Keyfî Drag Race UK Tekrarı 2×4: Drama Mawma

Keyfî Drag Race UK Tekrarı 2×4: Drama Mawma

Looking ile But Perşembe’ye bu haftalık yoğun gündemden dolayı ara verdim ama Drag Race molasına girmem söz konusu değildi. O yüzden UK’in enteresan bir elemeyle sonuçlanan dördüncü bölümünü konuşmak üzere bir kez daha karşınızdayım! Eveeeeet, hemen bölüm açılışından girelim söze. Sürekli olarak UK kızçelerinin buraya bir marka satmaya gelmediklerinin altını çiziyoruz. İmajları konusunda sıfır dertleri olduğu için de çok daha açık sözlü davranıyorlar kameralar karşısında. Asttina’nın herkesi şok eden vedasının ardından çalışma odasındaki ayna önü sohbeti de bu umursamazlığın bir başka kanıtıydı. Lawrence – Ginny çatışması, Tia – A’Whora gerginliği ve Veronica’nın anlamsız yorumlarıyla bir anda soğudu ortalık.

Bunların hepsini ayrıntılı konuşmak istiyorum aslında. Fakat her biri de bölüm sonucuna etkidiğinden önce aradaki görevi elden geçirmemiz şart. Anlamsız bir mini şalanjı atlatıp yine takımlara bölünen ekip, bir sabah programında canlı yayındalarmış gibi doğaçlamaya giriştikleri bir görevle sınandı. TV efsanesi Lorraine Kelly’nin önderliğinde (geçen seneki Snatch Game’den hatırlarsınız belki kendisini) hem komedi hem de oyunculuk yeteneklerini gözlemleme şansına eriştik böylece. Tabanın da tabanına Veronica Green ve Sister Sister yerleşti. Gerçekten ikisine de ayrı ayrı tahammül edememekteyim ve yine kurtulamamış olmanın derin acısını yaşıyorum. Yüzümüzdeki tek bir kası oynatmayan mücadeleleri yalnızca karın ağrısı hediye etti bana.

Tayce ve Bimini’nin yıldızlar buluşmasında da garip bir şekilde çılgın olmaktan korkmayan, veganların kraliçesi Bimini öne çıktı. Ben bir de Tayce’in arkada kaynadığını düşünüyorum artık. Jüri onu görmüyor ya da görmek istemiyor; ama haricinde Tayce de bu kast içerisindeki en parıltılı ve cilalı queen olmasına karşın o iddiasını bir türlü ana sahneye de, görevlere de taşıyamıyor sanki. Sezonu kazanabileceğine dair umutlarımı yavaştan tüketmek üzereyim, ki bu bölüm itibariyle takım değiştirdiğimi de ilan edebilirim bence. Çünkü Lawrence Chaney, Bianca Del Rio misali sezonun canını okuyor. En kötü olduğu bölümde bile hikâyesini anlatarak spot ışıklarını çalmayı başardı. Elini attığı her konuda başarılı bir queen, hiç şüphesiz.

Lawrence’ın stepnesi Ellie Diamond’ın Ru ile olan anlamsız diyalogunu da unutup bir de A’Whora ile Tia’ya dönelim. Kim bilebilirdi gerçekten bu çiftin işleyecek bir komedi ikilisi olacağını? Hadi ondan geçtim, A’Whora’nın sahne çalacağını ve Tia’yı böyle bir şalanjda ezip geçebileceğini öngörebilir miydiniz cidden? Bu nasıl bir Essex taklidir? TOWIE kadrosunun arasına sızsa şaşırmayacağımız aksanı, kılığı ve jestleriyle ana sahnedeki podyum kısmı haricinde bölümün zirvesine kesinlikle A’Whora oturdu. Üstelik tüm bu başarılarının üstüne karakterine kırılganlık ekleyecek bir itirafta bulunup kalbini açtı. RuPaul ve jüri paneli ona görev birinciliği vermezse vermesin, her şekilde bu bölüm A’Whora ablamızındı. Tia’yla nihayet ortak bir paydada buluşabilmeleri de bölümün bonusu oldu.

Ginny Lemon’a da gelelim tabii… Lawrence’a anlamsız çıkışının ardından bu ne asabiyet sorgulamasına giriştiğim Ginny, harika bir karaktere sahip bence. Yalnız bu karakteri destekleyecek bir gardırobu ve Drag Race formatında başarıya ulaşacak bir yol haritası yok. Çok kolay üstesinden geleceğini sandığım doğaçlama görevinde de enteresan ama tek bir şakaya bağlı kalıp kaynadı gitti Ginny. Gerçi arada Ru böyle şeylere çok düşüyor ve kahkahalarıyla bizi de komik olduğuna inandırıyor. Fakat belki sette bulunmayışındandır bilinmez, Ginny’i olduramadık bu bölüm dahilinde. Podyumdaki canavarlığı da bana sökmedi. Kıyafetinin arka dekoltesinden gözüken siyah şey ne manaydı mesela, açıklayabilecek olan var mı? Korse muhtemelen de… Neden?

A’Whora da dediğim gibi sırf podyumdan kaybetti bu bölümde. Lawrence’ın harika kostümü ve yine zirveye oynadığı performansıyla yaptığı kokteyl hedefi on ikiden vurdu. Ben Bimini’nin de kirpikli/kirpiksiz göze hitap ettiğini düşünüyorum. Anladık, jüri daha profesyonel gözüksün istiyor. Ancak Bimini’yi ilgi çekici kılan da biraz bu köşeli hâli değil mi? Tam pişmemişliği sayesinde vuruluyoruz. Tia şıktı, Tayce konsepte uygun değildi, Ellie’yi hiç umursamadım, Sister Sister desen hayır… Veronica da A’Whora’nın aksine podyumda çok iyi olduğu için berbat performansına rağmen cenk eylemekten son dakikada kurtuldu. Arka planda ego kokan konuşmaları hakkında yorum dahi yapmak istemiyorum. Gittiği gün kına yakacağım çünkü.

Gelelim çok konuşulacak lip sync’e… Bu hafta içerisinde o kadar çok arkadaşım bu gölümde garip bir şeyler döneceğine dair sinyal verdi ki Ginny Lemon, ışıklar söndürüldüğünde şeytani bir bakışla gülümseyince tamam dedim RuPaul’a orta parmak çekecek ya da Sister Sister’ı sırtına alıp bir şeyler yapacak. Hatta acaba bir yerinden boya tüpleri falan çıkarıp onları mı kemirecek diye bile düşündüm. Çok daha ışıltısız, tam UK ruhuna uygun bir asilikle hayır çıkışıma ben karar vereceğim diyerek gitti Ginny. Bu durumun DeLa ile karşılaştırıldığını da görüyorum ve bu beni biraz üzüyor açıkçası. Çünkü Ginny harika bir reality şov sahteliği için sahneye değer yargılarının ne kadar önemli olduğunun altını çizdiği, sayesinde ünlü olduğu programı karalayan bir takım açıklamalarda bulunmadı. Benim için gitme zamanı dedi ve yapımcılara dahi ne yapacağını hissettirmeden bastı gitti.

Ginny gittiği için üzgün müyüm? Çok! Onun yerine Sister Sister ya da Veronica Green’in sepetlenmesini her şeyden çok isterdim. Tabii bir taraftan da RPDR dahilinde yakıtını bitirdiğini bildiğimden belki de zamanlı bir vedadır diye düşünüyorum. Kaldı ki haftaya prodüksiyon İngiltere’deki kovid kısıtlamaları sebebiyle askıya alınınca belki geri dönmeyerek daha da fenasını yapacaktı. Belki böylesi en iyisidir. Şimdi Drag Race’te hiç şahit olmadığımız bir bölümü iple çekme vakti. Bakalım haftaya neler dönecek…

KDRTUK: Untucked

  • Spotify’da her hafta yeni konuklar aldığım Drag Race podcastimden haberiniz var, değil mi? Hadi gidin takipleyin bakayım Geyik’i.
  • Top 3 tahminimde Lawrence – Bimini – A’Whora yolcusu gibiyim. Tayce’in son üçe kalamamasından korkuyorum.
  • Veronica Green, confessional‘da itici gözükmek için özellikle mi öyle bir saç yapmış, o gözlüğü takmış ve o gömleği giymiş?
  • Sister Sister’ı umursayan tek bir insan var mı acaba? Cidden favorilerimden biri Sister diyen izleyici arıyorum. Haftaya elensin artık, ne olur!

Genel sıralamam
⭐⭐⭐⭐: Lawrence Chaney, Tayce, Bimini Bon-Boulash
⭐⭐⭐: Tia Kofi, Ginny Lemon, Joe Black, A’Whora, Ellie Diamond
⭐⭐: Cherry Valentine, Asttina Mandela
: Veronica Green, Sister Sister

Benim tablom, benim kararım

Yarışmacı 1 2 3 4 5 6 7 8
A’Whora HIGH SAFE SAFE HIGH        
Bimini Bon-Boulash HIGH SAFE HIGH HIGH        
Ellie Diamond SAFE SAFE SAFE SAFE        
Ginny Lemon SAFE SAFE BTM2 BTM2        
Lawrence Chaney HIGH BTM2 WIN WIN        
Sister Sister BTM2 SAFE SAFE BTM2        
Tayce WIN SAFE HIGH SAFE        
Tia Kofi LOW HIGH BTM2 SAFE        
Veronica Green SAFE WIN LOW LOW        
Asttina Mandela SAFE LOW SAFE          
Cherry Valentine BTM2 BTM2            
Joe Black SAFE              

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...