Confirmation (TV Filmi)

Confirmation (TV Filmi)

Yönetmen: Rick Famuyiwa
Yönetmen: Rick Famuyiwa | Oyuncular: Kerry Washington, Wendell Pierce, Alison Wright, Zoe Lister-Jones, Erika Christensen, Jennifer Hudson, Greg Kinnear, Jeffrey Wright, Bill Irwin, Eric Stonestreet, Treat Williams, Grace Gummer, Dylan Baker, Peter McRobbie, Daniel Sauli, Kimberly Elise, Kristen Ariza, Malcolm Gets, Frank Hoyt Taylor | Senaryo: Susannah Grant | 110 dakika | HBO

| B |

confirmationKapitalist paralel evrenin tek hükümdarı ABD’de sinema sektörü aktivist hareketleri bile artık bir hediye paketi olarak pazarlayıp promosyonlarıyla üzerinden kâr elde etmeye çalışıyor. Ava DuVernay’in siyahi Barbie’si, Suffragette ekibinin kaş yaparken göz çıkaran tshirtleri, Jennifer Lawrence’un milyon dolarlarını saymayı erkek meslektaşlarından önce bitirdiği için sızlanması ve daha pek çok örnek. Ama arada Confirmation gibi örneklere de rastlıyoruz. Meselenin aslını unutmadan kayda değer bir öyküyü ekrana taşımış Rick Famuyiwa. Geçtiğimiz sene Dope ile hayatlarımıza giren yönetmen, Yüce Divan’ın başına geçmesi için Bush tarafından aday gösterilen Clarence Thomas’ın uğradığı taciz iddialarını anlatmakta. Ne yazık ki davayı açan ve yaşadıklarını dile getiren Anita Hill hanımefendi, 90’lı yıllarda Azeri iş adamlarını Miami’de kelepçeleyecek kadar gelişmemiş olan adalet sisteminde boğulmuş kalmış. Tabii bunun sebebi flashback hak eden tarih farkı değil, hem Cumhuriyetçilerin pek sevdiği birinin gündemde olması, ipin ucunun Bush gibi prestijli bir isme dokunması ve tabii en önemlisi, Anita Hill’in bir “kadın” olması. Confirmation bence istediği tüm yaralara parmak basıyor. Ama bunu yaparken neden Philadelphia ile Driving Miss Daisy’nin arasında bir yerlere düşme çabası gösterdiğini pek anlayamadım. Televizyonun sınıf atladığı apaçık ortada. O yüzden Bilal’e anlatır gibi meseleyi üç beş defa çarşaf yapan senaryolara ihtiyacımız olmadığını düşünüyorum. Kerry Washington ise parlamasını istediğimiz, yalnız içinde o potansiyeli barındırmadığının sinyallerini çoktan veren bir aktris. Özellikle finaldeki göz seğirmeli ağlamaları ve titreyen sesle mektup okumaları benim bir oyuncuya dair tüm kabuslarımı ayıkken yaşamama sebep oldu. Peki bu film Emmy adaylıkları koparır mı? Muhakkak! Washington’la birlikte Amerikalılar’ın sevmeye doyamadığı Joe Biden’ı canlandıran Greg Kinnear’ın da her daim boş kalan TV Filmi/Mini Dizi kategorilerinde bir boşluğa yerleşeceğinden şüphem yok. Bu arada söylemeden edemeyeceğim, Confirmation’ın senaristi Erin Brockovich’den tanıdığımız Susannah Grant. 16 yıl bir kalemde neler değiştirebilirin kanlı canlı örneğini görmek isteyenlere de tavsiye edilir.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...