You’re the Worst – 2. Sezon

You’re the Worst – 2. Sezon

YOU'RE THE WORST -- "The Sweater People" -- Episode 201 (Airs Wednesday, September 9, 10:00 pm e/p) Pictured: (l-r) Aya Cash as Gretchen Cutler, Chris Geere as Jimmy Shive-Overly. CR: Prashant Gupta/FX
Yaratıcı: Stephen Falk | Oyuncular: Chris Geere, Aya Cash, Desmin Borges, Kether Donohue, Janet Varnay, Todd Robert Anderson, Allan McLeod, Shane Francis Smith, Brandon Mychal Smith, Stephen Schneider, Darrell Britt-Gibson, Allen Maldonado, Mageina Tovah, Collette Wolfe, Tessa Ferrer | 30 dakika | FXX

youre_the_worst_season_2_posterSezon finalini aylar evvel yapmış dizileri yorumlamaya kaldığım yerden devam ediyorum. Sırada FX’in geçtiğimiz sene eleştirel anlamda zirveyi gören, daha sonra kardeş kanalı FXX’e teslim ettiği You’re the Worst var. Jimmy (Chris Geere) ve Gretchen’ın (Aya Cash) disfonksiyonel ilişkisi belki hepimizin hayatlarına bir ara girip çıkmış tren enkazı karakterlere benzemiyor. Çünkü daha abartılı, daha büyük porsiyonlarda batıran ve geri dönüşü olmayacak hataların baş kahramanı olmak için birbiriyle mücadele eden insanlar bunlar. Fakat hep bir ucundan, 21. yüzyılın köseleye dönmüş ikili ilişkilerini yakalayarak mübalağası bol bir gölge yaratıyor aslında. Bağlanma fikrini, bir ilişkiyi etiketlemek için acele edenleri yererken bir yandan da iki ana karakterine zıt doğrultuda ilerleyen Edgar (Desmin Borges) ve Lindsay (Kether Donohue) ile manzarasının gücünü perçinliyor dizi. Belki onlar da çok sağlam psikolojilere sahip değil. Yine de Jimmy ve Gretchen’la karşılaştırdığınızda en azından aidiyet duygusuna ayak diretmedikleri için daha normal geliyorlar. You’re the Worst senaristleri iki sene içerisinde aşk ve birliktelik üzerine pek çok kelam etti tabii. Yalnız her bölümde söylediklerinin gücü biraz daha artıyor. Tek başına Jimmy’nin ailesinin ziyarete geldiği bölüm bile iki yıldır yaptıklarını özetlemeye yetiyor zaten. O yüzden prodüksiyonun arkasındaki ekibe hem gözlem yetenekleri, hem de düşük reytinglere rağmen bu projeyi ayakta tutma çabaları için şapka çıkarmak şart.

worst

You’re the Worst – 2. Sezon İnceleyen tarih .
4.5

Benim notum

90%
90% A
You're the Worst yine kadın - erkek ilişkileri üzerine söylenebilecek her şeyi söyleyip, bizi sümük niyetine asfalta fırlattı. Toparlanmamız aylar alır, ama şikayetimiz var mı? Asla!
MVP: Aya Cash

Kullanıcı Notu:

62%
(2 oylar)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...