Takip et

Tahminler

’11 Emmy Tahminleri Vol. 1

tarihinde yayınlandı.

Evet, artık zamanı geldi. Uzun zamandır hazırlık yaptığımız, az çok sitede de bahsetmeye çalıştığımız 63. Primetime Emmy Ödülleri’nin adayları Perşembe günü açıklanıyor. O yüzden bugünden itibaren 4 gün boyunca sizlere Emmy tahminlerimi sunacağım. Bugün Türkiye’de pek yayınlanma fırsatı bulamayan programların dallarıyla başlıyorum. Yarın mini diziler, Salı günü komedi, Çarşamba günü ise drama dizileri üzerine tahminlerde bulunacağız. Gelecek haftalarda ise ben Emmy’den bağımsız olarak kendi seçimlerimi sizlerle paylaşacağım. İsterseniz şimdilik lafı daha fazla uzatmayalım ve başlayalım. İşte ilk olarak Reality/Variety türü 5 dalda Emmy tahminlerim:

Steven Tyler, Jennifer Lopez ve Randy Jackson; American Idol

EN İYİ REALITY (YARIŞMA)
2003 yılından beri verilen bu ödül The Amazing Race‘den başka bir programa gitmiyordu. Ta ki Top Chef geçen sene süpriz yapıp kazanana kadar. The Amazing Race ve Top Chef‘in adaylıklarına kesin gözüyle bakabiliriz kısacası. Yine tekrar geçmiş yıllara dönüp baktığınızda son 4 senedir aynı beş programın aday olduğunu görebilirsiniz. 7 kere bu ödülü alan The Amazing Race, geçen sene zaferi tadan Top Chef, Amerikalıların neden sevdiğini bir türlü anlayamadığım American Idol, Heidi Klum‘un benim de izlerken zevk aldığım “fashion designer” arayan programı Project Runway ve Acun’un Türkiye’ye getirdiği Dancing with the Stars. Ama açıklanan bilgilere göre bu sene 6 aday olacak! En büyük favoriler ise Survivor ile The Voice. İkisi de yine Acun Ilıcalı’nın Türkiye’ye getirdiği formatlardan. Bildiğim kadarıyla The Voice‘a da yeni sezonda başlıyor. Benim tahminim The Voice‘un aday olacağından yana. Çünkü Adam Levine ve Christina Aguilera gibi celebritylerin varlığı sebebiyle program epey sükse yaptı bu sene. Ama tabi Survivor süpriz yapabilir. Seyircinin favorisi America’s Next Top Model‘ı da unutmayın!

Kesin aday olur: The Amazing Race, American Idol, Top Chef
Aday olmaya en yakın programlar: Dancing with the Stars, Project Runway, Survivor, The Voice
Olasılıklar: America’s Next Top Model, Hell’s Kitchen, So You Think You Can Dance
İhtimaller:
The Biggest Loser, The Celebrity Apprentice, Iron Chef America, Ru Paul’s Drag Race

Benim tahminlerim:

  • The Amazing Race
  • American Idol
  • Dancing with the Stars
  • Project Runway
  • Top Chef
  • The Voice
***

Kathy Griffin

EN İYİ REALITY
İşte bu kategori birazcık karışık… Extreme Makeover ve Kathy Griffin‘in harika programının daha önceden 2’şer zaferi mevcut. Ama son yıllarda ödül beklenmedik bir şekilde Intervention ve  bu sene yeni bölümleri yayınlanmayan Jamie Oliver’s Food Revolution‘a gitti. Yine bir not, Intervention 2009’da ödülü almasına rağmen 2010’da aday dahi olamadı çünkü geçen sene Emmy için geçerli olan tarihlerde yeni bölümü yayınlanmamıştı. Şimdi… Antiques Roadshow, Dirty Jobs, Extreme Makeover ve Kathy Griffin: My Life on the D-List bu dalın gediklileri olarak yine aday olacakmış gibi görünüyor. Geriye ise 2 aday kalıyor. Ben de tahminlerimi Intervention ile MythBusters‘dan yana kullandım. Ama Deadliest Catch ya da Undercover Boss süpriz yapabilir.

Kesin aday olur: Antiques Roadshow, Dirty Jobs, Extreme Makeover: Home Edition, Kathy Griffin: My Life on the D-List
Aday olmaya en yakın programlar: Dog the Bounty Hunter, Intervention, MythBusters, Undercover Boss
Olasılıklar: Deadliest Catch, Dog Whispererer
Uzak ihtimaller: Celebrity Rehab with Dr. Drew, Hoarders, Pawn Stars

Benim tahminlerim:

  • Antiques Roadshow
  • Dirty Jobs
  • Extreme Makeover: Home Edition
  • Intervention
  • Kathy Griffin: My Life on the D-List
  • MythBusters

***

Jeff Probst, Survivor

EN İYİ REALITY SUNUCUSU
3 senedir var olan ve 3 senedir aşağı yukarı aynı isimlerin aday olduğu bir dal. Bu sene de 5 isim aday olacak ve yine 3 kere bu dalda zaferi tadan Jeff Probst o adaylar arasında boy gösterecek. Amerikalıların sevip sarmaladığı ve benim yine anlam veremediğim Ryan Seacrest ile ünlü top model Heidi Klum‘un da varlığı kesin gibi. Tom Bergeron da adı fazlasıyla anılan bir sunucu. Dancing with the Stars‘da oldukça başarılı olduğu söyleniyor. Ben izlemedim ama söylenenlere güvenmekte yarar var. Beşinci isim için ise Phil Keoghan dedim ama 2009’da bir adaylık alan Padma Lakshmi ve The Voice‘un sevilmesi sebebiyle oy alabilecek Carson Daly güzel süprizler yapabilir.

Kesin aday olur: Tom Bergeron (Dancing with the Stars), Heidi Klum (Project Runway), Jeff Probst (Survivor), Ryan Seacrest (American Idol)
Aday olmaya en yakın isimler: Carson Daly (The Voice), Cat Deeley (So You Think You Can Dance), Phil Keoghan (The Amazing Race), Padma Lakshmi (Top Chef)
Olasılıklar: Brooke Burke (Dancing with the Stars), Mark L. Walberg (Antiques Roadshow)
Uzak ihtimaller:
RuPaul Charles (RuPaul’s Drag Race), Mario Lopez (America’s Best Dance Crew), Mike Rowe (Dirty Jobs)

Benim tahminlerim:

  • Tom Bergeron, Dancing with the Stars
  • Phil Keoghan, The Amazing Race
  • Heidi Klum, Prject Runway
  • Jeff Probst, Survivor
  • Ryan Seacrest, American Idol
***
EN İYİ VARIETY
Konuyu size şöyle açayım. 2003’den beri bu ödülü The Daily Show‘dan başka bir variety almadı. Ayrıca David Letterman‘ın programı da yayınlandığı süre boyunca neredeyse her sene aday olan ender programlardan. Son 3 senede bu kategoriye geri dönüş yapan Saturday Night Live ve Stephen Colbert‘ın beğenilen programı The Colbert Report‘u da sayarsak aday sayımız 4’ e çıkıyor. Şimdi gelelim ihtimallere… Conan O’Brien‘ın NBC’deki kısa süren The Tonight Show‘u bitti biliyorsunuz. Jay Leno‘nun 300 yıl önceden kalma esprileriyle bezediği programı onun yerini aldı. Ama Conan, TBS’de kaldığı yerden kendi adını verdiği talk showuyla devam ediyor. Bu yıl programı sevip sevmediklerini göreceğiz ama bana aday olacakmış gibi geliyor. Altıncı olarak Bill Maher‘ın programını anıyorlar ama geçen yıl Emmy’deki olağanüstü sunuculuğu ile takdir toplayan Jimmy Fallon‘un kendi talk showuyla süpriz yapmasını bekliyorum ben. Umarım beklediğim gibi olur.

Kesin aday olur: The Colbert Report, The Daily Show with Jon Stewart, The Late Show with David Letterman, Saturday Night Live
Aday olmaya en yakın programlar: Conan, Jimmy Kimmel Live, Late Night with Jimmy Fallon, Real Time with Bill Maher
Olasılıklar: The Late Late Show with Craig Ferguson, The Tonight Show with Jay Leno
Uzak ihtimaller: Chelsea Lately, Lopez Tonight, Portlandia

Benim tahminlerim:

  • The Colbert Report
  • Conan
  • The Daily Show with Jon Stewart
  • Late Night Show with Jimmy Fallon
  • The Late Show with David Letterman
  • Saturday Night Live
***

Lady Gaga

EN İYİ VARIETY (ÖZEL)
Burada hiç yorum yapamayacağım çünkü direk nokta atışı yaptım. Tahmin edilmesi çok zor bir dal çünkü olası adaylarla ilgili bir bilgim yok. Tek dileğim Kathy Griffin‘in son şovlarından 50 & Not Pregnant ile aday olması, başka birşey istemiyorum.

Kesin aday olur: 2010 Kennedy Center Honors, Lady Gaga Presents the Monster Ball Tour
Aday olmaya en yakın programlar: Bette Midler: The Showgirl Must Go On, Beyonce’s I Am… World Tour, Kathy Griffin: 50 & Not Pregnant, Live from Lincoln Center: South Pacific, Ricky Gervais: Out of England 2
Olasılıklar: Ellen’s Somewhat Special Special, Jimmy Kimmel Live: After the Academy Awards, Motown Sound: In Performance at the White House, Night of Too Many Stars
Uzak ihtimaller: Louis C.K.: Hilarious, Paul McCartney: Library of Congress Gershwin Prize

Benim tahminlerim:

  • 2010 Kennedy Center Honors
  • Kathy Griffin: 50 & Not Pregnant
  • Lady Gaga Presents the Monster Ball Tour
  • Live from Lincoln Center: South Pacific
  • Ricky Gervais: Out of England 2
Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin