Yeni bir isim daha

Yeni bir isim daha

Cate Blanchett

Daha dün Reese Witherspoon‘un da Oscar gecesi ödül sunacak isimlerden biri olduğunu haber vermiştik. Bugün ise yine Akademi’nin resmi sitesinden yapılan duyuruya göre Cate Blanchett da ödül sunacakmış. Daha önce 5 kez Oscar’a aday olan ve 2004 yılında The Aviator‘daki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçilen Blanchett‘ın ne kadar iyi bir aktris olduğunu konuşmamıza gerek yok zannediyorum. Bence ikinci bir Oscarı hak eden, kendi jenerasyonunun en iyilerinden biri. Robin Hood‘u izlemediğim için zannediyorum Blanchett‘ı en son The Curious Case of Benjamin Button‘da seyrettim. Onu önümüzdeki sene Saoirse Ronan‘ın başrolde yer aldığı Hanna adında bir aksiyonda izleyeceğiz. Ardından ise The Lord of the Rings‘in öncesini anlatan, Peter Jackson imzalı The Hobbit serisinde. Peter Jackson‘ın Oscar’a nasıl bir dönüş yapacağı merak konusu. Hatırlarsanız geçen sene The Lovely Bones feci hüsrana uğramıştı. Ben filmi beğenmiş olmama rağmen koca filmden Stanley Tucci hariç ödül törenleri tarafından hatırlanan kimse olmadı.

 

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

1 Yorum

  1. Tugrul

    Benimde cok sevdigim bir oyuncu. Aday oldugu yıllardaki performansı da iyiydi. örnek; Scandal fılmındeki performansı. Elızabeth roluyle 2 kez aday olmasına ragmen ödülü alamadı Gerçekten cok iyi oynamastı halbuki. Hanna filmindeki rolü nasıldır bılemıyorum ama akademiye göre bir film olmadıgını dusunuyorum fragmanından gördügüm kadarıyla. Umarım yanılıyorumdur. 2011 yılında su an ıcın baska bır fılmını goremedım. 2nci bir oscar alma vakti gelen oyunculardan oldugunu düsünüyorum.

    Lovely Bones, müzikleri kadar filmin kendısını de sevdıgım bir yapımdı. Belki göz ardı edildi. Zaten akademi %80 fikirlerimle paralel degil. 2001 yılında denzel washıngton en ıyı erkek oyuncu ödülü almıstı ama bana sorarsanız russell crowe daha ıyıydı. Bu da %80 olayına bir örnektir.

    Yanıt

Yorum yazın...