Takip et

Oscar Boy Özel

Oscar Boy’un seçimleri: TV’nin en iyileri ’11 – Komedi

tarihinde yayınlandı.

Emmylere sayılı günler kala artık kendi adaylarımı ve kazananlarımı açıklama vakti diye düşündüm. İzlediğim dizi sayısı gereğinden fazla olduğu için Komedi ve Drama olarak ikiye ayırıp toplamda 14 dalda kendi seçimlerimi belirledim. Bugün komedi dizileri ile başlıyoruz, yarın da dramalar gelecek. Ama öncesinde bunların sadece benim seçimlerim olduğunu, herhangi bir tahmin içeriği olmadığını belirtmek istiyorum. Bir de izlemediğim dizilere sayayım ki gelecek tepkilere şimdiden cevabımız olsun. İşte izlemediklerim: Two and a Half Men, Weeds, Entourage, The Office, Hot in Cleveland ve Raising Hope. Asıl konumuz yani izlediklerime gelirsek…

EN İYİ DİZİ
30 Rock – The Big C – Community – Modern Family – Parks & Recreation

30 Rock; televizyondaki en komik dizilerden biri olmayı yayın hayatı boyunca sürdürecek. Bunun sebebi ise Tina Fey, Alec Baldwin ve Jane Krakowski gibi birbirinden iyi isimlerin dizideki varlığı. Ayrıca ustaca yazılmış esprilerden, birbirinden absürd karakterlerden bahsetmiyorum bile. The Big C; geçtiğimiz yazın bombasıydı. Ben tesadüf eseri izlemeye başladım ve kısa süre içerisinde dizinin müptelası oldum. İkinci sezonu ilki kadar tat vermiyor ama Laura Linney‘nin içerisinde olduğu bir proje en fazla ne kadar kötü olabilir ki? Community; özellikle benim yaşımda olan ve popüler kültürden uzak kalmak için kendini paralayamanlara özel bir dizi. Üstelik kadrosu televizyondaki en başarılı ekiplerden. Hala Emmy adaylığı alamamaları bence utanç duyulması gereken bir durum. Modern Family; büyük ihtimalle bileğinin hakkıyla bu sezon da Emmy’yi kazanacak. Glee ile birlikte geçtiğimiz sene çıktıkları yolda birkaç adım önde gidiyor Modern Family. Hele ki sezon ortasında zirve yapıp sonra sezon finaline doğru iyice saçmalayan Glee‘nin düştüğü halleri düşünürsek… Televizyondaki açık ara en komik işlerden biri. Parks & Recreation; kendine has bir komedisi olan, Saturday Night Live ekolünden gelen esprileriyle her hafta bizleri kahkaha krizlerine sokan olağanüstü bir iş. Beni en çok güldüren Amerikalı kadınlardan birinin başrolde yer alması da cabası.
Kazanan: Parks & Recreation. Sadece Leslie Knope’un grip olduğu bölümü izleyin yeter, beni anlayacaksınız.

***

EN İYİ KADIN OYUNCU
Toni Collette – Edie Falco – Tina Fey – Laura Linney – Amy Poehler

Toni Collette (United States of Tara); fazla hayran kitlesi olmamasına şaşırdığım bir dizide yer alıyor. Showtime’ın ne yazık ki bu sene sonlandırdığı, Diablo Cody‘nin senaryosunu kaleme aldığı dizideki performansı harika. Özellikle bu sezon yeni ortaya çıkan alt kişiliğinin replikleri hala aklımda. Edie Falco (Nurse Jackie); Showtime’ın komik olmayan komedi dizilerinden bir başkasında yer alıyor. Nurse Jackie de kimsenin ilgilenmediği zamanlar izlediğim dizilerden biriydi. Filmin Falco dışında da harika yetenekleri olduğuna dikkat çekmek isterim. Peter Facinelli, Eve Best, Anna Deavere Smith… Say say bitmez. Tina Fey (30 Rock); bence adı bile yeter… 30 Rock‘dan unutumadığım her sahnenin baş kahramanı Liz Lemon, ötesi yok. Laura Linney (The Big C); bu sene Altın Küre aldı dizideki rolüyle. Büyük ihtimalle Emmy sahnesine de çıkacak Eylül’de. The Big C‘deki karakteri belki bir fenomene dönüşmeyecek ama dizinin hayranları olarak bizi fazlasıyla tatmin ettiği kesin. Amy Poehler (Parks & Recreation); için ne söylesem bilemiyorum. Mükemmelliğin karşılığı galiba kendisi. Yukarıda da söylediğim gibi dizinin “grip”li bölümünü izleseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Leslie Knope’un neden olduğu gülme krizlerimin sayısını bilmiyorum.
Kazanan: Amy Poehler (Parks & Recreation). İçten içe Emmy’nin de ona gitmesini istiyorum. Poehler dizinin üçüncü sezonununda en güçlü ve en komik performansını sergiledi. Kesinlikle ödülleri hak ediyor.

