The Mindy Project – 1. Sezon

The Mindy Project – 1. Sezon

1
(Okuduğunuz yazı yüksek dozda SPOILER içermektedir.)

2012-2013 TV sezonunda ne yazık ki yeni diziler arasında bizi gerçekten çok heyecanlandıranlar olmadı. The Newsroom’u yaz programına dahil edersek Eylül’den sonrası hakikaten sayısız hayal kırıklığıyla dolu. Ama yine de bu süreci Bates Motel, Nashville ve daha fazla insana ulaşması gerektiğini düşündüğüm The Mindy Project ile atlatmayı başardık. Evet, ilginç bir şekilde The Mindy Project pek çok dizi izleyen arkadaşlarım arasında sadece benim sıkı bir şekilde takip ettiğim dizilerden. Fox’da sessiz sedasız başlayan yayın hayatı hiç de fena olmayan reytingleri ve kısa sürede alınan ikinci sezon onayıyla devam ediyor. ATAS’ın yeni komedi dizilerindeki kadın oyunculara olan hayranlığını da bildiğimden The Office ile aşina oldukları Mindy Kaling’e bir sürpriz yapabileceklerine inanmaktayım. Kaldı ki Kaling de sadece yeni sezon oyuncağı olarak düşünülmeye ihtiyaç duymadan oldukça başarılı bir performans sergiliyor.

The Mindy Project, tamamen Mindy Kaling ürünü bir iş. Dizinin hem beyni, hem de başrol oyuncusu. Alter egolarından biri olarak değerlendirilebilecek Mindy Lahiri adında romantizm bağımlısı, komik bir doktoru canlandırıyor. Dizi kesinlikle bir hastane dizisi değil. Nurse Jackie’nin bir şekilde etkilediği hastalar da yok, Grey’s Anatomy’nin ağlak hastalıkları da. Önemli karakterlerin çoğunun doktor ve hemşire olduğunu görmezden gelirseniz Mindy, daha en başından hikayenin sonunu kiminle getireceği belli olan sıradan bir romantik komedi karakteri. Yalnız bunu Zooey Deschanel’in hafifletilmiş garipliği ve içinden asla çıkarıp atamadığı Meg Ryan tutkusuyla yapıyor.

2
Son dönemde her yerde karşımıza çıkan Chris Messina dizinin Mindy’den sonraki en önemli karakteri Danny Castellano’yu canlandırıyor. Kaba saba bir adam olarak kendini tanıtsa da sezonun ilerleyen kısımlarında Danny’nin içerisindeki o yufka yürekli adamla tanışıp, Mindy ile büyük ihtimalle ilerde kuracakları ilişkinin hemen başlamasını arzu ediyorsunuz. Ed Weeks, ofisin seksi, İngiliz aksanlı, çapkın doktoru. Neyse ki karakteri fazla sulandırmamışlar. Community’deki kabus İngiliz profesöre benzemesinden korkuyordum. Mindy’nin yakın arkadaşlarından birini Anna Camp canlandırıyor. Ama sadece onunla sınırlı olduğunu söyleyemeyiz. Sanıyorum prodüktörler senaryo için birkaç öneride bulunmuş Kaling’e. Çünkü özellikle 12. bölümden sonra hikaye akışı çok farklı bir hale gelmeye başladı ve taşlar tam olarak yerine oturdu.

Hemşirelere gelirsek… Zoe Jarman, sürekli kahkaha attırmayı başaran Ike Barinholtz ve bana 30 Rock’ın absürd ırkçılarını hatırlatan Beth Grant’in mutlaka adını anmak gerek. Tıpkı Messina gibi son dönemde tüm bağımsız filmlerde rol kapmayı başaran Mark Duplass ise bizimkilerin rakip firması, doğal yöntemlerle tedavileri tercih eden bir doktoru canlandırıyor. Bir ara Mindy – Danny cephesine zarar vereceğini düşünmüştüm. Neyse ki Kaling, bu hikayeyle bizi fazla yormayıp Brendan faslını kapattı. Bu arada Sex and the City’yi andıran bir tarzı olduğunu da söyleyeyim The Mindy Project’in. Evet ana karakterimiz muhteşem pahalı elbiseler giyip, New York sokaklarında pantolon giyen her canlıyı yatağına almıyor; ama Mindy de Amerika’da yaşayan modern, hayattan ne istediğini bilen, eğlenceli bir kadın.

3
Efendim bu aralar benden illa ki bir dizi önerisi istiyorsanız, The Mindy Project o öneri olabilir. Parks and Recreation’da olduğu gibi bol desibelli kahkahalar atacağınızın garantisini veremem. Lakin televizyon için yapılmış oldukça kaliteli bir romantik komedi The Mindy Project. Kesinlikle bir şans verilmesini hak ediyor. Kalbimizi kıran ilk sezon finalinden sonra da ikinci sezonda çok daha kuvvetli geleceğini umut ediyorum. Hollywood, beyazperdede kadınlara yer vermiyor olsa da Mindy Kaling, Lena Dunham, Tina Fey ve daha pek çok aktris/senarist kadın televizyonda yükselmeye devam ediyor. The Mindy Project de bu başarılı gruptan çıkan bir başka kalburüstü dizi.

En İyi Bölüm: Mindy’s Birthday (Bölüm 17)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Mindy Kaling (Mindy Lahiri)
Sezon Notu: B+

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...