Takip et

Oscar Boy Özel

Emmyboy?

tarihinde yayınlandı.

Modern Family

Bundan 2 gün evvel sizlere duyurduğum 2010-2011 sezonunun en iyileri anketi çok güzel bir şekilde devam etmekte. Lakin oylama sistemini tam olarak anlatamadığımı düşündüğümden ötürü ve tabi pek çok şeyi yazmayı da atladığım için konuyu sıfırdan anlatmak istiyorum.

Öncelikle bu anketin sezon başlangıcını Haziran 2010-Mayıs 2011 arasında yapmış diziler için olduğunu belirtelim. Haziran 2010’dan önce başlayan Breaking Bad ya da Mayısın son haftasında başlayacak yeni sezon projelerinden hiçbiri dahil değil. Aaron Paul‘a gelen oy tufanı için bunu belirtmekte yarar var diye düşündüm. Ayrıca Mildred Pierce, Downton Abbey gibi mini diziler de oylama dahilinde değil. Türkiye’de herhangi bir televizyonda oynayıp oynamamasına bakmaksızın internet üzerinden ya da başka bir şekilde izleyiciye ulaşmış dizileri oyluyoruz.

Oylama sistemine gelirsek…

  • 5 Mayıs – 11 Mayıs: Bu tarihler arasında oylama sizin önerilerinize de açık olup kurallara uygun tüm adayların oylanabilecek. “Diğer” kısmına yazdığınız her aday hemen oylama sistemine dahil olacak. Böylece benim gözden kaçırdığım diziler de oylamamızda yerini alacak.
  • 12 Mayıs – 17 Mayıs: Bu tarihler arasında ise “Diğer” kısmı kaldırılacak. Yani 12 Mayıs’a kadar aklınıza gelen tüm adayları hatırlatmanızda yarar var. Oy tekrarının da kapanacağı bu hafta içerisinde sıfır oy alan aday adaylarını da oylamadan çıkaracağız.
  • 18 Mayıs – 24 Mayıs: Her daldaki asıl 6 adayın belli olacağı bu son aday adaylarını oylama evresinde ise her dalda en çok oy alan 10 isim ya da dizi yer alacak. Eğer oy sayılarında bir eşitlik olursa 10 rakamının üzerine çıkmamız da mümkün.
  • 25 Mayıs – 5 Haziran: 25 Mayıs günü her daldaki 6 aday açıklandıktan sonra bugüne kadar verdiğiniz oyları sıfırlayıp ödülü kazanması gereken isim ya da dizi için oy vermeye başlayacaksınız. Haziran sonunda da zaten 10 farklı dalda kazananlarımızı açıklamış olacağız.
Umarım siz de benim kadar zevk alırsınız. Çünkü hakikaten çok güzel oylar gelmekte. Ben olabildiğince Twitter üzerinden de duyurularımı yapmaya çalışıyorum. Şimdi ellerin çalışma zamanı… Kendi en iyilerinizi seçmek için sadece buraya tıklamanız yeterli.
Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin