The Mindy Project – 3. Sezon

The Mindy Project – 3. Sezon

Mindy Kaling ve Chris Messina
Mindy Kaling ve Chris Messina

Fox’un üç yıl evvel sessiz sedasız yayın hayatına başlayan komedi dizisi The Mindy Project, çaktırmadan üçüncü sezonunu da tamamladı. Her yıl reytingler düşük diye iptal korkusu yaşadığımız yapıma henüz dördüncü sezon onayı gelmedi. Lakin Fox’un artık materyali kalmamış dizilere bile (The O.C., Prison Break, Glee) gereğinden fazla şans tanıdığı düşünülürse bu maceraya da en azından uygun bir finali hediye ederler diye umut ediyorum. The Office’in senarist ekibine sızmayı başaran Mindy Kaling’in alter egosu Dr Mindy Lahiri’nin başını çektiği hikayede bu sene neler olduğune gelirsek…

Her şeyden evvel The Mindy Project’in bu modern romantik komedi anlayışını iyi benimsediğini ve Amerikalılar’ın artık başlı başına bir tür haline dönüştürdüğü “quirky” (garip) karakter hikayelerine yeni bir soluk getirdiğini düşünüyorum. Beyaz ekranda sayısız sitcom, her türlü olayın varyasyonunu inceleyen komedi var; fakat The Mindy Project gibi kendi formülünü yaratarak başarılı olabilenlerin sayısı oldukça az. İlk sezonda bir gönül macerasından diğerine koşturan Mindy, ikinci sezonda biraz durulmuş ve Danny (Chris Messina) ile aralarındaki çekime takılıp kalmıştı. Üçüncü sezon ise bu ikilinin artık resmileşen ilişkilerini anlatıyor. Daha ilk bölümde (ki bana kalırsa sezonun en iyisiydi) Danny ile Mindy çiftinin ne kadar eğlenceli olacağının sinyallerini alıyoruz. Mindy Kaling’in casting yapılırken Chris Messina’yı projeye dahil etmek için sarf ettiği efor boşa değilmiş kısacası.

Ed Weeks ve Adam Pally
Ed Weeks ve Adam Pally

Sürekli değişikliklere uğrayan ana kadroda artık tam her şey rayına oturdu derken Adam Pally’nin vedasıyla ufak bir hayal kırıklığı yaşamadık değil. Komik olmak için çok çabalayan Ed Weeks’in yerini birilerinin alması şarttı. Lakin Pally de en az Mindy kadar sevdiğimiz Peter Prentice karakterine veda etti ve daha evvel The Mindy Project’in ana kadrosunda yer alıp da ayrılan Anna Camp, Zoe Jarman, Amanda Setton gibi isimlerin arasında yerini aldı. Ama geri kalan herkes yerli yerinde duruyor merak etmeyin. Tıpkı Pally gibi çok iyi bir komedi oyuncusu olduğunu düşündüğüm Xosha Roquemore, Tamra karakteriyle harikalar yaratmaya devam ediyor. Özellikle Mindy, Tamra ve tabii ki Beverley’nin (Beth Grant) farkında olmadan ağızlarından çıkan ırkçı söylemlere hayranım. Mindy Kaling’in ayrıntılarda gizli olan ve bana zaman zaman Tina Fey’in kalemini hatırlatan mizahı bu tür anlarda daha çok öne çıkıyor.

The Mindy Project’in bugüne kadar konuk oyuncular konusunda da elini hiç korkak alıştırmadığına hepimiz şahidiz. Fakat üçüncü sezonda durumu iyice abarttılar. Cheers’ın efsanevi aktrisi Rhea Perlman sezonun yarısından fazlasında karşımıza çıktı. Başarılı yapımcı Shonda Rhimes, Getting On’dan tanıdığımız Niecy Nash, Fargo ile yıldızlaşan Allison Tolman, sezon finalinde yüzümüzü güldüren Laura Dern, Mindy’nin ikonlaştırdığı Vanessa Williams ve muhtemelen Emmy’de konuk oyuncu dalında aday olarak karşımıza çıkabilecek Stephen Colbert aklıma ilk gelenler arasında. Mindy Kaling, daha evvelki işleri sayesinde edindiği bağlantıları kullanmaktan pek kaçınmıyor gibi gözüküyor. Olası bir dördüncü sezonda da Mindy’nin ailesiyle tanışacağımız için şimdiden heyecanlandığımı söylemeliyim. Dedikodulara bakılırsa Kaling, Bollywood’un iki ünlü yıldızını dahil etmeye çalışıyormuş projeye.

Jenny O'Hara, Rhea Perlman ve Mindy Kaling
Jenny O’Hara, Rhea Perlman ve Mindy Kaling

Fox’dan henüz ses çıkmasa da ben önümüzdeki sonbaharda Danny’nin Lahiriler ile yaşayacağı maceraları izleyeceğimize eminim. Mindy Kaling her sene olduğu gibi biraz daha tekniğini geliştirip mizahını kuvvetlendirirse yine efsanevi bir sezon izleriz gibi geliyor bana. Komedilerin çok da kuvvetli olmadığı bir sezonda The Mindy Project, 20’nin üzerinde bölüm oynatmasına rağmen yüzümüzü güldürmeyi başardı. Hala başlamayanlar için diyecek sözüm yok, çünkü her satır arasında diziyi önermekten dilimde tüy bitti. Bir sonraki Sezon Günlükleri yazısında görüşmek üzere, hoşçakalın!

En İyi Bölüm: We’re a Couple Now, Haters! (Bölüm 1)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Chris Messina (Danny Castellano)
Sezon Notu: A+

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...