Takip et

Tahminler

’11 Emmy Tahminleri Vol. 2

tarihinde yayınlandı.

Dört gün sürecek 2011 Emmy Tahminleri dosyamızın ikinci ayağına geldik. Bugün de drama ve komedi kategorilerden önce mini dizilerle  TV filmlerine el atıyoruz. Buyursunlar…

Downton Abbey

EN İYİ MİNİ DİZİ / TV FİLMİ
Açıkçası Variety / Reality kategorileri kadar zor Mini Dizi / TV Filmi dalları hakkında yorum yürütmek. Ama az çok basını takip ederek ben yine birkaç cümle söyleyeceğim. Carlos‘la başlamak lazım öncelikle söze. Oscar sezonunda bile eleştirmenlerin bir kısmı tarafından En İyi Film ödülüne layık görüldü. Ama daha sonra mini dizi olarak pazarlandı ve Altın Küre’ye pazarlandı. Oradan ödülle dönen Carlos şimdi Emmy’de şansını deneyecek. Hem de ödülü almaya en yakın yapımlardan biri olarak. Aynı şekilde Downton Abbey ve Mildred Pierce da epey beğenildi ve ikisinin de kesinlikle adaylar arasında olacağını düşünmekteyim. Geriye kalan 3’lü ise biraz düşündürüyor. Downton Abbey izleyicinin favorisi, Cinema Verite eleştirmenlerin, Luther ise herkesin sevgilisi. Yalnız ben Too Big to Fail‘dan süpriz bekliyorum. Aynı şekilde başarılı başrol oyuncuları sebebiyle The Sunset Limited da ilk altıya girebilir.

Kesin aday olur: Carlos, Downton Abbey, Mildred Pierce
Aday olmaya en yakın diziler: 
Cinema Verite, Luther, The Sunset Limited, Too Big to Fail, Upstairs Downstairs
Olasılıklar: Any Human Heart, The Kennedys
Uzak ihtimaller: 
The Pillars of the Earth, Sherlock: A Study in Pink, Wallander: The Fifth Woman

Benim tahminlerim:

  • Carlos
  • Cinema Verite
  • Downton Abbey
  • Luther
  • Mildred Pierce
  • Upstairs, Downstairs

***

Edgar Ramirez, Carlos

EN İYİ ERKEK OYUNCU (MİNİ DİZİ / TV FİLMİ)
Herhalde bu sene Emmy’nin süprizlere en açık kategorilerden birisi bu. Çünkü Ramirez dışında tam olarak bir favori mevcut değil. Evet The Sunset Limited‘ın iki erkek oyuncusu da aday olacak gibi gözüküyor ama kesinliği bile kesin değil. Öyle ki bu 3 ismi bir kenara attığınızda geriye kalan 2 aday kim olabilir diye düşünmeden de edemiyorsunuz. Idris Elba, Luther‘a olan ilgiden dolayı aday olabilir. Malum Altın Küre’de de boy gösterdi kendisi. Belki Kenneth Branagh ya da Jim Broadbent rakiplerinin arasından sıyrılıp ilk 5’e girer diye düşünenler de yok değil. Ama ben oyumu William Hurt‘ten yana kullanıyorum. Büyük kategoriye giremeyen Too Big to Fail‘ı avutmak için iyi bir seçim olabilir.

Kesin aday olur: Edgar Ramirez (Carlos), Samuel L. Jackson (The Sunset Limited), Tommy Lee Jones (The Sunset Limited)
Aday olmaya en yakın isimler: 
Kenneth Branagh (Wallander: The Fifth Woman), Jim Broadbent (Any Human Heart), Idris Elba (Luther), Laurence Fishburne (Thurgood), William Hurt (Too Big to Fail), Patrick Stewart (Macbeth)
Olasılıklar: Benedict Cumberbatch (Sherlock: A Study in Pink), Greg Kinnear (The Kennedys), Barry Pepper (The Kennedys)
Uzak ihtimaller: 
Hugh Bonneville (Downton Abbey), Ian McShane (The Pillars of the Earth)

Benim tahminlerim:

  • Idris Elba, Luther
  • William Hurt, Too Big to Fail
  • Edgar Ramirez, Carlos
  • Samuel L. Jackson, The Sunset Limited
  • Tommy Lee Jones, The Sunset Limited

***

Kate Winslet, Mildred Pierce

EN İYİ KADIN OYUNCU (MİNİ DİZİ / TV FİLMİ)
Açık ve net bir şekild bu kategoride yarışın Kate Winslet ile Jean Marsh arasında gelişeceğini söyleyeyim. Hatta Winslet‘e ödülünü şimdiden verseler de olur çünkü Marsh kazanamayacak. Ama madem ki beş aday bulmamız lazım o zaman oldukça sıkıntılı bir yıl geçiren bu kategori için birilerini araştırabiiriz. Elizabeth McGovern (Downton Abbey) ve Diane Lane (Cinema Verite) adaylık için en ideal iki isim Winslet ile Marsh‘dan sonra. İkisi de güzel tepkiler aldı. Lakin beşinci için gerçekten kendimi zorluyorum. Çünkü beşinciliğe uygun biri yok! Taraji P. Henson dedim ben çaresizlikten ama nokta atışı yaptım hiç bir kaynağa dayanmadan. Umarım tutar.

Kesin aday olur: Jean Marsh (Upstairs Downstairs), Kate Winslet (Mildred Pierce)
Aday olmaya en yakın isimler: Hayley Atwell (The Pillars of the Earth), Taraji P. Henson (Taken From Me: The Tiffany Rubin Story), Diane Lane (Cinema Verite), Elizabeth McGovern (Downton Abbey)
Olasılıklar: Jennifer Love Hewitt (The Lost Valentine), Katie Holmes (The Kennedys)
Uzak ihtimaller: Jennifer Love Hewitt (The Client List), Chyler Leigh (The 19th Wife)

Benim tahminlerim:

  • Taraji P. Henson, Taken From Me: The Tiffany Rubin Story
  • Diane Lane, Cinema Verite
  • Jean Marsh, Upstairs Downstairs
  • Elizabeth McGovern, Downton Abbey
  • Kate Winslet, Mildred Pierce

***

Tom Wilkinson, The Kennedys

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU (MİNİ DİZİ / TV FİLMİ)
Mini diziler içerisinde izlediğim iki tane var, biri Mildred Pierce diğeri de The Kennedys. Ve Mildred Pierce‘ı izleyen biri olarak Guy Pearce‘ın kesinlikle bir adaylık hak ettiğini söyleyebilirim. Umuyorum ki ATAS üyeleri de benle aynı fikirde olur ve Pearce‘a beklediğimiz adaylığı verirler. Tahmin sitelerinde gördüğüm kadarıyla Gandolfini de epey beğeniliyormuş. The Sopranos sebebiyle zaten bir sevilme durumu var. Gözlerinden kaçacağını zannetmiyorum. John Adams ile Emmylenen Paul Giamatti, The Kennedys‘e dair tek iyi şey Tom Wilkinson ve Cinema Verite‘de öne çıktığı söylenen Tim Robbins aday olmasını beklediğim diğer isimler. Lakin James Woods‘un süpriz yapabileceğini söyleyenler mevcut. Ayrıca Mildred Pierce‘dan Guy Pearce yerine Brian F. O’Byrne‘ın aday olması gerektiğini savunanlar da epeyce fazla.

Kesin aday olur: James Gandolfini (Cinema Verite), Guy Pearce (Mildred Pierce)
Aday olmaya en yakın isimler: Paul Giamatti (Too Big to Fail), Brian F. O’Byrne (Mildred Pierce), Tim Robbins (Cinema Verite), Tom Wilkinson (The Kennedys), James Woods (Too Big to Fail)
Olasılıklar: Martin Freeman (Sherlock: A Study in Pink), Donald Sutherland (The Pillars of the Earth)
Uzak ihtimaller: Brendan Coyle (Downton Abbey), Billy Crudup (Too Big to Fail), Thomas Dekker (Cinema Verite), Matthew MacFadyen (Any Human Heart)

Benim tahminlerim:

  • James Gandolfini, Cinema Verite
  • Paul Giamatti, Too Big to Fail
  • Guy Pearce, Mildred Pierce
  • Tim Robbins, Cinema Verite
  • Tom Wilkinson, The Kennedys

***

Cynthia Nixon, Too Big to Fail

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU (MİNİ DİZİ / TV FİLMİ)
Öncelikle Maggie Smith‘in bu kategoriden şimdiden birincisi olduğunu söyleyelim. Kendisi aday olacak ve tıpkı Winslet gibi ödülü alacak. Yerini şimdiden garantilemiş ender isimlerden. Çünkü Emmy Ödülleri genelde hiç bir ödülün kesin bir adrese gitmemesi ile bilinir. Yani herşey son ana kadar süprizdir. Adaylar bile! Yalnız Smith‘in durumu farklı. Downton Abbey‘de adeta döktüren duayen Maggie Smith‘i zorlayabilecek tek isim ise Eileen Atkins. Son yıllarda yükselen bir grafik çizen Evan Rachel Wood belki True Blood‘la alabileceği olası konuk kadın oyuncu adaylığını bu dalla da destekler. Hatta ben belkisinden geçtim kesin aday olacak gözüyle bakıyorum. Melissa Leo benim anlayamadığım kadar çok sevilen bir aktris ve o yüzden aday olabileceğini düşünmekteyim. Ama Cynthia Nixon çok sevildi. Betty White ise Betty White. Amerikalılar ona hayran! Hot In Cleveland ile aldığı SAG hala aklımızda.

Kesin aday olur: Eileen Atkins (Upstairs Downstairs), Maggie Smith (Downton Abbey), Evan Rachel Wood (Mildred Pierce)
Aday olmaya en yakın isimler: Marcia Gay Harden (Amanda Knox: Murder on Trial in Italy), Melissa Leo (Mildred Pierce), Cynthia Nixon (Too Big to Fail), Betty White (The Lost Valentine)
Olasılıklar: Gillian Anderson (Any Human Heart), Mare Winningham (Mildred Pierce)
Uzak ihtimaller: Kim Cattrall (Any Human Heart), Ruth Wilson (Luther)

Benim tahminlerim:

  • Eileen Atkins, Upstairs Downstairs
  • Cynthia Nixon, Too Big to Fail
  • Maggie Smith, Downton Abbey
  • Betty White, The Lost Valentine
  • Evan Rachel Wood, Mildred Pierce
Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin