The Mick (1. Sezon)

The Mick (1. Sezon)

Yaratıcılar: Dave & John Chernin | Oyuncular: Kaitlin Olson, Sofia Black-D’Elia, Thomas Barbusca, Jack Stanton, Carla Jimenez, Scott MacArthur, Tricia O’Kelley, Laird Macintosh, Arnell Powell, Susan Park, Paul Ben-Victor, Hector Buentello | 20 dakika | Fox

| B+ |


Bir ay önce bitmiş dizi yazısını kim ne etsin diyorsanız televizyon aşkımdan bihabersiniz demektir. Sağı solu fark etmez, üst köşelerden birinden çarpı işaretine basıp terk edenler aramızdan ayrıldıysa kalan sağlarla sosyal medyada birinin önermesiyle başına oturduğum The Mick’in sezonluk özetini geçelim. Birkaç galaksi ötede, binlerce ışık yılı uzaklıkta henüz networklerin çıkardığı stüdyo komedilerinden ötesini bilmezken hızlıca kat ettiğimiz yıl takdire şayan. The Mick janra yeni tanımlar getirip seyircisini baş aşağı eden bir Community değil belki; fakat yaş sınırı yüksek, en şahanesinden bir aile komedisi. Zengin kızkardeşi ve onun eşi vergi kaçakçılığı sebebiyle tutuklanınca umursamaz, uslanmaz Mickey yeğenlerine bakmak mecburiyetinde kalıyor. Her ne kadar dizginlenmeye gelemese de sahip olamadığı rahat koşullar dikenli bir gül formunda altın tepsinin üzerine konulunca Mickey öyle ya da böyle bu yeni duruma asimile olup, disfonksiyonel ailenin parçası haline geliyor. It’s Always Sunny in Philadelphia referanslı Kaitlin Olson, The Killing’in iki sezon göz pınarlarımıza kurutan maktulü Sofia Black-D’Elia ve birbirinden yetenekli genç ekibiyle The Mick, kablolunun padişahlığına bir türlü yanıt veremeyen network düzeninin en yeni, en canlı kalesi. The Last Man on Earth’den iki sene sonra Fox’un ilk hit komedisi ayrıca, ki bu bile az ama öz bir çalışma tahtası üzerinde hak eden kanalın The Mick’e ne kadar güvendiğini özetleme yetiyor. Tüm özgünlüğü, kablolu kadar olmasa da cüret edebildiği utanmazlığı, ensestin kıyısından dönen aşırı esprileri, yaşça en geride kalan karakteriyle hür ve denetimsiz rizikoları The Mick’i bu denli başarılı kılan. Devamı da gelecekmiş hazır. Yazın yirmişer dakikalık 17 bölümü hızlı tüketime kurban edilebilir.
MVP: Kaitlin Olson

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...