Oscar Rehberi ’11: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Oscar Rehberi ’11: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Bu yıl yardımcı kadın oyuncu dalı ilk kez Kodak Tiyatrosu’na gelecek adaylarla dolu. Aralarındaki tek deneyimli isim Janet McTeer ki onun da ikinci adaylığı olduğunu bilen çok az insan var. Pek Oscar Rehberi kıvamında olamadı ne yazıkki bugünün kategorisi. Ama yazının devamında tüm adayların kısa kliplerini bulabilir ve tekrardan neler yaptıklarını hatırlayabilirsiniz.

BERENICE BEJO, the artıst

İlk Oscar adaylığı.

JESSICA CHASTAIN, the help

İlk Oscar adaylığı.

MELISSA MCCARTHY, brıdesmaids

İlk Oscar adaylığı.

JANET MCTEER, albert nobbs

İkinci Oscar adaylığı. Hiç kazanamadı.

  • 1999: Tumbleweeds / En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Angelina Jolie, Girl Interrupted kazandı.)

OCTAVIA SPENCER, the help

İlk Oscar adaylığı.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

18 Yorum

  1. TigerBlood

    Defalarca konularda yazdım,artık yazmaktan bıktım.
    Ödül Jessica Chanstain’in hakkı,octavia spencer’ın alması kadar anormal bir şey yok.

    Ödül performansa göre verilmiyor,başka şeyler düşünülüyor

    Yanıt
  2. Yavuz EKİN

    bu zenci ırkcılık meselesi de baymaya basladı tıpkı vietnam savaslarında oldugu gibi. Octavia ve viola ya vermezsek aman ırkcılık olur diye düsünerek ödül verilmesi de tuhaf ötesi.

    Umarım jessica kazanır. Bana göre en zayıf halka berenice. Sıralama yapmak gerekirse

    jessica > octavia > melissa > janet > berenice

    Yanıt
  3. yaxley

    Kesinlikle bu senenin en zayıf dallarından biri.Geçen sene Helena Bonham Carter’ın adaylığını sorgulamıştık.Şimdi olsa ödülü alsın diye dua ederiz herhalde.Gerçekten ama gerçekten sıradan ve defalarca gördüğümüz performanslar.. Chastain hariç. Şirinlik abidesi hassas sarışın rolünde gerçekten çok iyiydi.Keşke rolü daha uzun olsaydı dedirtti bizlere.Diğerleri ise türevi filmlerde defalarca gördüğümüz sıradan işlerdi..Özellikle Octavia Spencer aralarında en zayıfı..Maalesef ki ödülleri o alıyor Oscar’ı da alacak..

    Kazanacak: Octavia Spencer
    Kazanabilir: Berenice Bejo
    Kazanmalı: Jessica Chastain
    Burada Olmalıydı: Cate Blanchett

    Yanıt
    1. TigerBlood

      Anna Kendrick 50/50 de normal bir performans sergiledi,yani Up İn The Air gibi bir performans yoktu.Zaten onun olduğu sahne sayısı da çok değildi,yalnızca o güzel gülüşü kaldı aklımızda(en azından benim aklımda)
      O yüzden bu yıl ilk 5’e girmesi fazlasıyla zordu.

      Yanıt
    2. summer

      süreyle doğru ortantılı olmuyor bazen, bence 50/50deki karakterinin ruh hali en az joseph-gordonınki kadar zordu ve çok iyi yansıttığını düşünüyorum o piskolojiyi.hangi aday yerinde o olsa dersen verebileceğim bir cevap yok açıkçası ama benim aklımda güzel gülüşünden fazlası kaldı diyeyim:)özellikle o mesleğindeki acemiliği,hastayla olan duygusal durumdaki rahatsızlığı filan başarılı buldum ben

      Yanıt
    3. TigerBlood

      Doğrudur süreyle doğru orantılı olmuyor ama oyunculuk açısından oscar’da kendini aday edebilecek bir atraksiyonu,öyle bir sahnesi yoktu.Zaten Bryce Dallas Howard bile The Help’deki harika performansıyla aday olamamışken,Anna’nın işi haliyle çok zordu.
      Ama aday olsaydı da çok sevinirdim.

      Bu arada Umur en iyi yardımcı kadın oyuncu kategorisinde ne düşünüyorsun merak ediyorum.Oscar Boy ödüllerinde senden Jessica Chastain sürprizi bekliyoruz ona göre 🙂

      Yanıt
    4. Umur Çağın Taş

      Adaylar Pazartesi günü açıklanıyor biliyorsun. Ama ödülün sahibi için 8 Mart’a kadar beklemen gerekecek. O yüzden Jessica Chastain isteğine şimdilik cevap veremiyorum 🙂

      Yanıt
  4. Emel

    The Help i ilk izlediğim andan beri Jessica Chanstain en büyük favorim…Ödülü kesinlikle hak eden isim olmasına rağmen Octavia S. a karşı kaybedecek 🙁

    Yanıt
  5. Erşah

    Jessica Chastain’in bu yıl 3 performansını izleme şansı buldum (Take Shelter, The Tree of Life, The Help). Üçünde de piyasadaki tüm yardımcı rollerden üstün konumda. Akademi Spencer’a ödülü verecek, orası artık kesin ama Chastain’in bu insan dışı 5 performansını onore etmesi gerekiyordu.

    Yanıt

Yorum yazın...