The Leftovers – 2. Sezon

The Leftovers – 2. Sezon

Yaratıcılar: Damon Lindelof, Tom Perrotta
Yaratıcılar: Damon Lindelof, Tom Perrotta | Oyuncular: Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Liv Tyler, Margaret Qualley, Chris Zylka, Carrie Coon, Ann Dowd, Janel Moloney, Regina King, Kevin Carroll, Jovan Adepo, Paterson Joseph, Kenneth Wayne Bradley, Marceline Hugot, Scott Glenn, Jasmin Savoy Brown | 60 dakika | HBO

leftovers_ver19Damon Lindelof yine yapacağını yaptı. Lost’dan sonra televizyon literatürüne geçecek bir diziye daha imza attı. Daha evvel kimsenin gitmediği yerlere giden, aniden ortadan kaybolanların geri dönüşünü anlatmak yerine geride kalanları incelemeyi tercih eden Tom Perrotta’nın aynı adlı romanından uyarlanmakta The Leftovers. Orijinal materyali ne kadar takip ettiği meçhul. Fakat kurallara uymuyorsa bile Lindelof aynı rotayı takip etmeyi hiç bırakmasın. Üçüncü sezon onayını alan biricik dizimiz, HBO’da 10 bölümü daha aradan çıkarıp eşsiz bir deneyim sundu izleyicisine. Bu yıl umut vaat topraklarda nefes alabilmek için yollara düştü reforma uğramış Garvey ailesi. Ama geçmişin hayaletleri Kevin’ın (Justin Theroux) peşini bırakmadı. Yanlış hatırlamıyorsam, yedinci bölüme kadar her hafta farklı bir karakterin hayatına tanık olduk. Önce dizinin yeni transferi Murphyler’le tanıştık. Ardından Kevin’ın buhranlarının sebebi ortaya çıktı. Fakat beni en çok Christopher Eccleston’ın bölümü etkiledi. The Leftovers’ın arkasındaki harika beyinler bir kez daha gıpta edilecek bir yazar ekibine sahip olduklarını kanıtladı. Kimileri, “Max Richter’ın müzikleri The Leftovers’ı bir Çağan Irmak pornosuna dönüştürüyor.” dese de depresyon hiç bu kadar güzel tarif edilmemiş, böylesine çok karakteri olan bir yapım hiç bu kadar gerçek hissettirmemişti. Her bölümden sonra ekranın önünde şapka çıkarmak, Lindelof’u alkışlara boğmak istiyorsunuz. Ki her şeyi bir kenara bırakın, geçtiğimiz yıl azıcık ucundan yetenekleri tattığımız Ann Dowd ve Carrie Coon’un rolleri artırıldığı için bile HBO’ya aşk mektubu gönderebilirim. The Wire, Mad Men, The Sopranos gibi efsanelerin yanındaki yerini çoktan garantiledi bana kalırsa The Leftovers. Varsın, izleyici sayısı sınırlı olsun.

theroux

The Leftovers – 2. Sezon İnceleyen tarih .
5

Benim notum

100%
100% A+
Hâlâ bu diziyi denememiş ya da deneyip de bırakmış birilerinin olduğuna inanmakta güçlük çekiyorum. Sadece devam eden televizyon sezonunun değil, tarihin en iyi işlerinden. Lindelof dokunduğu her filmi altına çeviriyor.

Kullanıcı Notu:

89%
(7 oylar)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...