Keyfî Drag Race UK Tekrarı 1×02

Keyfî Drag Race UK Tekrarı 1×02

Drag Race’in senaryolu oyunculuk görevlerini tamamen rafa kaldırdığı günü merakla bekliyorum. Ya da en azından doğru düzgün bir senarist bularak, sadece Ru kahkaha attığı için sırıtmamız gerektiğini anladığımız mizansenlerden kurtulsalar da olur. Giderek büyüyen franchise’ın Amerika ayağında korkunç Sex and the City ve Oscar ödüllü kadın oyuncular versiyonlarıyla sabrımızı sınayan skeçlere bir yenisi de UK ile eklendi. Bu sefer Downton Abbey’nin evreninde nefeslenip hiç komik olmayan şeyler ile yaklaşık 15 dakika eziyete uğradık. O yüzden görev dahilinde ne desem, kimi kayırsam bilemiyorum. Sum Ting Wong’u izlerken utanç bazlı karın ağrılarının bahçesinde filizlendiğimi söyleyebilirim sanırım bir tek.

Buradan hareketle ikinci haftanın alıştığımız Amerikan Drag Race tonuna daha yakın olduğu söylenebilir belki. Bu sefer aksanlar, daha küçük bir çalışma odası ve tabii bütçesi halkın verdiği vergiler ile oluşturulduğu için BBC’nin bölüm birincisine rozet haricinde herhangi bir ödül vermeyişini saymazsak esans sanki aynı idi. O zorlama dramalar, bölümün içerisine sıkıştırılmış Untucked’ta göz sulandıran sözde gerçek hikâyeler… Prodüktörlerin kirli ellerinin değdiği o kadar hissedildi ki her anında manipülasyonun kokusundan burnumuzun direği kırıldı. Ama en nihayetinde bir reality show izlediğimizin bilinciyle oturmamız gerektiği için televizyon başına, hesap sormaya meyil etmiyorum. Ne de olsa bu bütünün bir parçası ve her kız kullanılma ihtimalinin bilinciyle adım atıyor sete.

Bir de sahnedeki James Bond kızları reprezentasyonuyla birlikte genel olarak kalan dokuz kız hakkında konuşmak istiyorum bu bölümün tartışmalı kararlarına gelmeden evvel. Geçtiğimiz bölümde kişiliği sebebiyle geçer not verdiğimiz Vinegar Strokes’un etkisi çabuk geçti. Sanıyorum kızların da sürekli söylediği gibi, görünüşe önem veren “yenilerden” çok, şovunu konuşturan “eskilerin” usüllerine daha hâkim sayın Strokes. Ancak bir, öhöm, Vivacious tadı var. Kulübünde efsane olarak kalsa da pistte kalabalık etmese keşke. Tam tersi bir durum da Crystal için geçerli. Tamam, makyaj ve konsept konusunda eline su dökebileceklerin sayısı az gibi duruyor. Ama karakteri ne yapacağız? Beni Crystal’ı merakla takip etmek için motive edecek tek şey hormonlarım mı? Birleşik Krallık topraklarında bir Kanadalı diye acımam mı gerekiyor, onu da anlamadım.

Deneyiminin hakkını verenlerle devam ediyorum… Baga Chipz, jüri paneli tarafından kişiliği çok beğenildiği için bu tarz görevlerden birinde illa ki birincilik kapacaktı. Onu aradan çıkardılar. Yavaş yavaş ben de ısınıyorum varlığına sanırım. Finale kalması hâlinde söz mızıkçılık yapmayacağım. The Vivienne mutlak favorim olarak yarışmadaki varlığını sürdürüyor. Muhtemel şampiyonumuz dramaysa drama, cilaysa cila diyerek iki haftadır rakiplerinin canını okumakta. Keşke geçtiğimiz görevde Sum Ting’in gönlünü edip ikinci haftayı da Vivienne’e ayırsalardı. Ama sanıyorum tıpkı Drag Race Amerika’nın ilk sezonunda olduğu gibi daha geleneksel bir hikâye akışı oluşturmaya çabalıyorlar. Divina’yı da masaya getirdiği profesyonel hoe bakış açısı haricinde henüz tam olarak çözebilmiş değilim. Bond kızı kılığı da pek sıkıcıydı doğrusu.

Geliyorum biriciklerime… Blu Hydrangea’nın drag harici mevcudiyeti bana pek iyi geldi açıkçası. Sahnede de ilginç konseptler çıkarıyor. Sanırım erken eleneceğini biliyor olsam da sonuna kadar desteklemeye devam edeceğim. Sum Ting ise Blu’nun aksine sahnede harikalar yaratmayıp, ufak bütçelerle sınırları zorlasa da yine tarifi imkansız bir şeytan tüyü faktörü ile kanımıza giriyor. Örümcek ağı bağlamış kel drag queen mi olur canım tartışmalarına kendi yorumunu getirişinde bir India Ferrah tadı aldım, neden bilmem. Ve son olarak… Scaredy Cat. Tıpkı Valentina gibi bir süper star olduğuna can-ı gönülden inanıyorum ben Scaredy’nin. Biseksüel queenimiz, cinsel kimliğini kız arkadaşıyla özetleyen 19 yaşındaki yıldızımızın daha bu kadar genç iken drag personasını tamamen çözümlemiş olması inanılmaz bir yaratıcılığın ve azmin ürünü. Hayranlığım abartıya kaçmasın diye kendimi frenliyorum, ama drag dışı tavrıyla da kalbimin orta yerinde cumhuriyet kuruyor.

İki haftalık kısa bir süre içerisinde Scaredy Cat sevdamın başı arşa değdiği için hiç beklemediğim bir anda gelen vedası daha çok canımı acıttı tabii. Bu sefer hiç spoiler yemeden, kör izlediğim için Drag Race UK’i, bunun başıma geleceğini hiç düşünmemiştim. Hatta kafamda Vivienne, Divina ve Baga/Scaredy ihtimallerini çevirdiğim bir Top 3 tahmini vardı. Ancak şu an saksının içine ayağımı sokup çimentolayarak kendimi denize atmak istiyorum. Jasmine Masters en başından beri haklıymış. RuPaul’s Drag Race fucked up drag… Kollarımı bağladım, alt dudağımı büktüm, gidip bir koltukta suratımı mahkeme duvarı eyleyeceğim. Dokunmayın, ağlarım!

Keyfî Drag Race Tekrarı: Untucked

  • Raven, Ru’nun makyajı konusunda zirvesine ulaştı diyebilir miyiz artık? Bu haftayı 45 dakika Ru’nun tanrılar tarafından gölgelendirilmiş gibi duran suratını izleyerek geçirebilirdim.
  • Graham Fuckin’ Norton!!! Tanımayan çoluk çocuk kendisini eğitsin. Dünya üzerinde daha iyi bir talk show sunucusu olmadığını her gün 20 defa tekrarlayıp harita metod defterine yazsın.
  • Aklıma yine Scaredy geldi 🙁 Allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın Ru. Ama Blu da gitseydi üzülürdüm.
  • Bu arada geçen haftaki lip sync’ten sonra bu ilaç gibi geldi. Acaba Gothy ve Vinegar mı çok kötüydü, yoksa “New Rules” iyi bir lip sync parçası mı değildi, ona karar veremiyorum.
  • Eğer tıpkısının aynısı bir üçlü, Vivienne – Divina – Baga, finale kalırsa çok sıkıcı olacak farkındayız değil mi? Araya Scaredy (böhü) ya da Blu gibi bir renk lazım.
  • All Stars 5 treni çoktan kalktı (Öhömmmm Shea, India, Ongina, Cracker, Derrick, Jujubee, Alexis, Mariah, Blair, Mayhem) ama All Stars 6’ya Birleşik Krallık queenlerini de karıştırmak isterse Ru, Scaredy Cat’in önü açık. En kötü ikinci sezonda Shangela gibi bir kutudan çıkar.
  • Scaredy bu bölümde size de Jinkx’i hatırlattı mı?
  • Scaredy, Scaredy, SCAREDY!!!!

Genel sıralamam
⭐⭐⭐⭐: The Vivienne, Scaredy Kat
⭐⭐⭐: Blu Hydrangea, Divina De Campo, Sum Ting Wong
⭐⭐: Baga Chipz, Cheryl Hole, Crystal
: Vinegar Strokes, Gothy Kendoll

Benim tablom, benim kararım:

Yarışmacı 1 2 3 4 5 6 7 8
Baga Chipz SAFE HIGH            
Blu Hydrangea SAFE SAFE            
Cheryl Hole SAFE BTM2            
Crystal LOW LOW            
Divina De Campo HIGH SAFE             
Scaredy Kat HIGH HIGH            
Sum Ting Wong WIN BTM2            
Vinegar Strokes BTM2 SAFE            
The Vivienne SAFE WIN            
Gothy Kendoll BTM2              

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...