Better Things (1. Sezon)

Better Things (1. Sezon)

Y
Yaratıcılar: Pamela Adlon & Louis C.K. | Oyuncular: Pamela Adlon, Mikey Madison, Hannah Alligood, Olivia Edward, Celia Imrie, Diedrich Bader, Lucy Davis, Alysia Reiner, Mather Zickel, Constance Zimmer, David Duchovny, Lenny Kravitz, Danny Pudi, Bradley Whitford, Zach Woods | 25 dakika | FX

| B- |


better_thingsFX’in Louie ile komedide altın çağa girişini kutlarken, Louis C.K.’in pek sevdiği komedyen dostu Pamela Adlon’ın benzer tonlara sahip dizisi de kanalın yöneticilerinden yeşil ışık almış. Better Things, Louie’deki kariyeriyle var olan adamın elinden işini, romantik ilişkilerini, günlük zaferlerini alıp sadece ebeveynlik kısmına odaklanan bir çıkmazdan ibaret. Adlon’u yakından takip eden biri olarak son dönemde komedi rutinlerine anneliğini fazlasıyla eklediğinden haberdardım. Yalnız Better Things doz aşımından hayat sonlandıracak kadar maternal. 40’lı yaşlarında bekar bir kadın anasına zulmederken burnundaki sümüğe bakmadan üç çocuğunun şımarıklığıyla baş ediyor. Tabii her şey kısıtlı. Ana karakterimiz ne yaptıysa evlatlarından da onu görüyor. Ama dizi farklı yaş aralıklarında olmalarına rağmen sürekli buluğ çağındaymış gibi hissettiren üç kız çocuğunun daimi mızırdanmalarından ibaret. Bir de kusura bakmazsanız ben bu feminizmi sadece annelik ya da doğru adamla yatmak zanneden dizilerden, filmlerden fena halde sıkıldım. Fakat sırf Adlon’a olan hayranlığımdan Better Things’in ileride daha iyi olacağına inanmak istiyorum. Belki çocuklar büyür, anaları bir bir hepsini evden sepetler. Ya da yeter artık diyerek basar bir adamla gider de defolu ebeveynliğinin ceremesini çekmekten kurtulur. Louie için nasıl jazz diyorsak, Better Things de yetişkin müziği. Onun Miles Davis’ine, Better Things adeta Celine Dion. Hazır müzisyen isimlerini anmışken pilot bölümdeki Joan Collins’li sahneye selam olsun.
MVP: Pamela Adlon

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...