Keyfî Drag Race Tekrarı 12×08

Keyfî Drag Race Tekrarı 12×08

Yedi değil de yirmi günden oluşuyormuş gibi hissettiren dolu dolu bir hafta yaşadım üzerinize afiyet. Sosyal medyaya verdiğim arayı mental sağlığımı daha stabil bir yere taşıma amacıyla kullanacağım derken dört duvar arasında geçirebileceğim en yoğun, en sosyal haftayı tamamladım karantina dönemindeki. Ve bu yüzden sanki Madonna müzikalini de aylar önce izlemişiz gibi hissediyorum. Sanki araya upuzun bir zaman girmiş de RPDR yeni dönüyormuş gibi. Neyse ki pek sevgili arkadaşı Brita’ya özenen Jan hiçbir şey gösterememesine karşın sürekli her konuda ne kadar başarılı olduğunu hatırlatıyor da, aynı geyik üzerinden ritmi yakalayabiliyoruz. Bu arada evet kızlar, o hafta bu hafta. Jan’den resmi olarak sıdkımın sıyrıldığı dönüm noktasındayız.

Şimdi… 10. sezondaki Drag Con şalanjını blogta epey övdüğümü hatırlar gibiyim. Drag Race şakayla karışık kızları gerçek dünyadaki mücadelelere hazırlayan bir platform olduğu için pazarlama, marka yaratma becerilerinin imtihan edilmesinin sonuna kadar arkasındayım. Gerçi bunun kökleri Alaska’nın Red for Filth’ine kadar dayanıyor. Ancak VH1’a geçildikten sonra popüler kültürdeki yerleri ve işte bu tür drag queen toplaşmalarının sayısının da artmasıyla komediyle ticaret arası bir yerlerde, kişinin kendi personasını da maya belleyip ekmeğe yedirdiği daha büyük bir şeye dönüştü bu görev. Sekiz queenin sadece markaları değil ayrıca tam teşekküllü kreatör vasfı da sınava tabi tutuluyor bir yerde. Sonuç? Fazlasıyla tatmin edici.

Genel olarak yine jürinin bütün kararlarıyla hemfikir olduğum bir haftadayız. Heidi hepimizi kırdı geçirdi. Bekliyor muyduk? Bekliyorduk. Jaida çaktırmadan her görevin iki numaralı kadını olmaya devam ediyor. Bu onu nereye kadar taşır muamma tabii. Jackie’nin bir Miz Cracker olamayacağının da farkına vardık artık. Her kutuya tik ata ata ilerliyor ama ışıltısı yok sanki. Ve Crystal… Michelle Visage’ın kameraya bakıp dikkat edin dediği kısma odaklanmanızı rica edeceğim. Birkaç hafta önce Crystal sezonu kazanabilir dediğimde bir sürü itiraz gelmişti. Gerçi o fikrimden biraz uzaklaştığımı inkar edemiyorum. Ama olur da işler Gigi için bir şekilde ters gider ise tacın adresi kesinlikle Crystal ‘DeBarge’ Methyd’ın kafa tası olacak, orası kesin.

Hazır Gigi demişken… Jürinin gördüğü şeyi ben hâlâ göremiyorum. Sekiz haftadır aynı makyaj, sekiz haftadır aynı espriler, sekiz haftadır aynı silüet, sekiz haftadır bu nasıl faşon queenlik dedirten kostümler. Sosyal medyada kuir bir çocuğun ailesi tarafından sevgiyle büyütülmesi dahilinde ne kadar da özel biri olabileceğinin altını çizen video paylaşımları yapılıyor ama, öhöm, Aquaria? Bu hikâyeyi daha önce dinlemedik mi? Hem de çok daha iyisini… Bu bölümdeki tek kelimeyle berbat reklamının da cilalı durması haricinde pek bir esprisi olmayan üstü başı yüzünden görmezden gelinmiş olması Herstory of the World lip sync’inde sözleri unutan Alaska’nın tabana fırlatılmaması kadar skandaldı bana sorarsanız. Yalnız o kadar da bilincinde ki her şeyin kızamıyorsunuz. Untucked’ta negatif kritik alınca böyle hissediliyormuş demek tadındaki cümleleriyle yelkenleri hemen suya indirdim.

Benim bu bölümde kızlardan çıkan Widow gitmeli cevabını da oldukça garip bulduğumu eklemem lazım. Jan varken… Tam yanınızda duruyorken… Kameraya bağırdığı reklamını izlemenizin üzerinden sadece beş dakika geçmişken… Yazının başında kurduğum cümleyi hatırlatayım, tıpkı Brita gibi Jan de harika olduğunu düşündüğü her konuda vasat. Ben Funda Arar/Kıraç minvalindeki şarkıcılığını da epey yorucu buluyorum. Tize çıkabiliyorsan, ne mutlu sana. Ama kulağa hiç hoş gelmiyorsun onu ne yapacağız? Neyse ki karşısına hiç katılmasam da Widow çıktı ve onu da yolladık bir güzel. Belli bir noktaya kadar sezonun en iyi faşon queeni olduğunu da kabul ederek el sallıyorum izninizle. Sezonun yegâne iyi lip synclerinde hep Widow olduğunun da altını çizmek lazım. Yani gönderilmesini istediğim Shitty Pie’ı final çizgisine yaklaşmadan ezip geçse de, tıpkı bu hafta Jan’e yaptığı gibi, bir nefeslensek diyorum.

Bu arada yavaştan finali nasıl yapacaklarını merak etmeye başladım. Haftaya Celeb Drag Race’in de araya girmesiyle epey gündemimiz meşgul olacak. Bu seri bitince de hemen All Stars 5’e atlayacağız. Taç giyme töreni için bir şeyler düşünürler umarım. Şu ara her programın yaptığı birbirinden berbat Skype/Zoom buluşmalarından birini izlemek istemiyorum. Nolur. Maskelerinizi takın ve bari en azından tacı giyecek kişiyi bir yere çıkarıp beş dakikalık video çekin. Lütfen. LÜTFEN.

Keyfî Drag Race: Untucked

  • Kurgu odasındaki herkese koca bir alkış. Shitty Pie’ın varlığını podyum da olmasa tamamen unutacağız. Çoğu zaman arka planda görünce aa bu kimdi diye ufak bir bocalama yaşıyorum.
  • Kızlara tavsiye vermek için gelen Bob Harper beyefendi, Snatch Game haftasında Vanjie’yi getirmek kadar anlamsız değil miydi?
  • Mini görev yüzünden reading şalanjı olmayacak diye çok korkuyorum. Umarım atlamazlar.
  • Chaka Fucking Khan!

Genel sıralamam
⭐⭐⭐⭐: Crystal Methyd, Heidi N Closet
⭐⭐⭐: Widow Von’Du, Jaida Essence Hall, Jackie Cox, Gigi Goode
⭐⭐: Jan, Rock M. Sakura, Brita
: Nicky Doll, Aiden Zhane, Dahlia Sin
💩Sherry Pie

Ben jüri üyesi olsaydım…

Yarışmacı 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Crystal Methyd HIGH   BTM2 HIGH SAFE LOW WIN HIGH  
Gigi Goode HIGH   SAFE SAFE SAFE WIN HIGH BTM2  
Heidi N Closet SAFE   WIN SAFE LOW SAFE LOW WIN  
Jackie Cox SAFE   HIGH SAFE HIGH HIGH BTM2 SAFE  
Jaida Essence Hall   HIGH HIGH SAFE BTM2 SAFE HIGH HIGH  
Jan   SAFE SAFE WIN HIGH SAFE SAFE BTM2  
Widow Von’Du WIN   SAFE LOW WIN SAFE SAFE LOW  
Brita LOW   SAFE BTM2 SAFE BTM2 BTM2    
Aiden Zhane LOW SAFE BTM2 SAFE BTM2      
Nicky Doll LOW LOW HIGH BTM2        
Rock M. Sakura   WIN SAFE SAFE          
Dahlia Sin LOW BTM2            
💩 Pie      

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

1 Yorum

  1. Emir

    Bence Gigi’nin kendini fashion queen olarak tanıtması biraz taktiksel. Hiçbir zaman runway’e kötü bir kıyafetle çıkmasa da çok iyi bir kıyafetle de çıkmıyor ama seyirciye ve juriye yedirdiği fashion queen muhabbeti yüzünden lookları çoğu kişiye etkileyici geliyor. Aynı zamanda kendisi çoğu şeyi iyi yapabilen bir queen yeri geldi komedi de yaptı yeri geldi performans da sergiledi ve bunları “fashion queen” başlığı altında yaptığı için izleyenler “Wow hem fashion queen hem de diğer şeylerde de iyi” diyor ve böylece fanların gözünde bir tık daha yukarı çıkıyor Gigi. Bence bu yüzden fashion queen olarak bakmak yerine taktiksel olarak ilerleyen bir queen olarak bakmak daha mantıklı.

    Yanıt

Yorum yazın...