Takip et

Tahminler

LAFC/NYFC/Golden Globe/SAG… (Tahminler)

tarihinde yayınlandı.

The King's Speech ve The Social Network

Ve geldik Oscar döneminin en civcivli haftasına. Hakikaten çok çok önemli bir haftadayız. Bu hafta verilecek herhangi bir ödül, alınacak herhangi bir adaylık tüm yarışın rengini değiştirebilir. Önümüzdeki hafta içerisinde “Aralık tahminleri” başlığı altında yeni bir yazıyla karşınıza çıkarım. Çünkü kim ak, kim kara bu hafta belli olacak.

Bu sene hiçbir dal için favori yok. Yani daha doğrusu Colin Firth‘e gidecek Oscar içinde herhangi bir kesinlik yok. Hatta ben onun kesinliğinden de emin değilim ama genel kanı Firth‘in ödülü alacağı yönünde. Pazar günü Los Angeles Eleştirmenler Birliği, pazartesi günü ise New York Eleştirmenler Birliği ödüllerini dağıtacak. Hatta yanlış bilmiyorsam Pazar günü içerisinde New York Film Critics Online grubu da ödüllerini açıklayacakmış. İlerleyen günlerde ise önce Salı Altın Küre adaylarını öğreneceğiz, Perşembe günü ise SAG adaylarını. Hakikaten hareketli ve önemli bir hafta başlıyor anlayacağınız. Ben de hepsi için ayrı ayrı tahmin yapma kararı aldım. “View full article” yazısına tıklayarak tüm tahminlerimi görmeniz mümkün…

LOS ANGELES FİLM ELEŞTİRMENLERİ DERNEĞİ (12 Aralık Pazar)
Siz ne kadar önemsiyorsunuz bilemem ama LA‘de dağıtılacak ödüller Oscar için büyük bir önem taşıyor. Geçen sene The Hurt Locker ve Jeff Bridges‘a “Yürü ya kulum” diyen ilk eleştirmen grubu da kendileriydi. Zaten Amerika’daki eleştirmenleri dikkate alıyorsanız bir Los Angeles‘ı bir de NYFCC‘i yi takip edeceksiniz. O zaman tahminlerimize başlayalım…

  • En İyi Film: The Social Network ya da Toy Story 3 – Gerçekten yanılmayı çok isterim The Social Network konusunda ama nedense bu ödülün başka bir filme gideceğini de düşünemiyorum. Belki Toy Story 3 alır, çünkü ödülü 2008’de Wall-E’ye vermişlerdi.
  • En İyi Yönetmen: David Fincher (The Social Network) – Tartışmaya gerek yok.
  • En İyi Erkek Oyuncu: Colin Firth (A Single Man) – Geçen sene Firth, A Single Man’deki rolüyle bu dalda ikinci gelmişti. Bence bu sene ödülü direk ona verecekler.
  • En İyi Kadın Oyuncu: Jennifer Lawrence (Winter’s Bone) – Bu dal Los Angeles’lı eleştirmenlerin biraz kafalarına göre takıldığı bir dal. O yüzden herşey olabilir ve elimizdeki en iyi ihtimal Lawrence. Ama tabi Annette Bening ya da Natalie Portman isimlerinden herhangi birini görürsek de şaşırmamak lazım.
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale (The Fighter)
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melissa Leo (The Fighter) – Melissa Leo ve Christian Bale isimlerini versem de hala tam olarak emin olamıyorum. Özellikle yardımcı kadın oyuncu dalındaki belirsizlik uzun bir süre devam edeceğe benziyor.

NEW YORK ELEŞTİRMENLER BİRLİĞİ (13 Aralık Pazartesi)

  • En İyi Film: The Social Network, True Grit, Black Swan ya da The Fighter – NYFCC “En İyi Film” ödülünü verirken hakikaten özgün olmayı tercih ediyor. Son yıllarda kazanan filmlere baktığınızda United 93‘den Mullholland Drive‘a, Milk‘den Fargo‘ya kadar herşeyi görmek mümkün. Bana göre en yüksek ihtimal The Social Network. Ama içlerindeki Coen Kardeşler sevgilerini durduramamaları ihtimalinde True Grit de olabilir. Black Swan ve The Fighter ise tamamen içten gelen tahminler.
  • En İyi Yönetmen: David Fincher (The Social Network) ya da Darren Aronofsky (Black Swan)
  • En İyi Erkek Oyuncu: Colin Firth (The King’s Speech) ya da Jeff Bridges (True Grit)
  • En İyi Kadın Oyuncu: Natalie Portman (Black Swan) – Eğer Natalie Portman bu sene Oscar alırsa dileyin benden ne dilerseniz. Ama LA ya da NY’dan bir ödül alamazsa işi biraz zor.
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale (The Fighter)
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melissa Leo (The Fighter)

ALTIN KÜRE ADAYLARI (14 Aralık Salı) / Ödüller 16 Ocak’da dağıtılacak.
Sektörün her zaman gereğinden fazla değer görmüş sıkıcı ve değersiz ödülleri. Hak edenin değil popüler olanın ödül aldığı bir tören. Adaylarında bile yeni tanınmış isim göremezsiniz. Genelde celebritylerle dolu olur tüm dallar. Biz yine de tahminlerimizi yapalım. İşte Altın Küre tahminlerim:

  • En İyi Film – Drama: The Fighter, The King’s Speech, Inception, The Social Network, The Town
  • En İyi Film – Komedi ya da Müzikal: How Do You Know, Love and Other Drugs, The Kids Are All Right, Made in Dagenham, Toy Story 3
  • En İyi Erkek Oyuncu – Drama: Leonardo DiCaprio (Inception), Jesse Eisenberg (The Social Network), Colin Firth (The King’s Speech), James Franco (127 Hours), Mark Wahlberg (The Fighter)
  • En İyi Kadın Oyuncu – Drama: Nicole Kidman (Rabbit Hole), Jennifer Lawrence (Winter’s Bone), Gwyneth Paltrow (Country Strong), Natalie Portman (Black Swan), Michelle Williams (Blue Valentine)
  • En İyi Erkek Oyuncu – Komedi ya da Müzikal: Johnny Depp (Alice in Wonderland), Michael Douglas (Solitary Man), Robert Downey JR. (Due Date), Robert Duvall (Get Low), Jake Gyllenhaal (Love and Other Drugs)
  • En İyi Kadın Oyuncu – Komedi ya da Müzikal: Annette Bening (The Kids Are All Right), Anne Hathaway (Love and Other Drugs), Sally Hawkins (Made in Dagenham), Julianne Moore (The Kids Are All Right), Reese Witherspoon (How Do You Know)
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale (The Fighter), Michael Douglas (Wall Street: Money Never Sleeps), Andrew Garfield (The Social Network), Geoffrey Rush (The King’s Speech), Justin Timberlake (The Social Network)
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Amy Adams (The Fighter), Helena Bonham Carter (The King’s Speech), Marion Cotillard (Inception), Barbara Hershey (Black Swan), Melissa Leo (The Fighter)
  • En İyi Yönetmen: Ben Affleck (The Town), Darren Aronofsky (Black Swan), David Fincher (The Social Network), Tom Hooper (The King’s Speech), Christopher Nolan (Inception)

SAG ADAYLARI (16 Aralık Perşembe) / Ödüller 30 Ocak’da dağıtılacak.
Ve Oscarla oyuncu adayları neredeyse birebir örtüşen, bence Oscar’dan sonra bir aktörün alabileceği en önemli ödül SAG… Yardımcı kadın oyuncu kategorisindeki karmaşaya son vereceğini düşündüğüm SAG tahminlerim ise şunlar:

En İyi Erkek Oyuncu
1. Colin Firth, The King’s Speech
2. James Franco, 127 Hours
3. Jeff Bridges, True Grit
4. Robert Duvall, Get Low
5. Jesse Eisenberg, The Social Network
Belki: Ryan Gosling (Blue Valentine), Leonardo DiCaprio (Inception/Shutter Island), Mark Wahlberg (The Fighter)

En İyi Kadın Oyuncu
1. Natalie Portman, Black Swan
2. Annette Bening, The Kids Are All Right
3. Jennifer Lawrence, Winter’s Bone
4. Nicole Kidman, Rabbit Hole
5. Michelle Williams, Blue Valentine
Belki: Lesley Manville (Another Year), Julianne Moore (The Kids Are All Right)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
1. Christian Bale, The Fighter
2. Geoffrey Rush, The King’s Speech
3. Mark Ruffalo, The Kids Are All Right
4. Andrew Garfield, The Social Network
5. Matt Damon, True Grit
Belki: Sam Rockwell (Conviction), Justin Timberlake (The Social Network), Jeremy Renner (The Town)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
1. Melissa Leo, The Fighter
2. Helena Bonham Carter, The King’s Speech
3. Amy Adams, The Fighter
4. Dianne Wiest, Rabbit Hole
5. Jacki Weaver, Animal Kingdom
Belki: Hailee Steinfeld (True Grit), Barbara Hershey (Black Swan)

En İyi Toplu Performans
1. The Town
2. The Social Network
3. The Fighter
4. Black Swan
5. The Kids Are All Right
Belki: Inception, The King’s Speech, Another Year

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin