Takip et

Tahminler

’11 Emmy Tahminleri Vol. 3

tarihinde yayınlandı.

Sonunda geldik Emmy tahminlerimizin beklenen kısmına. Yarın Drama dizilerini de değerlendireceğiz ama bugün bir başka önemli kısım, Komedilerle ilgileneceğiz. Bu yıl özellikle yardımcı erkek oyuncu dalında olacaklar merak konusu. Emmy adaylarını belirlemek için oy veren Akademi, yani ATAS süpriz yapmak konusunda oldukça eli açık olduğu için şimdiden merakla beklemekteyim. Bakalım neler neler olacak…

Modern Family

EN İYİ DİZİ (KOMEDİ)
Komedi dalında ödülü almak için büyük yarışın Modern Family ile Glee arasında olacağı kesin. Her ne kadar Modern Family tüm sezon boyunca bir bütünlük sağlayıp, Glee kimi bölümlerde seyirciyi ciddi anlamda sıksa da ne olacağı belli olmaz. 30 Rock da Emmy üyelerinin oldukça sevdiği bir dizi. Tamam belki beşinci sezon en iyisi değildi buna ben de katılıyorum ama hangi 30 Rock izleyicisi dizinin ilk 6 arasında olmasına karşı çıkabilirki? Aynı şekilde The Office‘in Steve Carell‘in veda sezonu olması sebebiyle cepte bir adaylığa sahip olduğunu düşünmekteyim. Geriye kaldı iki dizi… Bana göre bunlardan birisi kesinlikle Parks & Recreation olacak. Geçtiğimiz yıl çok ilgi göstermediler ama dizinin üçüncü sezonu o kadar muhteşemdi ki kayıtsız kalabileceklerini zannetmiyorum. Geçen sene süpriz yapan Nurse Jackie‘nin bu yıl kontenjanı dolduran son dizi olmasını bekliyorum. Ama tahmincilerin çoğu The Big Bang Theory ya da Hot In Cleveland diyor. Umuyorum geleneksel ve bana göre sıkıcı sitcomlardan sıyrılıp hak eden işlere yönelirler. Mesela Community adaylar arasında olsa hiç de fena olmaz.

Kesin aday olur: 30 Rock, Glee, Modern Family, The Office
Aday olmaya en yakın diziler: 
The Big Bang Theory, Hot in Cleveland, Nurse Jackie, Parks & Recreation
Olasılıklar: The Big C, Community, Entourage
Uzak ihtimaller: Episodes, How I Met Your Mother, Raising Hope

Benim tahminlerim:

  • 30 Rock
  • Glee
  • Modern Family
  • Nurse Jackie
  • The Office
  • Parks & Recreation

***

Steve Carell, The Office

EN İYİ ERKEK OYUNCU (KOMEDİ)
Bu yıl Emmy’nin komedi dizilerinde erkek oyuncu dalı oldukça zayıf. Aslında zayıflıktan çok kategoriyi hangi isimlerin tamamlayacağını tahmin etmek çok zor. Televizyonun en komik adamlarından biri olan Alec Baldwin ve benim içimi bayan The Big Bang Theory‘nin geçen sene Emmy alan yıldızı Jim Parsons‘ın adaylıkları cepte. Steve Carell ise veda sezonuyla yıllardır alamadığı Emmy’ye büyük ihtimalle bu sene kavuşacak. Lakin gerisi birazcık karışık. Geçtiğimiz sene tamamen görmezden gelinen Community bu sene Joel McHale ile küçük bir başlangıç yapacakmış gibi duruyor. Glee‘nin bana göre yeteneksiz ama çoğu ödül törenine göre yıldız ismi Matthew Morrison da bu boşluktan yararlanıp kendine yer bulacak sanki. Ama altıncı ismi bir türlü kestiremiyorum… Çoğu eleştirmenin düşüncesi Louis C.K.‘in bu boşluktan yararlanabileceği. Matt LeBlanc‘in bir ara yılan hikayesine dönen dizisindeki başarısı da belki kendine yer bulabilir. Yalnız çoğunluğun Jim Parsons‘dan daha başarılı gördüğü Johnny Galecki aday olacak gibi hissediyorum ben. Oylar bölünebilir ve tamamen yalan olabilir bu tahminim ama neden olmasın, öyle değil mi?

Kesin aday olur: Alec Baldwin (30 Rock), Steve Carell (The Office), Jim Parsons (The Big Bang Theory)
Aday olmaya en yakın isimler:
Johnny Galecki (The Big Bang Theory), Matt LeBlanc (Episodes), Joel McHale (Community), Matthew Morrison (Glee)
Olasılıklar: Louis C.K. (Louie), Thomas Jane (Hung), Rob Lowe (Parks & Recreation)
Uzak ihtimaller: David Duchovny (Californication), Danny McBride (Eastbound & Down)

Benim tahminlerim:

  • Alec Baldwin, 30 Rock
  • Steve Carell, The Office
  • Johnny Galecki, The Big Bang Theory
  • Joel McHale, Community
  • Matthew Morrison, Glee
  • Jim Parsons, The Big Bang Theory

***

Amy Poehler, Parks and Recreation

EN İYİ KADIN OYUNCU (KOMEDİ)
Bu seneki Emmy tahminlerine baktığınızda her sitede aynı cümleyi göreceksiniz. O da 2002’den beri bu kategoride hep farklı aktrislerin kazandığı. Jennifer Aniston‘la başlayan bu durum son yıllarda Tina Fey, Toni Collette ve Edie Falco‘yla devam etti. Bu üçlünün yine aynı kategoride yer alması bekleniyor ama bence Falco haricinde hiçbiri ödüle yakın değil. Nurse Jackie bu sezon çok sevilmemiş olsa da Falco‘nun The Sopranos sebebiyle aldığı bir sempati oyu mevcut. Gerçi Toni Collette‘in dizisini izleyen birinin kendisine kayıtsız kalması pek mümkün değil lakin dizinin bu sezon sona ermesi ve son sezonunda aradığı ilgiyi bulamaması adaylığını bile riskli hale getiriyor. Tabi Laura Linney, The Big C başladığından beri favori. Üstelik Laura Linney bugüne kadar Emmy’ye aday olduğu her seferde evine ödülle döndü. Yalnız Parks & Recreation‘ın üçüncü sezonunun başarısı Amy Poehler‘ı da önemli bir favori haline getiriyor. Lea Michele ise geçen sene aldığı adaylığı yenilemeyebilir. O yüzden Patricia Heaton ya da Martha Plimpton isimlerinden birini görürseniz şaşırmayın.

Kesin aday olur: Edie Falco (Nurse Jackie), Tina Fey (30 Rock), Laura Linney (The Big C), Amy Poehler (Parks & Recreation
Aday olmaya en yakın isimler: Toni Collette (United States of Tara), Patricia Heaton (The Middle), Lea Michele (Glee), Martha Plimpton (Raising Hope)
Olasılıklar: Mary Louise-Parker (Weeds), Melissa McCarthy (Mike & Molly)
Uzak ihtimaller: Courteney Cox (Cougar Town), Kaley Cuoco (The Big Bang Theory), Eva Longoria (Desperate Housewives)

Benim tahminlerim:

  • Toni Collette, United States of Tara
  • Edie Falco, Nurse Jackie
  • Tina Fey, 30 Rock
  • Laura Linney, The Big C
  • Lea Michele, Glee
  • Amy Poehler, Parks & Recreation

***

Chris Colfer, Glee

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU (KOMEDİ)
Modern Family‘nin beyleri sebebiyle epey kalabalık olan yardımcı erkek oyuncu dalında bu sene de kıyasıya bir mücadele var. Geçtiğimiz senenin adaylarından Ty Burrell, Chris Colfer ve Eric Stonestreet‘in adaylıkları kesin. Malum geçen sene ödülü Stonestreet almıştı. Bu yıl Ty Burrell‘ın almasını isteyen bir çoğunluk olsa da Burrell‘ın ilk sezonda daha iyi olduğunu düşünenler de mevcut. Chris Colfer ise Glee‘nin en iyisi olarak bir süpriz yaparak Emmy’ye kavuşabilir. Neil Patrick Harris artık iyice kabak tadı vermeye başlayan How I Met Your Mother‘daki performansıyla bence ilk 6’ya giremeyecek. Onun yerine Married with Children zamanında bile Emmy’ye aday olamayan Ed O’Neill‘ın bu sene sonunda bir adaylık alacağını düşünüyorum. Jesse Tyler Ferguson da gayet iyi olmasına rağmen oldukça beğenilen The Big C‘den Oliver Platt ve bu sezon her bölümle bizi gülme krizlerine sokan Nick Offerman benim tahmin listemi tamamlayan diğer isimler.

Kesin aday olur: Ty Burrell (Modern Family), Chris Colfer (Glee), Eric Stonestreet (Modern Family)
Aday olmaya en yakın isimler:
Jesse Tyler Ferguson (Modern Family), Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), Ed O’Neill (Modern Family), Nick Offerman (Parks & Recreation), Oliver Platt (The Big C)
Olasılıklar:
Aziz Ansari (Parks & Recreation), Jon Cryer (Two and a Half Men), Danny Pudi (Community)
Uzak ihtimaller: Tracy Morgan (30 Rock), Jeremy Piven (Entourage)

Benim tahminlerim:

  • Ty Burrell, Modern Family
  • Chris Colfer, Glee
  • Ed O’Neill, Modern Family
  • Nick Offerman, Parks & Recreation
  • Oliver Platt, The Big C
  • Eric Stonestreet, Modern Family

***

Jane Krakowski, 30 Rock

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU (KOMEDİ)
Jane Lynch, Glee‘de televizyonun en renkli karakterlerinden Sue Sylvester’ı canlandırarak zaten her türlü ödülü hak ediyor. Eğer bu yıl Betty White aşkları tutmazsa yine galip olur, ki SAG’den sonra Emmy’de de bir Betty White tekrarı olabilir. Modern Family‘nin olağanüstü kadrosundan Julie Bowen ve Sofia Vergara haricinde bu sezon en iyi işini çıkarmasa da artık 30 Rock‘daki Jenna performansıyla ödül alması gerektiğini düşündüğüm Jane Krakowski‘den de bir adaylık bekliyorum. Son yıllarda epey ünlenen Saturday Night Live yıldızı Kristen Wiig de son iki senedir var olan düzeni bozmayıp aday olacak gibi duruyor. Peki bu listeyi kimler bozabilir? Bana göre Merritt Wever. Ama pek ihtimal veren yok. Busy Philipps de Critics Choice’daki zaferinden sonra belki burada harekete geçebilir ama Cougar Town genel olarak çok beğenilen bir dizi olamadı ne yazık ki. Yine de bana göre oldukça iyi ve aday olmayı kesinlikle hak ediyor.

Kesin aday olur: Jane Lynch (Glee), Betty White (Hot In Cleveland)
Aday olmaya en yakın isimler:
Julie Bowen (Modern Family), Jane Krakowski (30 Rock), Sofia Vergara (Modern Family), Merritt Wever (Nurse Jackie), Kristen Wiig (Saturday Night Live)
Olasılıklar:
Wendie Malick (Hot In Cleveland), Busy Philipps (Cougar Town)
Uzak ihtimaller: Amy Ryan (The Office), Holland Taylor (Two and a Half Men)

Benim tahminlerim:

  • Julie Bowen, Modern Family
  • Jane Krakowski, 30 Rock
  • Jane Lynch, Glee
  • Sofia Vergara, Modern Family
  • Betty White, Hot In Cleveland
  • Kristen Wiig, Saturday Night Live
Devamını oku
Yorum Yapın

0 Comments

  1. 123

    12 Temmuz 2011 at 14:38

    Konuk oyuncu tahminleri de istiyoruz.

  2. Meridyen

    12 Temmuz 2011 at 16:29

    Yazınız yine şahane de sitenin arkaplanı hiç olmamış, çok göz yoruyor 🙁

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin