Takip et

Haberler

SAG Tahminleri ’11

tarihinde yayınlandı.

Yarın gece live blogging yapacağımız 18. Oyuncular Birliği (SAG) Ödülleri için tahmin yapma vakti geldi. 5 film, 8 TV kategorisinde yaptığım tahminlerin tamamı yazının devamında yer almakta. Bu arada yazıya başlamadan önce yarın gece ödül sunmak ya da adayları tanıtmak için sahneye çıkacak isimleri sıralayalım: Kathy Bates, George Clooney, Jessica Chastain, Ben Kingsley, Melissa McCarthy, Brad Pitt, Zoe Saldana, Owen Wilson, Kristen Wiig, Kevin Bacon, Kenneth Branagh, Jean Dujardin, Tina Fey, John Krasinski, Kyra Sedgwick, Meryl Streep, Michelle Williams. Dublör ödülleri de Kırmızı Halı Töreni’nde açıklanacak. Şimdi hem adayları hatırlayacağımız, hem de nokta vuruşu yapacağımız yazımıza geçelim…

FİLM

EN İYİ TOPLU PERFORMANS
Bu kategorinin Oscar’ın En İyi Film ödülüne tekabül ettiği düşünülebilir ama etkisi olup olmadığı konusunda biraz şüpheliyim. Etkili olabilir, çünkü Akademi’de üye sayısı en fazla olan grup oyuncular. Eğer toplu performansa bakarak üye veriyorsa Akademi’nin oyuncu üyeleri o zaman kesinlikle etkili olduğunu düşünebilir. Etkili olmayabilir; çünkü SAG’de toplu performans ödülünün 16 yıllık tarihinde sadece 8 kere En İyi Film Oscar’ı ile SAG’in En İyi Toplu Performans ödülü aynı filme gitti. Gelelim yarışa… The Help şu an kategorinin galibi bana kalırsa. Filmin senaryosu içler acısı olsa da Jessica Chastain, Octavia Spencer, Bryce Dallas Howard ve Viola Davis‘in performansları yabana atılacak cinsten değil. 2009’da Inglourious Basterds‘ı seçerek zaten performansları değerlendirdiklerini açıkça belli etmişlerdi. Yalnız The Artist‘in kadrosu da hiç fena değil. Üstüne üstlük şu an Oscar yarışını önde götürüyor. Eğer kazanırsa şaşırmam. Bu iki film haricinde sürpriz yapabileceğine inandığım tek yapım The Descendants. Bridesmaids de kategorinin en kaliteli oyuncu kadrolarından birine sahip olmasına rağmen çok hayali bir pozisyonda. Kazanması mucize olur. Midnight in Paris‘i de listemin son sırasına kondurdum. Kadrodan Corey Stoll‘un aday olmadığını düşündükçe deliriyorum, onu da ekleyeyim.
1. The Help
2. The Artist
3. The Descendants
4. Bridesmaids
5. Midnight in Paris

EN İYİ ERKEK OYUNCU
Sezon başından beri aynı şeyi tekrarladım. George Clooney‘nin bugüne kadar SAG’den bireysel olarak tek bir ödül almışlığı dahi yok! Bugüne kadar ER‘daki rolüyle 4 kere En İyi Toplu Performans zaferi elde etti ama daha önceki 5 bireysel adaylığında (Oscar’ı aldığı Syriana‘da bile) SAG tarafından ödüllendirilmedi. Şimdi Critics’ Choice ve Altın Küre zaferleriyle de yeri iyice sağlamlaşmış durumda. Brad Pitt hala sürpriz yapabilir aşamasında. New York Film Eleştirmenleri Birliği haricinde hiç kimseden büyük bir destek alamadı. Eğer SAG’i kazanırsa Oscar yolunda çok önemli bir adım atmış olacak. Jean Dujardin ise bana kalırsa hala yarışta lakin Oscar’da sürpriz yapabileceğine dahi daha çok inancım var. Burada kazanmasını beklemiyorum. Demian Bichir zaten Oscar’a aday oldu. Bununla yetinmek zorunda. Leonardo DiCaprio‘nun durumundan ise bahsetmek istemiyorum. Ne yazık ki onu Oscar gecesinde göremeyeceğiz. Titanic ile aday olamayınca Akademi’ye tavır koyup törene gelmeyişinin cezasını yıllardır çekmeye devam ediyor.
1. George Clooney, The Descendants
2. Brad Pitt, Moneyball
3. Jean Dujardin, The Artist
4. Demian Bichir, A Better Life
5. Leonardo DiCaprio, J. Edgar

EN İYİ KADIN OYUNCU
Eğer Pazar gecesi Meryl Streep kazanırsa artık Oscar’ı alacağının garantisini verebilirim. Viola Davis ile arasındaki yarışta bir ona bir diğerine gidip geliyorum. Hangisinin daha çok hak ettiği konusunda en azından kendim bir karara varmış değilim. Yalnız artık madem ikisinden biri kazanacak o zaman “Meryl alsın, en azından gelecek senelerde yarışı rahat bırakır.” mantığındayım. Lakin şöyle de bir gerçek var, Meryl Streep daha 3 sene evvel Doubt ile SAG’de zafer elde etti. Ve SAG’in Meryl Streep‘e sürekli ödül verme konusunda Critics Choice kadar bonkör olduğunu söyleyemeyeğiz. O yüzden Viola Davis‘in kazanma ihtimali daha yüksek geliyor bana. Ama bu da Oscar yarışında bir şey ifade etmeyecek merak etmeyin. Yani SAG’i Davis alsa bile Streep‘in hala Oscar’ı kazanma şansı var. Bu ikili haricinde Altın Küre’den sonra ne yapacağını merak ettiğim Michelle Williams‘da “dark horse” konumunu korumakta. Sürpriz yapabilir. Glenn Close ve Tilda Swinton için diyecek bir şey yok. Close‘un Damages ile olan adaylığı kazanma konusunda daha yüksek ihtimallere sahip.
1. Viola Davis, The Help
2. Meryl Streep, The Iron Lady
3. Michelle Williams, My Week with Marilyn
4. Glenn Close, Albert Nobbs
5. Tilda Swinton, We Need to Talk About Kevin

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
Buradaki yarıştan ziyade Oscar’a değinmek istiyorum ben. Christopher Plummer kesin olarak SAG’i kazanacak zaten, ondan şüpheniz olmasın. Ama Akademi Max von Sydow ile hepimizi şaşırttı ve Sydow‘un bence Oscar’da sürpriz yapabilme olasılığı çok yüksek. Hem Plummer hem de Max von Sydow yaşayan önemli aktörlerden. İki veteran, ikisinin de kariyerinin ikinci adaylığı ve ikisinin de Oscar’ı yok. Üstelik Sydow‘un Extremely Loud & Incredibly Close‘da mükemmel olduğu söyleniyor. Belli mi olur? Buradaki yarışta ise Christopher Plummer haricinde tüm adaylar süs konumunu korumakta. Ben kendisine en yakın olarak Nick Nolte‘yi görüyorum, çünkü film belli etmese de çok güzel tepkiler aldı. Warrior‘ı izleyip de nefret eden kimseye rastlamadım. Üstelik Nick Nolte hakkında da çok iyi eleştiriler okuyoruz. Belki daha iyi pazarlansaydı daha büyük kategorilerde yarışa bile girerdi ya neyse.
1. Christopher Plummer, Beginners
2. Nick Nolte, Warrior
3. Kenneth Branagh, My Week with Marilyn
4. Jonah Hill, Moneyball
5. Armie Hammer, J. Edgar

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
Burada bir sürpriz olmasını o kadar çok istiyorumki anlatamam. Bana göre Octavia Spencer bu dalın en zayıf ismi. Oyunculuğu iyi olsa da bu kadar olağanüstü performansların olduğu bir yarışta sıradan kalıyor. Lakin The Help‘in aldığı destek ortada. Filmden birilerini illa ki ödüllendirmek isteyeceklerdir. Üstelik Spencer iki büyük ödülü de (Critics’ Choice ve Altın Küre) evine götürdü. Böylesine seri zaferler sonrasında yarış dışı kalan pek oyuncu olduğunu zannetmiyorum. Kendisini yerinden edebilecek tek isim Jessica Chastain gibi duruyor. O da siyahların anlatıldığı bir filmden, eğer bir de Viola Davis kazanamazsa, tek zaferi elde eden beyaz olarak gösterilmek istenmez zannediyorum. Bu ırkçı tavırdan kaçınırlar ise bir de Melissa McCarthy etkeni var ki elimizde, belki Spencer‘ın olmasaydı bu kategorinin galibi bile olabilirdi. Ben Berenice Bejo‘ya da dikkat çekmek istiyorum. Yani sürpriz yapabilecek isim sayısı bir değil, iki değil, üç tane. Janet McTeer da ne yazıkki aday olduğuyla yetinmek zorunda kalacak. Bu arada Shailene Woodley‘yi de izlediğimden beri aday olamayacağını tekrarlayıp duruyordum. Yanılmamışım.
1. Octavia Spencer, The Help
2. Jessica Chastain, The Help
3. Melissa McCarthy, Bridesmaids
4. Berenice Bejo, The Artist
5. Janet McTeer, Albert Nobbs

TV

EN İYİ TOPLU PERFORMANS (DRAMA)
Yine Breaking Bad tartışmaları alıp başını gidecek biliyorum. Ama Emmy’den başka Breaking Bad‘i çok seven başka bir grup yok kabul etmek istemeseniz de. Sürpriz yapabilir mi? Tabi. Yalnız şimdilik çok olası değil. Yarış Boardwalk Empire ve Game of Thrones arasında gelişecek gibi gözüküyor. Yalnız performansların ödüllendirileceğini düşünürsek Boardwalk Empire‘ın kazanması çok daha olası.
1. Boardwalk Empire
2. Game of Thrones
3. Breaking Bad
4. The Good Wife
5. Dexter

EN İYİ TOPLU PERFORMANS (KOMEDİ)
Bu dizilerin herhangi bir bölümünü izleyen sıradan bir izleyici bile Modern Family‘nin kazanacağını tahmin edebilir. Başka bir yapım kazanırsa hem şok, hem de haksızlık olur. Geçtiğimiz sene Modern Family, evvelki sene ise Glee kazanmıştı. Bu yıl iyice zayıflayan Glee‘nin şansı çok zor. Bir de Carell‘in son sezonu olduğu için The Office umudu besleyenler var ama Emmy bile yüz vermediyse, SAG’den ödül beklemek saçma olur.
1. Modern Family
2. 30 Rock
3. The Big Bang Theory
4. Glee
5. The Office

EN İYİ ERKEK OYUNCU (DRAMA)
Ben Kyle Chandler kazanacak diyorum, ama benden başka buna inanan yok. Emmy’de de söylediğimde kimse desteklememişti. Lakin yarışta Buscemi ve Cranston da var. Bryan Cranston 3. kez Breaking Bad‘deki rolüyle aday oluyor ve daha önce ödülü hiç alamadı. Bu yıl SAG’de onun yılı olabilir pek ala. Yine tahminimi riske atıp Chandler diyeceğim.
1. Kyle Chandler, Friday Night Lights
2. Bryan Cranston, Breaking Bad
3. Steve Buscemi, Boardwalk Empire
4. Michael C. Hall, Dexter
5. Patrick J. Adams, Suits

EN İYİ KADIN OYUNCU (DRAMA)
Bu dalda kimin kazanacağı çok bariz bana kalırsa. Kategorideki favorim Julianna Margulies olmasına rağmen kazanmasına ihtimal vermiyorum. American Horror Story özellikle Jessica Lange ile ödüllerin yeni oyuncağı olacağa benziyor bu sene. Homeland‘i tamamen dışlayan SAG en azından bu dalda yeni bir isme ödül vermeyi tercih edecektir.
1. Jessica Lange, American Horror Story
2. Julianna Margulies, The Good Wife
3. Glenn Close, Damages
4. Kyra Sedgwick, The Close
5. Kathy Bates, Harry’s Law

EN İYİ ERKEK OYUNCU (KOMEDİ)
İşte tahmin etmesi en güç kategori. Bir yanda Modern Family‘de harikalar yaratan Ty Burrell, diğer yanda The Office‘e veda eden Steve Carell. Yarış ikisinin arasında. Başka birisinin alabileceğini zannetmiyorum. Yalnız yine Emmy’yi baz alarak Burrell diyeceğim ben. Steve Carell kazanmasının çok kolay olduğu bir kategoride bu ödülü kaybettiyse yazın, burada da aynı hüsrana uğrayabilir bence.
1. Ty Burrell, Modern Family
2. Steve Carell, The Office
3. Eric Stonestreet, Modern Family
4. Alec Baldwin, 30 Rock
5. Jon Cryer, Two and a Half Men

EN İYİ KADIN OYUNCU (KOMEDİ)
Sofia Vergara‘nın kazanması zor gözüküyor diye düşünenler olabilir. Ben bu tahminime şöyle bir sebep oluşturdum. Evet, büyük ihtimalle başvurulan bölümler arasında Julie Bowen‘ın daha kuvvetli olduğu ikinci sezon da vardır. Yalnız Vergara şu an devam etmekte olan üçüncü sezonda kadrodaki tüm isimlerden çok daha başarılı ve kazanmayı hak ediyor. Eğer oylar bölünmezse tahminim doğru çıkabilir. Betty White‘a ise geçen sene saygı duruşu yapıp ödül verdiler. Bu sene tekrarı olmaz diye ümit ediyorum.
1. Sofia Vergara, Modern Family
2. Julie Bowen, Modern Family
3. Betty White, Hot in Cleveland
4. Tina Fey, 30 Rock
5. Edie Falco, Nurse Jackie

EN İYİ ERKEK OYUNCU (MİNİ DİZİ / TV FİLMİ)
Yanılmıyorsam Gold Derby’de Laurence Fishburne en iddialı aday olarak gösterilmiş. Yalnız Mildred Pierce gerçeğini göz ardı etmemek lazım. Eleştirmenler pek desteklemese de Mildred Pierce ödüllerden çok güzel destek aldı. Guy Pearce‘ın Emmy zaferi de cabası. Üstelik bu sefer Altın Küre’de olduğu gibi Peter Dinklage ile yarışması da gerekmiyor. Neden kazanamasın? Thurgood için ise tek bir cümlem dahi yok. İzlemedim.
1. Guy Pearce, Mildred Pierce
2. Laurence Fishburne, Thurgood
3. James Woods, Too Big to Fail
4. Paul Giamatti, Too Big to Fail
5. Greg Kinnear, The Kennedys

EN İYİ KADIN OYUNCU (MİNİ DİZİ / TV FİLMİ)
Burada da işler çok karışık. Betty White‘ı seven SAG üyeleri ona oy verir mi bilmem ama Kate Winslet ile Maggie Smith arasındaki yarıştan sıyrılacağına inanmak güç. Winslet en sevdiğim aktrislerden olmasına rağmen karşısında Maggie Smith varken kazanmasını pek istemiyorum. Ama Smith‘in de zaferi sebebini bilemesem de zormuş gibi geliyor. En azından burada… O yüzden Winslet diyeceğim. Umarım yanılırım.
1. Kate Winslet, Mildred Pierce
2. Maggie Smith, Downton Abbey
3. Betty White, The Lost Valentine
4. Diane Lane, Cinema Verite
5. Emily Watson, Appropriate Adult

Devamını oku
34 Comments

34 Comments

  1. onur

    28 Ocak 2012 at 12:50

    En iyi toplu performans The Descendants
    En iyi kadın oyuncu Viola Davis
    En iyi erkek oyuncu George Clooney
    En iyi yardımcı kadın oyuncu Octavia Spencer
    En iyi yardımcı erkek oyuncu Christopher Plummer

  2. Yavuz EKIN

    28 Ocak 2012 at 13:43

    Umur birsey sorucam, leo titanicle aday olmadı diye kızıp gelmediginden mi akademi üyeleri kendisine acımasız davranıyor demek istedin ? 🙂

    • Umur Çağın Taş

      28 Ocak 2012 at 13:47

      Evet, Akademi’yle o zamandan beri yıldızları barışmadı. Leo’nun filmleri aday olsa dahi, kendi aday olamayınca hiç bir şekilde davetiyeyi kabul etmemesi durumu var.

    • onur

      28 Ocak 2012 at 15:08

      O zaman Oscar’ı rüyasından görür ancak:)

  3. yaxley

    28 Ocak 2012 at 13:50

    En İyi Toplu Performans: The Help
    En İyi Kadın Oyuncu: Michelle Williams
    En İyi Erkek Oyuncu: George Clooney
    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Octavia Spencer
    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christopher Plummer
    En İyi Toplu Performans(Drama): Boardwalk Empire
    En İyi Toplu Performans (Komedi): Modern Family
    En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Bryan Cranston
    En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Julianne Margulies
    En İyi Erkek Oyuncu (Komedi): Ty Burrell
    En İyi Kadın Oyuncu (Komedi): Julie Bowen
    En İyi Erkek Oyuncu, TV Filmi-Mini Dizi: Laurence Fishburne
    En İyi Kadın Oyuncu, TV Filmi-Mini Dizi: Kate Winslet

  4. Yavuz EKİN

    28 Ocak 2012 at 17:06

    Leo gitmeyebilir.Ama prof. bir akademi üyesinin, buna istinaden davranması hoş olmaz. Aslında genel olarak şunu söylemek lazım.

    1) Davetiyelere gitmedi diye kara listeye almak.

    2) Buna nasıl olsa ödül verdik diye hakkı oldugu halde baskasına ödül vermek

    3) Bu performansı gecen yılkı performansından dusuk ( Be adam ıyı de gecen yıl nıye o adama ödül vermedın. Vermedinse adı uzerınde o seneye aıt en iyi oyunculuk veya senaryo,yönetmen vs) diyerek gözardı edilen ama yine aynı noktaya gelınmesı gerektigidir.

    Yani bu sene x dalında bu adam ıyı mı ? Öncesinde yok su kadar aldı, yok böyle oldu gelmedi gitmedi vs. Ne kadar sacma sapan entrikalar var. Yani kazanan da hakıkaten hakkıyla mı kazanıyor anlayabılmıs degılım.

  5. Uygar

    28 Ocak 2012 at 18:14

    En iyi Toplu Performans:The Help
    En iyi Erkek Oyuncu:George Clooney kazanacak ama gönül Brad Pitt’ten yana
    En iyi Kadın Oyuncu:Viola Davis kazanacak ama yine gönül Michelle Williams’da
    En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu:Octavia Spencer kazanacak ama gönül Berenico Bejo’dan yana
    En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu:Christopher Plummer
    Sonuç olarak bu sene de benim istediğim hiçbir oyuncu ne Oscar ne de SAG’yi kazanabilecek.

    Not:Bu blog’a yeniyim ama gerçekten sinemadan anlayan Türklerin olduğu bir site o yüzden hayranım diğer sitelere bakıyorum.Transformers nerede,Harry Potter nerede,siyah-beyaz film mi olurmuş,Hugo çok amatör bir film gibi yorumlar var.

    Bir de sormak istiyorum,Reader’s Choice Awards nasıl ve ne zaman yapılacak?

    • Umur Çağın Taş

      28 Ocak 2012 at 18:24

      Readers’ Choice Ödülleri genelde Şubat ayı ortasında gerçekleşiyor. Belirlediğim adayları sizlerin oylarınıza sunup kazananı seçiyoruz. Oscar Boy Ödülleri ise sadece benim seçimlerimden oluşuyor. Yalnız bu sene belki bir haftalık gecikme yaşayabiliriz ödüllerimizde. Yine de Oscar öncesine yetiştirmekte ısrarcıyım.

  6. TigerBlood

    28 Ocak 2012 at 18:20

    Bu arada bir soru sormak istiyorum.
    Akademi deyip duruyoruz ama akademinin üyelerinin nitelikleri neler ?
    Yani oraya üye olarak girmek için bir sinemacının neler yapması gerekiyor ?
    Neye göre seçiyorlar üyeleri

    • Umur Çağın Taş

      28 Ocak 2012 at 18:27

      Akademi yaklaşık 6000 üyesi olan bir grup profesyonel. Her sene sektörden yeni isimler Akademi üyeliğine davet ediliyor. Peki kim bunlar? Hepsi tanıdığımız insanlar. Mesela oyuncu üyeler arasında Tom Hanks, Annette Bening, George Clooney, Sean Penn, Meryl Streep gibi tanıdığımız insanlar var. Martin Scorsese’inden tutun Wes Anderson’ına kadar oldukça geniş bir yelpazede yönetmen üyesi de mevcut. Zaten bu yüzden diğer ödüllerden bu kadar ayrılıyor. Ne Critics Choice gibi eleştirmenler tarafından, ne Altın Küre gibi yabancı gazeteciler tarafından, ne de SAG gibi sektörde çalışan herhangi bir oyuncu tarafından oylanıyor Oscarlar.

    • Umur Çağın Taş

      28 Ocak 2012 at 18:28

      Şu adresten üyelerin bir kısmına göz atabilirsiniz: http://www.oscars.org/academy/members/members.html

    • TigerBlood

      28 Ocak 2012 at 18:56

      Teşekkürler cevap için.
      Ben akademiye üye olan oyuncuların bir daha aday gösterilemeyeceğini sanıyordum ama öyle değilmiş demek ki

    • Erşah

      28 Ocak 2012 at 22:28

      Biraz araya girmiş gibi olacak ama Oscar Ödülünü kazanan otomatik akademi üyesi yapılıyor. Tabi bu isteğe bağlı, silah zoruyla yapmıyorlar 🙂

    • TigerBlood

      28 Ocak 2012 at 22:36

      Bak onu da yeni duydum sağol.
      Bayağı farklı dallarda isimler var demek ki akademide.Bu kadar farklı adamın olması her sene ödüllerde büyük sürprizler olabileceğinin en büyük kanıtı aslında.

  7. Uygar

    28 Ocak 2012 at 18:49

    DGA sitesinde bugün olarak gözüküyor ama hiç haber yapmamışsınız saat kaçta başlıyoe acaba

    • Umur Çağın Taş

      28 Ocak 2012 at 18:50

      DGA canlı olarak yayımlanmadığı için bir bilgi yok ne yazık ki.

  8. özgür

    28 Ocak 2012 at 21:55

    Readers’ Choice Ödüllerini Oscar’dan önce yapmanız son derece önemli ve mantıklı bir karar. Zira Oscar’dan sonra yapılsa eminim çoğu kişi Akademinin vermiş olduğu kararların etkisi altında kalır. Çünkü Oscar her zaman en iyilerine verilir gibi büyük bir hata malesef hala birçok kişi tarafından dile getirilyor. Evet katılıyorum verilen kararlar bazen hatta çoğunlukla mantıklı kararlar ama bazen öyle saç baş yolduran kararlar çıkıyor ki bu 6000 küsür kişinin profesyonel değil birer amele kişiler olduklarını düşünürsünüz. Bazı muhteşem oyuncuların kara listeye alınması, üst üste birine ödül vermemeler ne kadar çağdışı düşünceler.. Mesela Gladyatör ile Oscar alan Russell Crowe bir sonraki sene nasıl Akıl Oyunları ile ödülü alamaz? Hem de sinema tarihinin en iyi performanslarından biri. Ya da geçen seneki Nolan ve Dicaprio’yu görmemeleri veya Zindan Adası’na muameleye ne demeli? Düşündükçe çıldırası gelir insanın. Bu tür kararlar bence Oscar’a duyulan güveni çok sarsıyor. Ve malesef bu kararlar genellikle siyasi! Ya da Akademiyi arkadan yöneten lobilerin gücü çok ön plana çıkıyor. Sinema bağımsız olmalı. Bu sene Viola Davis yada M. Streep ödül almış bu önemli değil ki? Birbirine yakın performanslar çünkü. yani kimse illaki Davis alsın demiyor. Ama İste o senenin en iyilerine adaylık dahi vermesen kusura bakma şüphelenirim. Odun değiliz sonuçta bunları görüyoruz.

    • Yavuz EKİN

      29 Ocak 2012 at 12:26

      Akıl oyunları ile ilgili yorumunuza katılıyorum. Üstelik film olarakta senenin en iyi filmi ödülünü almıştı. Russel Crowe, bana göre de o sene ödül almalıydı. Ancak 11 Eylül sonrasına denk geldigi icin, siyah beyaz birlikteyiz bir bütünüz gibi duygusal olarak amerika yaralıydı. Ve o sene hem denzel washington hem de halle berry ödül aldi ki, Halle Berry bu ödülü alan ilk siyahı kadın sanırım. O yüzden Russel Crowe o sene güme gitti diyebiliriz. Gerci denzel washington da cok iyi oynamıstı ama bana sorarsanız R.Crowe olmalıydı. (üst üste kazanması da zordu tabi)

      Birde Viola Davis ve merly Streep i kıyas bile edemiyorum şimdiden. Viola son 5 dk haricinde bariz bir ekstra iş oyunculuk göremedigim bir performansla aday oldu bu yüzden de hayret ediyorum.Demek ki şişirme ile böyle aday olunabiliyor..

    • TigerBlood

      29 Ocak 2012 at 15:27

      O sene R.Crowe çok güzel bir performans sergilemişti ama Oscar Denzel Washington’ın hakkıydı.
      Training Day filminde harika oynadı,sırf filmin final sahnesinde göstermiş olduğu performans bile oscar’ı almasına yeterdi.

  9. Erşah

    28 Ocak 2012 at 22:42

    Ben hayatımda bu kadar saçma birşey görmedim. Akademi ne zamandır bu kadar diktatörleşti ? Gelmezse gelmez törene DiCaprio, Terrence Malick 1 tane Oscar törenine katılmadı hayatında, hala adaylık alıyor ama, orada çıkıp Akademi üyelerine sarkazm yapan sunucuları da yasaklasınlar o zaman. Hala aynı akademi başkanıysa iyice bir itildi gözümden. 1977 yılında Stallone Oscar’ı alamadım diye çok pis tavır koymuştu, Hitchcock Memorial Award’ı almaya çıkarken “Thank You” deyip ayrılmıştı sahneden. Bir de “where is my real oscar” gibisinden bir laf sokmuştu. Keza Stanley Kubrick ayrı bir cabası bu işin.

    Zaten şu oylamayı Aralık’da başlatmalarından dolayı iyice sevmiyorum kendilerini, şimdi tekrar gözümden düştüler. ‘Leo DiCaprio fanboyluk’ gibi gözükmüş olabilir, eğer doğruları söylemenin ismi değiştiyse. Biraz sert olmuş olabilir de “sana ne oluyor, kalp krizi geçireceksin” diyecektir okuyanlar bu anlamsız ve yerine gitmeyecek açık mektubu 🙂

    Bol süprizler olmayacak ama olsun istiyorum ben.

    • onur

      28 Ocak 2012 at 23:57

      Ama şöyle birşey var.O zaman aday olduğundada katılmayacak.Aday olduğunda katılıp aday olmadığımda katılamam derse olmaz bu iş.Ki Titanic zamanında Leo çok büyük bir oyuncumuydu da Akademi’yi protesto ediyor.Yani yaptığı harekette tutarsızlık var.

    • TigerBlood

      29 Ocak 2012 at 01:46

      Akademiyi protesto edenler deyince aklıma hemen Woody Allen geliyor.
      Adamın çekmediği film kalmadı bir kez bile törene gitmemiş,bu sene de büyük ihtimalle ödülü alacak ama törene gitmeyecek.
      Yani akademinin kendilerini protesto edenleri aday etmeme gibi bir durumu yok bence.
      Düşünürsek 6 bin üyesi var,bunların içinde bazıları protesto yüzünden oy vermeyebilirler,ama yönetmenler,oyuncular ve senaristler işin biraz daha farklı bir tarafında oldukları için protestoyu göz önüne almayacaklardır.

      Leo konusunu ise bilemiyorum,ama Titanic’ten sonra akademinin onu 2 kez oscar’a aday gösterdiğini de unutmayalım.

  10. TigerBlood

    28 Ocak 2012 at 22:56

    Bu sene en gıcık olduğum dal en iyi yardımcı kadın oyuncu kategorisi oldu.
    Adayların hepsi güzel performanslar sergiledi.Ama ödül performansa göre verilmeyecek gibi.
    Octavia Spencer’ın performansı çok güzeldi,ödülü de alabilir,ama önemli olan ödülü alma sebebi.Yani sırf iyi olduğu için ödülü vermiyorlar.
    The Help malum en iyi film kategorisinde süpriz yapacak falan değil,bari oyuncularına ödül verelim de akademinin ırkçılığa karşı olduğunu herkes görsün diyecekler.

    Düşünsenize octavia,ya da Viola ödül alınca herkes sanki karşılarındaki kahramanmış gibi alkışlayacak,sonra oyuncular o dönemdeki zorlukları anlatacaklar,duygusal bir konuşma olacak,herkes konuşanı ” gerçekten de söylediklerinde haklı helal olsun” diyerek dinleyecek.
    Bana bu çok yanlış geliyor, Chastain ödül alsa herkes,böyle bir filmde bir beyaza nasıl ödül verirler diyecek.Oysaki Chastain izleyeni delirtecek şekilde harika bir performans gösteriyor,hatta Bryce Dallas Howard Octavia’dan çok daha güzel bir performans gösteriyor.

    Anlattığım durum en iyi film kategorisinde de geçerli gibi.
    The Artist oscar’daki en güçlü film,ama sebebi çoğu kişi için yılın en iyi filmi olması değil.
    Akademinin seveceği bir film olması,siyah-beyaz,sessiz film,Fransız yapımı.
    Sessiz film döneminde çekilmiş bir film olsaydı,belki de bu kadar övülmeyecekti.

    Yani aslında bu kadar sevilmesinin sebebi farklı bir yanının olması(Filmin fanları hemen sinirlenmesin,kesinlikle kötü bir film demiyorum)
    Aynısı The Help için de geçerli,filmin farklı bir yanı var.Geçen sene The King’s Speech için de aynısı geçerliydi,filmin içinden asillik akıyordu,ödül de sürpriz olmadan ona gitti.
    Çok yanlış bir bakış açısı bence

    • onur

      29 Ocak 2012 at 00:00

      Kesinlikle katılıyorum sana.Akademi ırkçılığı eleştirmek için The Help’deki beyaz oyunculara ödül vermeyecek ama asıl bu yaptığı bariz ırkçılık oluyor.

  11. TigerBlood

    28 Ocak 2012 at 23:04

    Bu arada Umur bir şey sormak istiyorum.

    Aylar önce The Artist eleştirini yazarken ”şu an için yılın filmi” demişsin.
    O kadar zaman geçti,nerdeyse tüm filmleri izledik,adaylar belli oldu.Hala The Artist’in yılın en iyisi olduğunu düşünüyor musun ?

    • Umur Çağın Taş

      28 Ocak 2012 at 23:06

      Bu sorunun cevabını Oscar Boy Ödülleri’ne saklamak istiyorum 🙂

    • TigerBlood

      28 Ocak 2012 at 23:41

      Oscar Boy ödüllerinin de tahminini yapmaya başlayalım o zaman 🙂

  12. Uygar

    29 Ocak 2012 at 01:32

    Blogging saat kaçta başlayacak

    • Umur Çağın Taş

      29 Ocak 2012 at 01:35

      Yarın gece 1 gibi başlayacak.

  13. Uygar

    29 Ocak 2012 at 01:37

    Sağol.

  14. TigerBlood

    29 Ocak 2012 at 02:06

    Arkadaşlar bu arada size duyduğum bir haberi söyleyeyim.
    Biraz önce çizgi roman bloglarında dolaşırken bir habere rastladım.
    Wolverine’in 2.inci filmi yoldaymış,tabi ki önemli olan haber bu değil.
    Önemli olan haber filmin yönetmeninin Aronofsky olduğu.
    Yönetmenin isminin Hugh Jackman’ın bir röportajı sırasında açıklandığı yazıyor,ne kadar doğru bilemem ama doğruysa çok farklı bir film ile karşılaşacağımız kesin gibi.

    • onur

      29 Ocak 2012 at 03:41

      Yalnız bu proje iptal edilmişti sanırım.Yazın iptal edildiği söylenmişti diye biliyorum.Aronofsky Japonya’daki tsunami felaketi ve çocoğuyla sık görüşemeyeceği için projeden ayrıldı diye okumuştum.Sıradaki projesi Hz.Nuh’un hayatını anlatacak.Başrolde de Michael Fassbender oynayacakmış, ama daha kesin değil bu tabi ki.

  15. özgür sahin

    29 Ocak 2012 at 03:07

    Bu da Facebook taki Oscar sayfamiz
    Kisa Animasyon Dalinda Aday olan iki filmi de bulabilirsiniz:
    http://www.facebook.com/​OskarOdulleri

    • Yavuz EKİN

      29 Ocak 2012 at 20:20

      Arkadaşlar, yardimci kadin oyuncu ödülünü chastain ve spencer e verseler ne iyi olur oscarda. İkisinide ayiramiyorum :))

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin