Takip et

Tahminler

’11 Emmy Tahminleri Vol. 4

tarihinde yayınlandı.

Geldik tahminlerimizin son gününe… Artık yarın Emmy Adayları açıklanacak ve ben de buradan canlı canlı sizlere adayları bildirmeye çalışacağım. Diğer bölümlere göre tahmin etmesi çok daha zor diye düşündüğüm drama kısmına geçelim şimdi. Sizler de fikirlerinizle bizimle paylaşmayı unutmayın.

Mad Men

EN İYİ DİZİ (DRAMA)
Altın Küre ve SAG gibi pek çok ödül töreninin bir anda oyuncağına dönüşen Boardwalk Empire ve 3 senedir üst üste bu kategoride galip gelen Mad Men karşı karşıya… Belki buradan ikili bir savaşmış gibi gözükebilir yalnız özellikle sezon finaliyle herkesde hayranlık yaratan The Good Wife‘da bu ikilinin arasında Emmy için kıyasıya rekabet edecek. Ve tabi kesinlikle adaylık alacağına inandığım ama ödül alması epey zor olan Dexter mevcut. Bu yıl Drama dalının büyük kategorisinde adaylardan çok herkes kimin kazanacağına odaklanmış durumda. Ben Mad Men ve The Good Wife arasında kararsız kalsam da hala Boardwalk Empire‘ın ilgi çekebileceğini söyleyenler var, ki Emmy için biraz ağır kaçabilecek bir dizi bu. Tabi ne olacağı belli olmaz. Peki galibi bir kenara bırakıp kimlerin aday olacağını düşünürsek… Game of Thrones hepimiz tarafından büyük bir aşkla izleniyor ama ATAS üyelerinin fantastik işlerle arası pek iyi değil. Friday Night Lights‘ın veda sezonu ilgi çekse de ben oyuncuları haricinde o kadar da iddialı olduğunu düşünmüyorum. Tabi bir de True Blood var. Geçen sene aldığı süpriz adaylığı bu sene tekrarlayabilir. Lakin kim True Blood‘ın üçüncü sezonu için ikiden daha iyiydi diyebilir ki?  O yüzden ben oyumu Justified ve The Killing‘den yana kullanıyorum. Tek süpriz yapabilecek dizi ise galiba The Walking Dead. Ama Game of Thrones‘a oy vermeyen Akademi The Walking Dead‘e hiç vermez.

Kesin aday olur: Boardwalk Empire, Dexter, The Good Wife, Mad Men
Aday olmaya en yakın diziler:
Friday Night Lights, Game of Thrones, Justified, The Killing, True Blood
Olasılıklar:
House, Sons of Anarchy, The Walking Dead
Uzak ihtimaller: The Borgias, Shameless

Benim tahminlerim:

  • Boardwalk Empire
  • Dexter
  • The Good Wife
  • Justified
  • The Killing
  • Mad Men

***

Steve Buscemi, Boardwalk Empire

EN İYİ ERKEK OYUNCU (DRAMA)
Mad Men 3 yıldır aralıksız bir şekilde En İyi Dizi seçilmesine rağmen hala oyuncularından biri dahi ödül alamadı. Ama galiba artık zamanı geldi. Çünkü Bryan Cranston üç senedir bu dalda ödül alarak herkesin önün tıkamaktaydı ve bu sene onun dizisi Breaking Bad‘in hiç yeni bölüm yayınlanmadı. Bu Hamm‘in önünü açarken aynı zamanda Altın Küre ve SAG’de zafer elde eden Steve Buscemi‘ye de şans tanıyor. Delice bir hayran kitlesi olan Dexter‘ın Dexter‘ı Michael C. Hall da bu yıl da aynı rolle dördüncü adaylığını alacak gibi gözüküyor. Geçtiğimiz yıl ilginç bir şekilde aday olan Kyle Chandler final sezonuyla adaylığını tekrarlayacakmış gibi duruyor. Hugh Lauire de ekranın en sempatik karakterlerinden birini canlandırarak bana göre tekrar aday olacak. Her ne kadar Laurie‘nin yerini William H. Macy‘nin alacağı söylentileri dolaşsa da ben Shameless‘ın çok ilgi göreceğine inanmıyorum. Çünkü bizim ülkemizde gördüğü ilgiyi ne yazık ki Amerika’da görmedi. Timothy Olyphant da Justified da beğeni toplayan performansıyla kategoriyi tamamlayan isim olacak gibi gözüküyor. Belki Sean Bean ya da eğer izlerken uykuya dalmazlarsa Jeremy Irons küçük bir süpriz yapabilir.

Kesin aday olur: Steve Buscemi (Boardwalk Empire), Michael C. Hall (Dexter), Jon Hamm (Mad Men)
Aday olmaya en yakın isimler:
Kyle Chandler (Friday Night Lights), Hugh Laurie (House), William H. Macy (Shameless), Timothy Olyphant (Justified)
Olasılıklar:
Sean Bean (Game of Thrones), Jeremy Irons (The Borgias), Tom Selleck (Blue Bloods)
Uzak ihtimaller: Gabriel Byrne (In Treatment), Bill Paxton (Big Love)

Benim tahminlerim:

  • Steve Buscemi, Boardwalk Empire
  • Kyle Chandler, Friday Night Lights
  • Michael C. Hall, Dexter
  • Jon Hamm, Mad Men
  • Hugh Laurie, House
  • Timothy Olyphant, Justified

***

Julianna Margulies, The Good Wife

EN İYİ KADIN OYUNCU (DRAMA)
Geçtiğimiz yıl Julianna Margulies kazanacak diye beklerken Kyra Sedgwick‘in adı okununca şoka giren benim gibi kaç kişi var? Açıkçası ödül Sedgwick‘e gidince “Hala The Closer izleyen var mı?” diye sormadan edemedim. Gerçi bu soruyu 2004’den beri aralıksız bir şekilde aday olan (2006’da ödülü almıştı.) Mariska Hargitay için sormak lazım. Bu yıl görünen o ki Sedgwick yine adaylığını tekrarlayacak. Aynı şekilde Julianna Margulies de ödülü almak için geliyor. Elisabeth Moss artık dizideki rolünün de artması sebebiyle yardımcı kadın oyuncu dalından buraya geçiş yaptı. Hem rol arkadaşı Christina Hendricks‘in önünü açmış, hem de güç bela aday olan January Jones‘un tek şansını elinden almış oldu. Bu isimleri büyük ihtimalle Connie Britton ve Mariska Hargitay takip edecek. Mireille Enos ise The Killing‘de başarılı performansıyla listeyi dolduracak gibi geliyor bana. Ki bence Margulies‘yi zorlayabilecek tek aday da kendisi. Katey Sagal‘ın Altın Küre zaferine ise fazla anlam yüklememekten yanayım. Sonuçta bahsettiğimiz şey Altın Küre, maksimum ne olabilir ki?

Kesin aday olur: Julianna Margulies (The Good Wife), Elisabeth Moss (Mad Men), Kyra Sedgwick (The Closer)
Aday olmaya en yakın isimler:
Connie Britton (Friday Night Lights), Mireille Enos (The Killing), Mariska Hargitay (Law & Order: SVU), Katey Sagal (Sons of Anarchy)
Olasılıklar:
Kathy Bates (Harry’s Law), January Jones (Mad Men), Anna Paquin (True Blood)
Uzak ihtimaller:  Melissa Leo (Treme), Emmy Rossum (Shameless)

Benim tahminlerim:

  • Connie Britton, Friday Night Lights
  • Mireille Enos, The Killing
  • Mariska Hargitay, Law & Order: Special Victims Unit
  • Julianna Margulies, The Good Wife
  • Elisabeth Moss, Mad Men
  • Kyra Sedgwick, The Closer

***

Peter Dinklage, Game of Thrones

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU (DRAMA)
Oldukça kalabalık bir kategori daha… Yardımcı oyuncu dalları genelde Emmylerde oldukça hareketli geçiyor. Ama bu sene bu kategorinin şöyle bir güzelliği var ki geçen senenin dört adayı olamayacak. Damages‘ın bu sezon yeni bölümleri yayınlanmadığı için Martin Short, Lost final yaptığı için Terry O’Quinn ve Michael Emerson, Breaking Bad de yeni sezonuna ancak önümüzdeki hafta başlayacağı için Aaron Paul yok. O yüzden oldukça kalabalık bir şekilde gelen The Good Wife ile Boardwalk Empire beyleri bu fırsattan iyi yararlanacakmış gibi. Tabi son 3 senedir aralıksız aday olan John Slattery de The Good Wife ve Boardwalk Empire‘dan birden fazla aday olması sonucunda oyların dağılmasıyla ödülü bile alabilir. Eğer Michael Pitt‘i kesin olarak aday ettiklerini varsayıp Michael Shannon‘ı aradan çıkarırsak (ki bence böyle olacak) geçtiğimiz yıl süpriz bir şekilde aday olan Andre Braugher ve Game of Thrones‘un en iyi oyunculuğunu sergileyen Peter Dinklage‘ı ilk 6’da görme şansı yakalayabiliriz. Tabi Alan Cumming ve Josh Charles haricinde onlardan daha zayıf olmasına rağmen The Good Wife ile Altın Küre’ye aday olan Chris Noth‘u da atlamamak gerek. Bu yıl atak yapan Justified‘dan Walton Goggins ve bu büyük boşluktan yararlanma ihtimali olan John Noble‘u da unutmayın.

Kesin aday olur: Alan Cumming (The Good Wife), John Slattery (Mad Men)
Aday olmaya en yakın isimler: Andre Braugher (Men of a Certain Age), Josh Charles (The Good Wife), Peter Dinklage (Game of Thrones), Chris Noth (The Good Wife), Michael Pitt (Boardwalk Empire), Michael Shannon (Boardwalk Empire)
Olasılıklar: Walton Goggins (Justified), John Noble (Fringe), Brent Sexton (The Killing)
Uzak ihtimaller: Denis O’Hare (True Blood), Donnie Wahlberg (Blue Bloods)

Benim tahminlerim:

  • Andre Braugher, Men of a Certain Age
  • Josh Charles, The Good Wife
  • Alan Cumming, The Good Wife
  • Peter Dinklage, Game of Thrones
  • Michael Pitt, Boardwalk Empire
  • John Slattery, Mad Men

***

Michelle Forbes, The Killing

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU (DRAMA)
Yine geçen yıl ATAS’ın hiç utanmadan Archie Panjabi‘yi ödüllendirerek yaptığı süpriz hala hatırlarımızda. Öyle bir güzel süprizdi ki bu Panjabi teşekkür konuşmasında bizim yerimize “Bu kariyerim için harika birşey oldu.” gibilerinden bir cümle sarf etti. Peki Panjabi adaylığını tekrar ederken Christine Baranski tekrar ona katılabilecek mi? İşte ondan emin değilim. Ama The Good Wife aşkının Baranski‘ye yardımcı olacağını düşünüyorum. Mad Men‘in üç yıldan sonra ilk kez geçtiğimiz sene aday edilen doğal afeti Christina Hendricks‘in adaylığı cepte. Ben aynı şekilde Michelle Forbes‘un da ilk 6’da kendine yer bulacağını düşünmekteyim. In Treatment ve True Blood dizilerinden de hatırladığımız Forbes, The Killing‘de belki duygu sömürüsü yapıyor olsa da adaylığı hak ediyor. Geçtiğimiz yılın yine süpriz isimlerinden biri olan Sharon Gless‘in yerine ise Boardwalk Empire‘dan Kelly Macdonald‘ı göreceğimizi düşünmekteyim. Ama içimde hala Macdonald‘a dair bir şüphe var. Hani aday olmazsa çok da şaşırmayacakmışım gibi. Ve tabi her dalda bir şekilde varlığını hissettiren Justified dizisinden Margo Martindale. Tabi siz bu arada In Treatment bayanlarını da gözden kaçırmayın.

Kesin aday olur: Christina Hendricks (Mad Men), Archie Panjabi (The Good Wife)
Aday olmaya en yakın isimler:
Christine Baranski (The Good Wife), Michelle Forbes (The Killing), Kelly Macdonald (Boardwalk Empire), Margo Martindale (Justified), Debra Winger (In Treatment)
Olasılıklar:
Sharon Gless (Burn Notice), Amy Ryan (In Treatment), Kiernan Shipka (Mad Men)
Uzak ihtimaller: Sandra Oh (Grey’s Anatomy), Monica Potter (Parenthood), Chandra Wilson (Grey’s Anatomy)

Benim tahminlerim:

  • Christine Baranski, The Good Wife
  • Michelle Forbes, The Killing
  • Christina Hendricks, Mad Men
  • Kelly Macdonald, Boardwalk Empire
  • Margo Martindale, Justified
  • Archie Panjabi, The Good Wife
Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin