Takip et

Haberler

And the Golden Globe goes to… Morgan Freeman

tarihinde yayınlandı.

Morgan Freeman

Altın Küre hakkındaki görüşlerimi hiç çekinmeden söylüyorum. Bence Altın Küre’nin tek albenisi televizyonda yayınlanması. Onun dışında bu ödüle saygı duymamız için tek bir neden yok ki televizyon olayı bile saygı duymamıza sebep olmuyor aslında. Sadece Oscar’dan önce sevdiğimiz isimlerin bir kırmızı halı üzerinde salınması hoşumuza gidiyor. Keşke SAG, Altın Küre’nin organizasyon havasına sahip olsa da hem doğru düzgün bir şov hem de hak edenin ödül aldığı bir tören izlesek.

Ülkemizde yayınlanan iki ödül töreninden biri Altın Küre ve hep söylediğim gibi kıytırıkdan bir ödül. HFPA adında kim olduğu dahi belli olmayan, kendilerine Hollywood Yabancı Basın Birliği kimliği altında çeşitli misyonlar yüklemiş bir takım kendini bilmez işte (Bkz Golden Satellite Ödülleri). Neyse. Daha fazla yüklenmeden bu çok kıdemli (!) insanların bu yılki özel ödüllerini Morgan Freeman‘a vereceklerini açıkladıklarını söyleyelim. Cecil B. DeMille Ödülü aslında çok matah bir şeymiş gibi pazarlansa da bir başka seksist onur ödülünden başka bir şey değil. Öyle bir ödül düşünün ki tarihinde ödülü alan kadın sayısı bir elin parmakları kadar olsun. Şimdi de bugüne kadar ödülü verdikleri ikinci siyahi olması sebebiyle Morgan Freeman‘la ilgili pek çok haber okuyoruz. Bu da ayrı bir mevzu tabi. Yapılan şey çok matahmış ve sanki 2011’de değilmişiz de bundan 50 yıl öncesinde yaşıyormuşuz gibi “Ödülü alan ikinci siyah!” başlıkları…

Küçük öfke patlamamızdan sonra bu yıl Gotham Ödülleri’ni Edie Falco ile Oliver Platt‘ın sunacağını da ekleyerek konuyu kapatalım. İlginç seçim… Hele ki Eddie Murphy‘nin sunuculuktan istifa ettiği, bu yıl kimin ev sahipliği yapacağı konuşulurken.

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin