jackie, The Big C ve United States of Tara‘nın komediye yerleştirilmesi gibi. Ama bilin bakalım bu diziler hangi kanalın? Showtime! İşte ben buna doğru ödül kampanyası derim. Weinstein Oscar için neyse, Showtime Emmy için o.

Komedi

EN İYİ DİZİ
Kazanan:
 Glee
Adaylar: The Big Bang Theory, Desperate Housewives, Family Guy, How I Met Your Mother, Modern Family

Bir ara Modern Family o kadar çok oy aldı ki bir an için kazanacaklarını düşündüm. Ama yanılmışım çünkü Glee %32’ye %24 gibi bariz bir fark atarak liderliğe ulaştı. Glee’nin özellikle ilk 2-3 hafta ile son 2-3 hafta haricinde çok çok iyi bölümler çıkardığını düşünmekteyim. Özellile Kurt’ün hikayesine odaklandıkları birkaç bölüm belki de iki senenin en iyileriydi. Yalnız Modern Family‘nin karşısında kazanmaları bana biraz haksızlık gibi geliyor. Neyse. Bu sizin takdiriniz. Ben fikirlerimi kendi ödüllerimi saklayacağım. Family Guy sadece 1 oy aldı, bu da bir başka not olsun.

***

EN İYİ ERKEK OYUNCU
Kazanan:
Jim Parsons (The Big Bang Theory)
Adaylar: Alec Baldwin (30 Rock), Steve Carell (The Office), Matt LeBlanc (Episodes), Matthew Morrison (Glee), Josh Radnor (How I Met Your Mother)

Glee‘nin bulunduğu dalların hepsinde kazandığını düşünürsek Matthew Morrison‘ın burada kaybetmesi biraz garip kaçıyor. Ama The Big Bang Theory fanları da azımsanacak gibi değil. Aslında Sheldon fanları demek daha doğru olur zannediyorum. Bir başka ilginç durum ise Türkiye’de pek izlenmediğini düşündüğüm 30 Rock burada ikincilik elde etti. Beni şaşırtmak konusunda okuyucular oldukça başarılılar. Yine bir Emmy favorisine değinirsek, Steve Carell sonuncu oldu.

***

EN İYİ KADIN OYUNCU
Kazanan:
Tina Fey (30 Rock)
Adaylar: Marcia Cross (Desperate Housewives), Kaley Cuoco (The Big Bang Theory), Teri Hatcher (Desperate Housewives), Felicity Huffman (Desperate Housewives), Eva Longoria (Desperate Housewives)

Desperate Housewives bayanları adaylar belli olmadan önce bu kategoride ilk 4’ü oluşturuyorlardı. Ne var ki iş sadece birini seçmeye gelince oylar bölündü ve Tina Fey kazandı. Kaley Cuoco ise başlarda epey oy almasına rağmen sonradan Fey‘in engellenemez yükselişiyle ikinciliğe düştü. Ümitsiz evkadınları’yla ilgili ise Felicity Huffman‘ın içlerinden en çok oy alan isim olduğunu ekleyelim. Hatta sadece Huffman ile Longoria‘nın oylarını topladığınızda bile Tina Fey‘i geçiyorlar. Asıl zafer kime ait siz karar verin? (Benim favorim Tina Fey gerçi.)

***

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
Kazanan:
Chris Colfer (Glee)
Adaylar: Ty Burrell (Modern Family), Jesse Tyler Ferguson (Modern Family), Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), Ed O’Neill (Modern Family), Eric Stonestreet (Modern Family)

Yine aynı diziden çok aday olması sebebiyle oylar dağıldı ve yarış geriye kalan adaylar arasında gerçekleşti. Chris Colfer ve Neil Patrick Harris‘in çekişmesi ise Kurt Hummel zaferiyle sonuçlandı. Barney Stinson’ın kazanmasını bekliyordum desem yalan olmaz. Ama pek de üzülmedim. Çünkü Neil Patrick Harris‘in artık cepten yediğini düşünmekteyim. Tabi favorim Colfer da değil, Ty Burrell. Modern Family beylerinin en çok oy alanı Burrell, sıfır çekeni ise Jesse Tyler Ferguson oldu.

***

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
Kazanan:
Jane Lynch (Glee)
Adaylar: Julie Bowen (Modern Family), Alyson Hannigan (How I Met Your Mother), Jane Krakowski (30 Rock), Cobie Smulders (How I Met Your Mother), Vanessa Williams (Desperate Housewives)

%42’lik büyük bir oy yüzdesiyle TV’nin gördüğü en acımasız karakterlerden Sue Sylvester Emmy ve Altın Küre’den sonra burada da zaferi tattı. Bana göre Lynch, Krakowski ve Bowen haricinde burada olmayı hak eden bir bayan yok. Tabi sizler Bowen‘a beşinciliğe layık gördünüz. Krakowski ise dediğim gibi 30 Rock‘ın sevilmediğini düşünmeme rağmen ikinci oldu.

***

EN İYİ KONUK ERKEK OYUNCU
Kazanan:
Darren Criss (Glee)
Adaylar: Alan Alda (30 Rock), Will Arnett (30 Rock), Jon Hamm (30 Rock), Nathan Lane (Modern Family), John Lithgow (How I Met Your Mother)

Benim için buranın galibi Will Arnett ve onun haricinde bir zaferi kabullenemiyorum. Hele ki Darren Criss‘in kazanması… Birazcık Teen Choice Ödülleri durumu. Lithgow‘u son anda sollayan Criss, Glee‘ye giden bir başka Emmy Boy’un sahibi. Ben 30 Rock‘ın birden fazla adayı olması sebebiyle oylar dağıldı diyerek kendimi teselli etmeye devam edeceğim.

***

EN İYİ KONUK KADIN OYUNCU
Kazanan:
Gwyneth Paltrow (Glee)
Adaylar: Jennifer Aniston (Cougar Town), Kathy Griffin (Glee), Kathryn Hoosten (Desperate Housewives), Gabourey Sidibe (The Big C), Sherri Shepherd (30 Rock)

Kathryn Hoosten haricinde beş bayan da kazansa üzülmeyeceğim tek daldı galiba. Glee‘den iki aktris olmasına rağmen Paltrow ve Griffin ilk ikiyi oluşturdu. Paltrow‘un %46 oranındaki oy oranı da ilk kez düzenlediğimiz Emmy Boy Ödülleri’nin en yükseği. Bu arada Sidibe ve Aniston‘ın konuk oyuncu olarak gözüktükleri dizileri çok izleyen olmamasına rağmen sempati oylarıyla epey yükseldiğini son olarak eklemek isterim.

***

The Good Wife: 11 adaylık – 5 ödül (CBS)
Glee: 7 adaylık – 5 ödül (Fox)
House: 2 adaylık – 1 ödül (Fox)
Shameless: 4 adaylık – 1 ödül (Showtime)
The Big Bang Theory: 3 adaylık – 1 ödül (CBS)
30 Rock: 7 adaylık – 1 ödül (NBC)

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin