Takip et

Haberler

Adayları Mo’Nique sunacak

tarihinde yayınlandı.

Dün yapılan resmi açıklamaya göre bu sene 83. Akademi Ödülleri’nin adaylarını açıklamakta Akademi başkanı Tom Sherak‘a eşlik edecek isim Mo’Nique olacak. 25 Ocak Salı sabahı Türkiye saatine göre 15:30’da 24 kategoriden 10’u Samuel Goldwyn Tiyatrosu, Beverly Hills’de basına açıklanacak ve tabi biz de canlı canlı adayları buradan sizinle paylaşacağız. Geçen sene En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ını almış olan Mo’Nique ‘in o enteresan tavırlarıyla adayların açıklanma törenine de damgasını vuracağı kesin.

Açıkçası heyecan gitgide artıyor. SAG’den sonra dün PGA ve WGA adayları da açıklandı. Önümüzdeki Pazartesi günü DGA adayları da açıklandıktan sonra artık ödül dağıtımına geçeceğiz yavaştan. 15 Ocak’da Critics’ Choice, 16 Ocak’da ise Altın Küre Ödülleri dağıtılacak. Bunların hemen ardından ise 18 Ocak tarihinde BAFTA adayları açıklanacak. İngilizlerin büyük ihtimalle The King’s Speech‘i her dalda aday edeceğini tahmin ediyorum. 22 Ocak’da PGA, 29 Ocak’da SAG, 5 Şubat’ta WGA ve 13 Şubat’ta ise BAFTA Ödülleri sahiplerini bulacak. Oscar adaylarının açıklanmasına ise sadece 20 gün kaldı.

Bu 20 gün içerisinde pek birşeyin değişeceğini söyleyemeyeceğim. Dün açıklanan PGA ve WGA’in de Akademi’ye etkimediği kesin. Çünkü çoğu Akademi üyesi seçimlerini yapıp, formlarını göndermiş durumda. Bu yıl beklentimiz Akademi’nin ödül sezonundaki bu tek düzelikten bizi kurtarıp yeni heyecanlar yaratması. Lesley Manville ve Hailee Steinfeld‘in yarattığı kategori karmaşasından tutun da Shutter Island‘ın olası En İyi Film adaylığına kadar pek çok konu mevcut. Bu arada adayların açıklanmasına doğru tüm dallardaki son tahminlerimi sırayla sizlere aktaracağım. Yabancı Dilde En İyi Film kısa listesi de açıklandıktan sonra yazımı yazmak istiyorum. Şimdilik sizi Mo’Nique‘in geçen seneki teşekkür konuşmasıyla yalnız bırakacağım sanırım.

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin