Silicon Valley – 2. Sezon

Silicon Valley – 2. Sezon

Thomas Middleditch, Kumail Nanjiani, Zach Woods, Martin Starr, T.J. Miller ve Chris Diamantopoulos
Thomas Middleditch, Kumail Nanjiani, Zach Woods, Martin Starr, T.J. Miller ve Chris Diamantopoulos

Ve HBO’nun meşhur Pazar akşamlarını şenlendiren dizilerden Silicon Valley’yi konuşmaya geldi sıra. King of the Hill, Beavis and Butt-Head gibi ikonik şovların yaratıcısı olarak tanıdığımız Mike Judge, geçtiğimiz yıl kablolunun kralı HBO ile aynı masay oturarak Silicon Valley isimli bir dizi oluşturdu. 8 bölümlük ilk sezon eleştirmenlerden harika tepkiler almasının yanı sıra, yeni dizilere her daim mesafeli yaklaşan Televizyon Akademisi ATAS tarafından da En İyi Komedi Dizisi dalında Emmy adayları arasına girdi. Henüz ceplerine indirdikleri bir ödül mevcut değil. Hatta ana kategoride karşımıza çıkmalarına rağmen toplamda sadece 4 adaylık alabildiklerini de hatırlatmak gerek. Fakat ilki kadar parlak geçtiğini düşündüğüm ikinci sezon sayesinde Silicon Valley’nin epey gürültü koparacağına inancım tam.

California eyaletinin San Francisco Bay bölgesinde konuşlanan Silikon Vadisi şu an dünyada teknolojinin ana merkezi olarak kabul ediliyor. Sokakta görseniz eline para tutuşturacağınız adamların bilgisayar başında tükettikleri mesailerle multi milyonerlere dönüştüğü bu habitatta geçen dizi de adını aynı vadiden almakta. Stanford’u yarıda bırakan Richard Hendricks (Thomas Middleditch) sektörün önemli şirketlerinden birinde, Hooli’de çalışmakta iken Pied Piper isminde bir program yazarak çoğumuzun kafasını basmadığı bir sıkıştırma harikası yaratıyor. Bu ortaklıkta yanında Gilfoyle (Martin Starr), Dinesh (Kumail Nanjiani), onlara gerekli ortamı sağlayıp evini açan Erlich (T.J. Miller) ve tüm mevzuya dışarıdan bakan Nelson, nam-ı diğer Big Head de (Josh Brener) var. Birbirinden özgün karakterlere sahip olan ekibin ilk yıl bu buluşları ile iki büyük teklifle karşı karşıya kaldıklarını izlemiş, sezon finalinde de tüm dünyaya bu yeni teknoloji harikasını tanıttıklarını izlemiştik. İkinci sezon ise Richard ile ekibini çok daha farklı bir noktaya taşadı.

Chris Diamantopoulos ve Thomas Middleditch
Chris Diamantopoulos ve Thomas Middleditch

Rekabetin tam ortasına düşen Richard, krizle baş edemeyen bir adam olmasına rağmen ne yazık ki Hooli’nin başındaki Gavin Belson’ın (Matt Ross) açtığı dava ile uğraşmak zorunda kaldı bu yıl. Bilmiyorum, Silicon Valley senaristleri Christopher Evan Welch’in ansızın vefat etmesi sonrası böyle bir hikaye tasarlamış mıydı. Ama son dakika değişikliklerine rağmen her şeyin yerli yerinde ve tastamam olduğunu söylemem gerek. Suzanne Cryer’ın transferi ve dizinin en komik karakteri olduğunu düşündüğüm Jared’ı canlandıran Zach Woods’ın artık tam anlamıyla ana kadroya giriş yapmasıyla birlikte yerinden oynayan pek çok taşa rağmen dinamik bir sezonu tamamladık. Bu arada Episodes sayesinde tanıdığımız Chris Diamantopoulos’un da güzel bir sürpriz olarak karşımıza çıktığını ekleyeyim. Tıpkı Episodes’daki gibi yine parası cebinde ama rahatsız bir yönetici rolünde izliyoruz başarılı aktörü.

Peki Silicon Valley’nin komedinin dozunu arttırdığı bu sezonun Emmy’den yana şansı ne olabilir? Orange Is the New Black’in dramaya alınması ve artık büyük dizi kategorilerinde aday sayısının 6’dan 7’ye çıkarılmasıyla birlikte bence Silicon Valley’ye tüm yollar açıldı. Yalnız bunun yanı sıra özellikle Thomas Middleditch ve T.J. Miller için ciddi bir kampanya çalışması yapılmakta. Bu da demek oluyor ki, Mike Judge’ın dizisi senaryo ve yönetmenlik dallarında karşımıza çıkabileceği gibi bu sefer oyunculuk kategorilerinde yarışma imkanına da erişebilir. Ama bir yandan da Silicon Valley’nin her daim ATAS üyeleri için hip bir tercih olduğunu belirtmekte fayda var. Ben ilk sezonla aday olmasına dahi şaşırmıştım. Eğer ki bu başarıyı tekrar edebilirlerse daha da mutlu olacağım.

Josh Brener
Josh Brener

Benim kendi ödüllerimde de yer ayırmayı kesinlikle ihmal etmeyeceğimim dizinin bu seneki yıldızı bana kalırsa Zach Woods idi. Veep’den The Good Wife’a, The Office’den The Leauge’e kadar pek çok televizyon projesinde irili ufaklı roller kapan Woods, bu sefer turnayı gözünden vurmuşa benziyor. Adil bir alternatif evrende onun da Emmy tarafından takdir edildiğine gönülden inanıyorum. Başlamayanlar hala geç kalmış sayılmaz. Dizi üçüncü sezon onayını çoktan aldı bile. Umuyorum bu sefer HBO ile Mike Judge bölüm sayısını 12’ye çıkartıp seyir zevkimizi de katlamayı ihmal etmezler.

En İyi Bölüm: Two Days of the Condor (Bölüm 10)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Zach Woods (Jared)
Sezon Notu: A

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...