***

EN İYİ ERKEK OYUNCU
Alec Baldwin – Thomas Jane – Matt LeBlanc – Rob Lowe – Joel McHale

Alec Baldwin (30 Rock); aslında hala televizyondaki en komik aktörlerden biri. Ama dizinin fanatiği olarak ben de 30 Rock‘ın en zayıf sezonunu geçirdiğini kabul ediyorum. Yine de Baldwin‘in performansı kayda değerdi. Thomas Jane (Hung); benim gizli favorilerimden birinde oynuyor. Kendisi Altın Küre tarafından fark edildi ama hala nesinin komik bulunduğunu anlamadığım The Big Bang Theory beylerini tercih ediyor Emmy, Thomas Jane yerine. Matt LeBlanc (Episodes); yavaş yavaş Joey’nin küllerini üzerinden atıyor galiba. Episodes belki bizi kahkalarla güldürüp yerlere yatırmadı ama dizinin kendine has üslubu kesinlikle takdiri hak ediyor. LeBlanc‘ın performansı da dikkat çekici. Rob Lowe (Parks & Recreation); dizide tam olarak ana karakterlerden biri değil ama yapımcılar doğru bir hamle yapıp kendisini bu kategoride pazarlamış. Diziyi izleyenleri beni anlayacaktır şimdi: “Ann Perkins!”. Joel McHale (Community); galiba Baldwin‘i tahtından edebilecek tek aktör bu listedeki. Bir gün Emmy’ye aday olursa ödülü kazanacağına da adım gibi eminim. Çünkü tek kelimeyle harika.
Kazanan: Joel McHale (Community). Madem dizi Emmyler tarafından reddediliyor, ben gereken sevgiyi gösteririm.

***

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
Julie Bowen – Jane Krakowski – Jane Lynch – Busy Philipps – Merritt Wever

Julie Bowen (Modern Family); histerik Claire Dunphy karakteriyle kesinlikle dikkat çekiyor. Ben henüz ödülü alabilecek kadar iyi görmüyorum kendisini ama Modern Family‘nin en komiklerinden. Üstelik Vergara‘dan kat kat daha iyi! Jane Krakowski (30 Rock); dizinin belki de en bol malzemesi olan karakteri Jenna Maroney’ye can veriyor. Bugüne kadar ödüllenmeyi defalarca hak etti, ama ne yazık ki o büyük ödüle kavuşmuş değil. Ama eminim benim gibi kendisine Ally McBeal‘dan beri hayran olan binlerce hayranı vardır. Jane Lynch (Glee); kesinlikle bu sezon ilkinden çok daha zayıf. Eğer geçen sene de dağıtmış olsaydım bu ödülleri gözüm kapalı Jane Lynch derdim ama bu sene Sue Sylvester’ın pek malzemesi yoktu. Bir tek cenaze bölümünde gözyaşlarımızın sel olmasına sebep oldu, o kadar. Busy Philipps (Cougar Town); bir şekilde “guilty pleasure” olarak kategorize edilen bir dizide yer alıyor ama ben hala insanların Cougar Town‘ı izleyenlerle dalga geçmesine anlayabilmiş değilim. Courteney Cox rezalet bir aktris olabilir, artık yaptırdığı estetikler suratından akıyor olabilir ama Cougar Town ve özellikle Busy Philipps aşırı komik. Merritt Wever (Nurse Jackie); Edie Falco‘ya rağmen dizinin dikkat çeken isimlerinden. Bir yerlerde adını görmeyişimiz ve hak ettiği adaylıkları alamaması üzücü. Hele ki bu sezon en güçlü performansını sergilerken…
Kazanan: Busy Philipps (Cougar Town). Bu ödülü en basit Ellie-Laurie kapışması için bile verebilirim. Çünkü ona hayranım! Bu arada kendisinin Heath Ledger ve Michelle Williams‘ın kızının vaftiz annesi olduğunu da eklemek isterim.

***

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
Aziz Ansari – Ty Burrell – Donald Glover – Nick Offerman – Eric Stonestreet

