Oscar gecesine hazırlık…

Oscar gecesine hazırlık…

141941_0334

Oscar gecesine son hazırlıklarımızı yapma vakti. Artık sayılı saatler kaldı. Önemli olan tüm bilgileri tek bir başlık altında toparladım. Hadi bakalım. Umuyorum bol sürprizli bir gece bizi bekliyordur.

Tahminler

Artık Oscar Rehberi’ni koca Şubat ayını sarıp sarmalayan bir yazı serisine dönüştürdüm. Zaten bir tarafta podcast var. Bir de üzerine tahmin sayfaları ve Gold Diggers eklendiğinden artık uzun uzun fikirlerimi yazmama gerek yoktur diye düşünüyorum. Sizleri gerekli sayfalara yönlendireceğim tabii; fakat kısaca bir The Revenant şovu beklediğimi söyleyeyim. Beklediğimizden fazla teknik dalda zafer elde ederse şaşırmayacağım. Fakat son dönemde gördüğüm preferential oylamalarda Mad Max: Fury Road’un epey nemalandığını gördüğümden içimdeki küçük çocuk hâlâ büyük bir umutla George Miller’ın zaferle buluşmasını istiyor. Neyse. Beklemedeyiz…

Oscar Rehberi
FilmYönetmen | Erkek Oyuncu | Kadın Oyuncu
Yardımcı Erkek Oyuncu | Yardımcı Kadın Oyuncu
Özgün Senaryo | Uyarlama Senaryo | Kurgu | Görüntü Yönetimi
Prodüksiyon Tasarımı | Kostüm Tasarımı | Özgün MüzikÖzgün Şarkı
Makyaj & Saç Tasarımı | Ses Kurgusu | Ses MiksajıGörsel Efekt
AnimasyonBelgesel | Yabancı Film
Kısa Film | Kısa Animasyon | Kısa Belgesel

Gold Diggers: Son Kazanan Tahminleri
Oscar Podcast: Bol Tahminli Sezon Finali

Nerede izleyeceğiz?

Alternatif bol. Digiturk’ü olanlar tabii ki de birinci kanalda yerini almış Moviemax Oscars’ı takip edecekler. Yekta Kopan’a bu sene Ceyda Düvenci, Mehmet Açar, Melis Behlil, Ceylan Atınç ve Tuvana Büyükçınar eşlik edecekmiş. Hatta Hazal Kaya, Mert Fırat, Ezgi Mola gibi konuklar da olacakmış. Artık Cinderella’nın kostümleri üzerine Yekta Kopan kaç kere muhabbet açmaya çalışır ve sözü ABD’de reklamın bitmesiyle kesilir, Mehmet Açar kaç kere “Kurgu ödülü çok önemli.” diye tekrarlar ve yine alakasız bir filme takılıp “Bu neden aday olmadı, anlayamıyorum.” diyen kaç kişi çıkar bilmiyorum. Sadece sıkıldığımı eklemek isterim. Keşke kimse bize eşlik etmese de bu insanlar da sabahın körüne kadar rahatsız bir koltuğun tepesinde canlı yayın yapmasalar.

Hayır, benim Digiturk’üm yok diyorsanız ABC’nin linkleriyle tanışacaksınız: Stream2Watch (ABC)

Ya da uydu ya da artık hangi aracı yayın kuruluşunu kullanıyorsanız Pro7 ya da CanalPlus kovalayacaksınız.

Son çare olarak da Digiturk’ün resmi sitesi var. Oscar yayınını, sanıyorum simültane çevirili hâliyle sitelerinde de yayınlayacaklar.

Geceyle ilgili diğer detaylar

Chris Rock’ın gecenin ev sahipliğini üstleneceğini bilmeyen sanırım kalmamıştır. Ayrıca Patricia Arquette, Abraham Attah, Cate Blanchett, Emily Blunt, Louis C.K., Steve Carell, Priyanka Chopra, Common, Russell Crowe, Benicio Del Toro, Chris Evans, Tina Fey, Ryan Gosling, Louis Gossett Jr., Kevin Hart, Quincy Jones, Michael B. Jordan, Byung-hun Lee, Jennifer Garner, Whoopi Goldberg, Jared Leto, Rachel McAdams, Julianne Moore, Olivia Munn, Dev Patel, Eddie Redmayne, Daisy Ridley, Margot Robbie, Jason Segel, Andy Serkis, Sarah Silverman, J.K. Simmons, Charlize Theron, Jacob Tremblay, Sofia Vergara, Kerry Washington, Pharrell Williams, Reese Witherspoon, Morgan Freeman, John Legend, J.J. Abrams, Sacha Baron Cohen ve Henry Cavill sunum yapmak üzere sahneye çıkacaklar. Lady Gaga, Sam Smith, The Weeknd aday oldukları şarkıları söyleyecek, Dave Grohl ise bu sene vefat edenlerin anılacağı kısımda sahneye gelecekmiş.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

6 Yorum

  1. gözen

    Bu yolun da sonuna geldik Oscarboy… Umarım her ikimizin tahminlerimiz çıkar… Ama şimdiden ayrılık lafları etmeyelim, önümüz temmuz, önümüz ağustos nasıl olsa… Her şey için teşekkürler…

    Yanıt

Yorum yazın...