Keyfî Drag Race All Stars Tekrarı 5×4

Keyfî Drag Race All Stars Tekrarı 5×4

Cuma gecesi yayınlanmasına karşın Whatcha Packin, Pit Stop, Reddit dalışı, arkadaşlarla dedikodusu derken yazısını çıkarması Pazar’a sarkan Drag Race’in bir bölümü daha tüm paket olarak mideye indirildi. İnsanlığa bahşedilmiş beşinci büyük peygamber Hz. Shea Couleé’nin üzerine işeyerek kokusunu bıraktığı şalanjlar kaldığı yerden devam ediyor. Üç bölümdür üst üste grup görevleri ve hatta son iki bölümdür direkt prodüksiyon tarafından belirlenmiş gruplar izlediğimiz için tadımız fazlasıyla kaçık ama henüz My Best Squirrelfriend’s Dragsmaids Wedding Trip seviyesinde bir kepazeliğe tanıklık etmediğimizden çok sesimizi çıkarmıyoruz. Shea için buradayız ve sonuna kadar da Shea için her türlü saçmalığa katlanmaya devam edeceğiz!

Pek iyi tasarlanmış ve Shitty Pie’a rağmen iyi kurgulanmış 12. sezonun ardından biraz baştan savma duran All Stars 5’te geçtiğimiz hafta tabanı boylayan Shea kendisini tehdit olarak görmekteki Alexis ve Mayhem tarafından elenmek için seçilmişti hatırlarsanız. Sezonu yarıladığımız bu bölüm Shea’in şaşkınlığı ve bu durumu öğrenmesiyle birlikte oyununda yapacağı ufak tefek değişiklikleri haber vermesiyle startını aldı, ki nihayetinde Mayhem’in adını seçerek bir şekilde yarı-intikamını alabildi diye düşünüyorum. Henüz Manila Luzon misali dev bir terör estirmese de sahip olduğu potansiyelin farkındaki rakipleri sezonun kalanında jüri panelinin Shea’e “You’re beautiful, you’re a model, you look like Naomi Campbell.” diyebileceğini öngörebiliyor. Neyse ki böyle bir suikaste diğerleri yanaşmadı da Shea’in uğruna yataklara düşmedik.

Bir doğaçlama mücadelesi için üç ekibe ayrılan kızlar Miz Cracker’la Blair’ın yüzleşmesini de bir rafa kaldırıp (inanın konuşmaya değecek kadar drama yok burada), olmasa da olur dediğimiz bir takım TMZ parodisinde yine Ru’yu çatlatana kadar güldürmek için mücadele verdi. Sonuçta da neredeyse herkesin üç aşağı beş yukarı aynı performansı çıkardığı şöyle böyle skeçlerle yüz göz olduk. Bir grup olarak favori seçeceksek bence Shea ile Alexis’in adının söylenmesi gerekirdi. Ancak iş bireysel performanslara varınca Miz Cracker’ın bölüm boyunca güldüğüm bütün esprilerin sahibi olduğunu da inkar edemiyorum. Dolayısıyla ipi göğüslemesine itirazım yok. Ancak ne rol yaptığını dahi hatırlamadığım ve yine konsepte uygun giyinmeyen Blair St. Clair’ın inatla eleme adayları arasına konulmamasıyla büyük sıkıntılar yaşamaktayım. Prodüksiyonun ortalama bile denilemeyecek bir queenin imajını düzeltmek adına bu kadar mücadele vermesi şaşırtıcı.

Podyumda en büyük tootumuzu yine Shea’in yakasına iliştirip kalanlara baktığımızda kılığına uymayan, kafasının şeklini pek değiştirmiş peruğuyla bir adet India Ferrah ve Visage senelerdir ne olur şuraya tek parça streç mayoyla çıkmayın diye yalvarmasına karşın laf dinlemeyen Mayhem Miller’a da boot emanet ediyoruz. Cracker’ın biraz Ariana Grande, biraz Destiny’s Child, biraz da Kim Petras’ı andırdığı kılığını da beğendiğimi ekleyeyim. Yalnız lip sync için kıyafetini değiştirip geldiğinde kendi zirvesini de görmüş olabilir. Drag Race dahilinde saç, makyaj ve elbisesinin bu denli kusursuz olduğunu pek görmemiştik. Sürprizlerle dolu “açıklamalı espri” makinesi gizli favorilerden biri olmaya tam gaz devam ediyor. Jujubee ile Alexis Mateo’ya da tipik drag queen numaralarını cilaladıkları kostümleri için ufaktan bir alkış tutturmakta yarar var galiba.

Bilemiyorum, sevgili lubuşlarım. All Stars 5’i içerisinde Shea – Juju – Cracker üçlüsünü içerdiği için büyük bir zevkle izliyorum, evet. Tekil olarak belli parçalarından da fazlasıyla mutluyum. Jürinin değerlendirmelerine şu ana kadar çoğunlukla katıldım. Hatta dört bölümde de aynı kişiyi birinci seçtim. Ancak açıklayamadığım bir eksiklik var. Bu Reddit ahalisinin iddia ettiği gibi aşırı prodüksiyon eli değmesiyle mi alakalı, yoksa herkesin belli birkaç kişi haricinde kadro çok sönük yorumlarına mı katılıyorum emin değilim. Nihayetinde Drag Race’in parçaları arasında organik bağ kuramadığımın farkındayım. Sadece özünde oturmayanın ne olduğunu bulamıyorum.

Unutmadan lip sync katilimizin Morgan McMichaels olmasına da değinelim… Morgan’ın ikinci sezondaki tek bir performansı için buraya getirilmesi enteresan tabii. Kendisiyle hiçbir problemim olmamasına karşın bu konsept dahilinde Yvie, Alyssa ve Monet’den sonra aklımıza hemen gelecek bir isim değildi orası kesin. Cracker’ı çiğ çiğ yediği performansla nasıl berabere kaldılar meçhul. Sanıyorum 10 bin doları bir kez daha sonraki bölüme öteleyip 30 bin dolarlık bir çeki tek bir kıza vermek istemediler. Zaten dedikodulara göre bu lip sync iki kez çekilmiş ve ilkinde Morgan net bir şekilde kazandığı için durumu eşitlemek için kurguda türlü manevralar yapmış. Tarafsız bir izleyici olarak istediklerine ulaşamadıklarını da not düşmem şart.

Eleme potasına girdiği anda yenik düşüp beyaz bayrağı kaldıran Mayhem Miller’a buradan el sallayarak yazımızı tamamlayalım. Detox’tan Raven’a, Morgan’dan Mariah’ya herkesin hayran ve arkadaş olduğu Mayhem belki gece hayatında gerçekten partinin kızıdır; fakat bu platformda istenileni veremediği aşikâr. Bu bölüme kadar kalmış olması mucizeydi zaten. Ongina’yı ya da Mariah’yı bir bölüm fazladan izleyebilirdik onun yerine. Ancak hem Cracker’la yarattığı drama, hem de Alexis’le Shea’i elemek için yaptıkları iş birliği hesaba katılınca en azından sezona renk kattı diyebiliyoruz, buna da şükür. Hadi artık haftaya arkadaşı Blair’ı da postalayalım ve artık yetenek konuşsun. Sezon bitti bitecek, yeter bu kadar vasatlık izlediğimiz.

KDRAST: Untucked

  • Shea’in sadece podyumda değil çalışma odasında giydiği her şeyi de gardırobumda istiyorum!!!
  • Drag Race Kanada bu Perşembe başlıyor. Ona da recap yazmalı mıyım?
  • RuPaul’un makyajı konusunda Raven uzmanlaştı da kılıkları biraz uyduruklaşmaya mı başladı, bana mı öyle geliyor? Standartları sen yükselttin Ru, hiç ağlama!
  • Bu sezon makeover bölümü olmayacakmış. Onun yerine roast izleyecekmişiz ama!
  • Snatch Game’le ilgili olarak çok heyecanlıyım. Baksanıza fragmanda yine birine tüm zamanların en iyisi olabilir yorumları fırlatılmış. Ne olur o kişi Shea olsun, ne olur!!! Bence Naomi Campbell performansının da hakkı yenmişti dokuzuncu sezonda. En azından yüksek not alabilirdi.
  • Bu gifi de kullanılmak üzere kenara atalım…

Genel sıralamam
⭐⭐⭐⭐: Shea Couleé, Jujubee, Miz Cracker
⭐⭐⭐Alexis Mateo
⭐⭐: Ongina, Mariah, India Ferrah
: Mayhem Miller, Blair St. Clair, Derrick Barry

Ben jüri üyesi olsaydım…

Yarışmacı 1 2 3 4 5 6 7 8
Alexis Mateo HIGH HIGH SAFE SAFE        
Blair St. Clair SAFE LOW LOW BTM2        
India Ferrah WIN BTM2 BTM2 LOW        
Jujubee SAFE HIGH WIN SAFE        
Mayhem Miller BTM2 SAFE LOW BTM2        
Miz Cracker HIGH SAFE SAFE WIN        
Shea Couleé SAFE WIN SAFE HIGH        
Mariah SAFE SAFE BTM2          
Ongina LOW BTM2            
Derrick Barry BTM2              

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...