Aziz Ansari (Parks & Recreation); birbirinden asla ayıramadığım beş aktörden oluşan listemin birinci ismi. Ben mi Parks & Recreation‘a gereğinden fazla hayranım diye düşünmeme sebep olsa da bu yazı kim bana Ansari‘nin Emmy’ye aday olan Jon Cryer‘dan daha komik olmadığını iddia edebilir ki? Ty Burrell (Modern Family); kesinlikle Modern Family‘nin en iyisi. Kimileri bu sezon kendisini zayıf bulmuş ama ben ilginç bir şekilde ikinci sezonda Burrell‘i daha çok sevdim. Umarım Emmy’yi alır. Donald Glover (Community); bence düşünüldüğü gibi Community‘nin Danny Pudi‘den sonra gelen bir isim değil. Kesinlikle Pudi‘den daha komik ve doğaçladığı her halinden belli replikleri de birbirinden mükemmel. Şöyle bir youtube’a göz gezdirmeniz bile yeterli. Nick Offerman (Parks & Recreation); nasıl Emmy’ye aday olmaz ben anlamıyorum? Gözünü dahi açamayan Ed O’Neill, kesinlikle komik olmayan Chris Colfer ve modası geçmiş saçma dizi Two and a Half Men‘den Jon Cryer, Offerman‘den daha mı komik? Yapmayın. Lütfen. Eric Stonestreet (Modern Family); harika bir aktör ve bence Modern Family castingini yapan insana da binlerce kez teşekkür etmemiz için başlı başına bir sebep. Ayrıca Modern Family‘deki ailelerin en komiği Mitchell ve Cameron, bunu da eklemek isterim.
Kazanan: Nick Offerman (Parks & Recreation). Bu dizi yayında olduğu müddetçe ben başka bir ismin Offerman‘i sollayabileceğine inanmıyorum, bu da böyle bilinsin.

***

EN İYİ KONUK KADIN OYUNCU
Kathy Griffin – Gwyneth Paltrow – Megan Mullally – Sherri Shepherd – Gabourey Sidibe

Kathy Griffin (Glee); benim favori komedyenim. Her moralim bozulduğunda youtube’da stand up gösterilerini açıp saatlerce gülüyorum. O yüzden burada birazcık kendisini kayırmış olabilirim. Ama Sarah Palin’e benzeyen karakteriyle Glee‘deki konuk oyunculuğuna gülmekten ölmedik mi, bana siz söyleyin. Gwyneth Paltrow (Glee); bu sezonun en iyi Glee bölümlerine konuk oyunculuk yaptı. O yüzden burada olmayı hak ediyor. Hatta ilk bölümden sonra Gwyneth geri dönsün diye delirdiğimi de ekleyeyim. Megan Mullally (Parks & Recreation); benim izleme şansı bulamadığım Will & Grace dizisiyle tanınmış bir aktris. Parks & Recreation‘da yarattığı Tammy portresi de takdire şayan. Emmy’ye aday olamamasına gelirsek… Yorum yapmak dahi istemiyorum. Sherri Shepherd (30 Rock); bu listenin zayıf halkası gibi gözükebilir ama kesinlikle değil. 30 Rock izleyicisi olmanıza gerek yok, sadece “Queen of Jordan” isimli bölümü izleyin, yeter. Gabourey Sidibe (The Big C); Lee Daniels‘ın bizlere armağını diyebiliriz. The Big C‘de “huysuz, şişman ve siyah” gibi oldukça klişe bir rolü o kadar iyi canlandırıyor ki anlatamam. Bu sezon kadrolu oldu. Bakarsınız gelecek sene Emmy’nin yardımcı kadın oyuncu kategorisinde boy gösterir, belli mi olur?
Kazanan: Megan Mullaly (Parks & Recreation). Yorum yapmayacağım çünkü yoruma ihtiyacı yok. Tammy dizinin en iyi bölümlerine damgasını vurmuş, kahkaha makinesi bir karakter.

***

EN İYİ KONUK ERKEK OYUNCU
Alan Alda – Will Arnett – Matt Damon – Eddie Izzard – Nathan Lane

Alan Alda (30 Rock); dizinin sayısız konuk oyuncularından bence en iyisi. Ama bu yıl bu kategorinin fazlasıyla zayıf olduğunu da hatırlatmalıyım. Will Arnett (30 Rock); biraz da geçmiş sezonlardaki başarısı sebebiyle burada. Yoksa bu sezon yer aldığı bölümde çok da iyi değildi. Ama kendisini izlediğim her bölümde Arnett‘i bir dizide başrol olarak görmek istediğimi çok daha iyi fark ediyorum. Matt Damon (30 Rock); son zamanlarda kanımın ısındığı bir isim. 30 Rock‘daki performansı ise komedi de başarılı olabileceğinin bariz bir kanıtı. Eddie Izzard (United States of Tara); bu karikatürize edilmiş karakterle dolu listenin en normali denilebilir. United States of Tara‘nın başarılı ekibine son sezonda dahil olan Izzard‘ın karakteri belki bizi çok güldürmedi ama performansı sebebiyle burada olmayı sonuna kadar hak ediyor diye düşünüyorum. Nathan Lane (Modern Family); Cam ve Mitchell’dan sonra Modern Family‘nin bize armağan ettiği bir başka mükemmel gay. Keşke üçüncü sezonda da geri dönüp birkaç bölümde yer alsa.
Kazanan: Nathan Lane (Modern Family). Ben ödülümü verdim, yalnız Emmy şansı biraz zayıf gibi duruyor. Bu listeden Will Arnett ve Matt Damon da aday ama Emmylerde Justin Timberlake‘in varlığı korkutmuyor değil.

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin