Unbreakable Kimmy Schmidt – 2. Sezon

Unbreakable Kimmy Schmidt – 2. Sezon

Yaratıcılar: Tina Fey ve Robert Carlock | Oyuncular:
Yaratıcılar: Tina Fey ve Robert Carlock | Oyuncular: Ellie Kemper, Tituss Burgess, Carol Kane, Jane Krakowski, Sara Chase, Sol Miranda, Lauren Adams, Ki Hong Lee, Mike Carlsen, Tanner Flood, Jon Hamm, Julie Tice-Bubolz, Dylan Gelula, Tina Fey, Amy Sedaris, Gil Birmingham, Sheri Foster, Suzan Perry, Jason Kravits, Mike Britt, Chris Northrop, David Cross, Fred Armisen, John C. Vennema, John Ellison Conlee, Anna Camp, James Monroe Igleheart, Brandon Jones, Tamara Anderson, Jefferson Mays, Lisa Kudrow, Doug Plaut, Natalie Carter, Pernell Walker, Jeff Goldblum, Joshua Jackson, Steve Buscemi, Ice-T, Billy Eichner, Kelsey Grammer, Zosia Mamet, Josh Charles, Patrick Stewart, Kenan Thompson | 25 dakika | Netflix

| A+ |

unbreakable_kimmy_schmidt_ver2Tina Fey’in 30 Rock’dan sonraki yeni projesi Unbreakable Kimmy Schmidt, ikinci sezonuyla 15 Nisan’da Netflix’deki yerini aldı. Kuruluşun dünyaya bahşettiği binge-watching kavramını da yeni bölümlerle birlikte tekrardan tatmış olduk. Kimmy Schmidt’in hikayesi bu sezon daha çok pik noktası, bolca popüler kültür referansı ve göz dolduran bir konuk oyuncu kadrosuyla yoluna devam etti. Bu sefer sadece Kimmy değil, dizinin her türlü tanıtımında yer alan diğer büyük karakterlere de epey yer verildiğine şahit olduk. Tituss Burgess, Jane Krakowski ve Carol Kane, Ellie Kemper’ın gölgesinde kalmayıp paylarına düşen sahnelerin hepsinin üstesinde gelmişler. Zaten bana kalırsa Tina Fey’in en büyük özelliği, mizahi zamanlaması cuk oturan oyuncuları her daim buluşturabiliyor olması. İzlemeye doyamadığımız Lisa Kudrow’u Kimmy’nin annesi, SNL mezunu Fred Armisen’ı son zamanların meşhur katillerinden Robert Durst, usta komedi oyuncusu David Cross’u da Krakowski’nin yeni zevcesi olarak gördük. Tina Fey bu yıl da kendine uygun bir karakter yapıp Kimmy Schmidt’deki yerini almış. Finalde ise gelecek sezona dair bir başka ipucu vererek izleyeceklerimizle ilgili ön bilgi vermiş oldu. Zeki, yormayan, her anı kaliteli esprilerle dolu, sıradışı ve hiçbir kalıba uymadığı gibi sürekli de kendini yenileyen bir dizi Unbreakable Kimmy Schmidt. Neyse ki üçüncü sezonu için şimdiden hazırlıklar başlamış. Büyük bir heyecanla olacakları bekliyoruz. Bu arada Emmy için çanlar çaldığında Modern Family ve Veep’in spot ışıklarını çalarsa pek şaşırmayacağım. Çünkü Kimmy ile dostları en az 30 Rock’ın Liz Lemon’ı kadar efsanevi olmaya başladı bile. Bu arada sormadan edemeyeceğim, Anna Camp hayatının rolünü bulmamış mı? Ve Amy Sedaris yaşayan en komik oyuncu değil mi?
MVP: Tituss Burgess

giphy

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...