Altın Küre Tahminleri ’11 Part II: Film

Altın Küre Tahminleri ’11 Part II: Film

Yarın gece Live Blogging yapacağımız Altın Küre’nin film tahminlerine geçelim şimdi de. Sizden de tahminlerinizi bekliyorum, unutmayın.

EN İYİ FİLM (DRAMA)
Altın Küre’nin en büyük ödülüyle başlayalım işe… Bu yıl oy eşitliği sebebiyle 5 yerine 6 aday barındıran kategoride bolca George Clooney aşkından ortaya çıkan bir The Ides of March adaylığı var. Filmi çok beğendikleri kesin, ama kazanma ihtimali yok. Kategorinin diğer bir zayıf filmi ise War Horse. Malum Spielberg zaten tamamen dışlandı ödül sezonundan. Alıp alabileceğinin en iyisini Critics Choice’da görüntü yönetmenliği ödülüyle halletti. Bundan sonra da adını pek duymayız. Gelelim diğer dörtlüye. Bu dörtlü içerisinde ödüle en uzak film Moneyball. Halkın favorilerinden biri olmasına rağmen HFPA zannetmiyorum ki oturup da bu filmi seçsin. İçlerinde izlemediğim tek film olan The Descendants ise herkesin sürpriz yapmasını beklediği aday zannediyorum. Hatta eleştirmenlere göre ödülü alacak ama ben nedense pek şans vermiyorum. Bana göre ödül The Help‘e gidecek ve en büyük rakibi de Hugo. Hatta Altın Küre sonrası acaba The Help Oscar’da da En İyi Film seçilebilir mi tartışmaları yapacakmışız gibi hissetmekteyim. Bakalım…
Kazanacak:
The Help
Kazanabilir: Hugo
Kazanmalı: Moneyball

EN İYİ FİLM (MÜZİKAL / KOMEDİ)
Bence bu kategoride oturup da tartışılacak pek bir şey yok. Hangisinin kazanacağını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Sezon başından beri The Artist‘in ödülü alacağını söylüyorum. Ki filmi izledikten sonra bu düşüncem daha da netleşti. Ama isterseniz diğer adaylardan da kısaca bahsedelim. 50/50‘nin adaylığı en çok beni mutlu etmiştir herhalde. Altın Küre de olsa bir şeylere aday olması gerekiyordu. Burada olmayı kesinlikle hak ediyor. My Week with Marilyn bir film olarak çok mükemmel olmasa da Michelle Williams‘ın harikulade performansıyla filmi zirveye taşıyor, ama zannetmiyorum ki bir yerde En İyi Film seçilsin. Midnight in Paris yılın beklenmeyen başarılarından biriydi. Son yıllarda Woody Allen tarafından hayal kırıklığına uğramaya o kadar alıştık ki Midnight in Paris hepimizi şaşırttı. Ve tabi Bridesmaids… Belki The Artist olmasaydı bu dalın tartışmasız galibi olurdu.
Kazanacak:
The Artist
Kazanabilir: Bridesmaids
Kazanmalı: The Artist

Tüm Film tahminlerimi yazının devamında bulabilirsiniz…

EN İYİ YÖNETMEN
Eminim Film / Yönetmen uyuşmazlığı yapıp bu dalda Martin Scorsese kazanacağını düşünenler vardır. Yalnız ben Altın Küre ile Oscar’ı birbirinden çok ayrı düşündüğüm ve HFPA’in o kadar Scorsese hayranı olmadığına inandığımdan bu ödülü Michel Hazanavicius‘a ait görüyorum. Olur da usta yönetmen daha sonra Oscar’da sürpriz yapar, orasını bilemem. Daha düşünmeye vakit var. Hemen kısa kısa diğer adayları da analım. Dediğim gibi delice bir George Clooney sevdası var bu seneki adaylarda. O yüzden Clooney‘nin The Ides of March ile aday olmasına şaşırmamak lazım. Woody Allen, Midnight in Paris ile biliyorsunuz ki DGA’de beklenmeyeni yaparak aday olmuştu. Altın Küre’ye de aday olduğu tamamen aklımdan çıkmış. Sanırım Oscar için yerini yavaştan garantiliyor kendisi. Ve Alexander Payne. O da The Descendants‘ın rüzgarıyla bu kategoride kendine yer bulanlardan.
Kazanacak:
Michel Hazanavicius, The Artist
Kazanabilir: Martin Scorsese, Hugo
Kazanmalı: Michel Hazanavicius, The Artist

EN İYİ ERKEK OYUNCU (DRAMA)
Evet, Critics’ Choice George Clooney‘ye gitti. Ama ben hala Clooney‘nin ikinci Oscar’ını alacağına inanmıyorum. En azından şimdilik… Eğer Altın Küre gecesi durum değişirse işte o zaman ben de tahminlerimi değiştirebilirim. Tabi bu kategoride izlemediğim aday sayısı 3 olduğu için hala net bir şey söyleyemiyorum. Ne Michael Fassbender (Shame), ne Leonardo DiCaprio (J. Edgar), ne de George Clooney (The Descendants) performanslarını izleyebildim. Tek yorum yapabileceğim şey beşinci aday Ryan Gosling‘in kesinlikle doğru performansıyla burada yer aldığı. Herkes Drive‘la aday olmasını istiyor biliyorum ama bence Gosling, The Ides of March‘da kat kat daha iyiydi. Ve Brad Pitt… Ne olur sanki artık Oscar’ını alsa? Hala fiziksel özellikleri yüzünden abartıldığını iddia edenler hangi aktörün kariyerinde Babel, The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Inglourious Basterds, The Curious Case of Benjamin Button, The Tree of Life, Burn After Reading ve tabiki de Moneyball gibi harika performansları ardı ardına izlemişler ki?
Kazanacak:
Brad Pitt, Moneyball
Kazanabilir: George Clooney, The Descendants
Kazanmalı: Brad Pitt, Moneyball

EN İYİ KADIN OYUNCU (DRAMA)
Söylüyorum, söylüyorum inandıramıyorum. Bu sene Meryl Streep üçüncü Oscar’ını filan almayacak. Artık Streep hayranlarının bir şeyi fark etmeleri lazım. Eğer Meryl uçlarda bir karakteri oynamayıp bırakıp abartıyı kenara atmazsa ve böylece ödül sezonu boyunca irili ufaklı tüm eleştirmen gruplarından destek alırsa Oscar’ına kavuşur. Belki de yanılırım tabi. Belki de The Iron Lady yıllardır peşinde koşturduğu Oscar’a kavuşacağı filmdir. Ama bence Viola Davis Critics Choice’dan sonraki yolculuğunu Altın Küre ve SAG’le devam edip Oscar’ı da alacak. Destekliyor muyum? Pek değil. Yalnız oturup da kötü de diyemeyeceğim bir performans. Filmi ikinci kez izlediğimde daha iyi anladım. “İyi ama en iyi değil” performanslarından. Kategorideki diğer adaylara gelirsek… Bu satırları yazarken hala izlememiş olduğum The Girl with the Dragon Tattoo‘dan Rooney Mara, yılın en çekilmez sıkıcılıktaki filmi Albert Nobbs‘dan Glenn Close ve benim favori aktrislerimde zirveye oynayan Tilda Swinton (We Need to Talk About Kevin).
Kazanacak:
Viola Davis, The Help
Kazanabilir: Meryl Streep, The Iron Lady
Kazanmalı: Tilda Swinton, We Need to Talk About Kevin

EN İYİ ERKEK OYUNCU (MÜZİKAL / KOMEDİ)
Bu sene Müzikal / Komedi dalları geçtiğimiz seneye oranla çok nitelikli adaylara sahip olsa da kazananlar o kadar belli ki kimsenin tahmin yaparken yanılacağına inanmıyorum. Midnight in Paris‘e dair sevmediğim tek şey Owen Wilson (Midnight in Paris) listedeki en zayıf halka. Hala nasıl aday olduğunu anlayabilmiş değilim. Ama tabi bu Altın Küre, her şey olabilir! Ryan Gosling, Crazy Stupid Love‘daki rolüyle aday olunca şaşıranlar vardı. Pek de şaşırmamak lazım. Her sene bir romantik komedi talihlisi aktör oluyor. Üstelik Altın Küre Gosling‘i Blue Valentine‘la da aday etmişti. Seviyorlar bu adamı. Joseph Gordon Levitt (50/50) ve Brendan Gleeson (The Guard) ödüle Jean Dujardin‘den (The Artist) sonra en yakın isimler. Bu kategorinin tüm performanslarını izlediğim için de gözüm kapalı benim de Dujardin‘i seçtiğimi söyleyebilirim. Hatta öyle ki olur da Akademi Dujardin sürprizi yaparsa hiç üzülmem. Ve bu arada Twitter’da söyledim ama burada da söyleyeyim: Dujardin‘i yeni James Bond yaparlar mı acaba rica etsek?
Kazanacak:
Jean Dujardin, The Artist
Kazanabilir: Brendan Gleeson, The Guard
Kazanmalı: Jean Dujardin, The Artist

EN İYİ KADIN OYUNCU (MÜZİKAL / KOMEDİ)
Gelelim benim bu yılki favori performansıma, Michelle Williams‘a… Tabiki de kazanacak. Bunun tartışmasını yapmamıza bile gerek yok. Ne kadar harika olduğunu ve bunu oturup Marilyn Monroe’yu taklit ederek değil, bambaşka bir Marilyn yaratarak yaptığını saatlerce anlatabilirim. Yalnız Kristen Wiig (Bridesmaids) gerçeğini de unutmayın. Kazanır mı? Hiç sanmıyorum. Eğer Michelle‘i desteklemeseydim belki ben de Kristen Wiig kazansın isteyebilirdim ama şöyle bir durumda ne tercihimi Wiig‘den yana kullanacağım, ne de bu uzak ihtimalin olasılığına inanacağım. Diğer adaylara gelirsek… Charlize Theron‘u hala izlemedik, o yüzden net bir şey söyleyemiyorum. Benim en sevdiğim yönetmenlerden Jason Reitman‘ın yeni filminde ne yaptığını da Young Adult‘ın Mart’da gözüken vizyon tarihinden sonra öğreneceğiz anlaşılan. Carnage‘ın bayanları Kate Winslet ve Jodie Foster‘a gelirsek… Hayır! 
Kazanacak:
Michelle Williams, My Week with Marilyn
Kazanabilir: Kristen Wiig, Bridesmaids
Kazanmalı: Michelle Williams, My Week with Marilyn

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
Bu yıl sezona ödülü kesin olan tek oyuncu var diyerek başladık. O da Christopher Plummer idi. Perşembe gecesi Plummer ilk büyük ödülünü Critics Choice’dan alarak başlangıcı yapmış oldu. Sırada Altın Küre var. Bu arada düşününce Beginners gibi küçük bir yapımın bu kadar büyük ödüllerde anılması ne kadar hoş değil mi? Ki filmi sevmedim bile. Ama sadece büyük stüdyolardan çıkan yapımların ödüllendirilmediğini bilmek güzel. Bu arada Altın Küre’nin kategorisinde oldukça ilginç bir isim var, Viggo Mortensen. Oscar’da bu adaylığı tekrarlayabileceğini sanmıyorum. Ki A Dangerous Method‘ı da hiç sevmedim zaten. Sevdiğim aktörlerden biri olmasına rağmen Nick Nolte‘yi yerine tercih ederdim. Albert Brooks şu an için Drive‘la Plummer‘a en yakın isim. Ödülü alma ihtimali ise yok. Ve tabi Moneyball‘dan Jonah Hill ve My Week with Marilyn‘den Kenneth Branagh‘nın da adaylar arasında bulunduğunu unutmayalım.
Kazanacak:
Christopher Plummer, Beginners
Kazanabilir: Albert Brooks, Drive
Kazanmalı: Albert Brooks, Drive

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
The Help‘i izlediğimden beri söylüyorum, Octavia Spencer filmde gerçekten başarılıydı ama böyle sıradan bir performansın ödüllendirilmesi yanlış diye. Hala da aynı karardayım. Bence Octavia Spencer izlediğim diğer 3 aday arasında en zayıfı. Yani filmdeki oyunculuğunun, herhangi bir Queen Latifah filminden ne fazlası var diye düşünmüyor değilim. Bu arada The Help‘de beni kendine aşık eden Jessica Chastain ve The Artist‘in harikulade yıldızı Berenice Bejo‘dan da sürpriz beklemiyor değilim. Gerçi Spencer şimdiden Critics Choice ile yerini sabitledi gibi ama belli mi olur? Bakarsınız birileri sürpriz yapma ihtiyacı duyar. Bu üç isim haricinde tek şansını Critics Choice’da kaybeden Shailene Woodley (The Descendants) ve Melissa McCarthy‘yi yerinden eden Janet McTeer (Albert Nobbs) adaylıklarıyla yetinip yarışı geriden izleyeceklermiş gibi gözüküyor.
Kazanacak:
Octavia Spencer, The Help
Kazanabilir: Jessica Chastain, The Help
Kazanmalı: Berenice Bejo, The Artist

EN İYİ SENARYO
İşte tahmin etmesi en zor dal. Elimizdeki adaylara teker teker göz atalım… Büyük ihtimalle sezonun büyük ödüllerini toplayacak olan The Artist var öncelikle. Eğer kazanırsa tek sebebi filme olan aşkın buradaki oyları etkilemesinden olur. İkinci aday The Descendants. Aslında favorilerden biri. Yalnız ben Altın Küre’nin The Descendants‘a sevgi göstereceğinden şüpheliyim. The Ides of March sadece George Clooney‘ye olan hayranlıkları sebebiyle bu listeye girdi. Kategorinin en zayıfı. Midnight in Paris yılın en iyi özgün senaryolarından. Hatta HFPA eğer Allen‘ı ödüllendirmek isterse kimse onları bu zevkten alıkoyamaz. Ve son olarak da Moneyball. Bana göre zaferi tadacak olan film. Aaron Sorkin ismini adaylar arasında gören kaç kişi gidip de başka bir filme oy verebilirki? Göreceğiz… 
Kazanacak:
Moneyball
Kazanabilir: Midnight in Paris
Kazanmalı: Moneyball

YABANCI DİLDE EN İYİ FİLM
Adaylardan sadece ikisini izledim ve ikisini de ayrı ayrı çok beğendim. Hatta kim kazanmalı sorusunu da uzun uzun düşündüm. Cannes’dan ödülle dönen The Kid with a Bike, Christian Bale‘ın başrolde olduğu The Flowers of War ve Angelina Jolie‘nin yönetmenliğini üstlendiği In the Land of Blood and Honey izlemediğim adaylar. İran’ın bu seneki aynı zamanda Oscar aday adayı A Separation ve Almodovar‘ın son harikası The Skin I Live In ise hem yarışı önde götüren, hem de izlediğim filmler. Eğer HFPA şaşırtmak için kendini kasmaz ise A Separation kazanır gibi geliyor.
Kazanacak:
A Separation
Kazanabilir: The Skin I Live In
Kazanmalı: A Separation

EN İYİ ANİMASYON
Bu kategoride Cars 2 gibi bir rezaletin varlığını görünce insan animasyonlar için 2011’in kötü bir yıl olduğunu idrak ediyor. Yarış iki film arasında. Biri kesinlikle kazanması gereken Rango, diğeri ise Spielberg‘in bu seneki iki felaketinden biri The Adventures of Tintin. Arthur Christmas ve Puss in Boots ise yılın süs adayları.
Kazanacak:
Rango
Kazanabilir: The Adventures of Tintin
Kazanmalı: Rango

EN İYİ ÖZGÜN MÜZİK
Ödülü The Artist‘den başka bir filmin alacağına inanmıyorum, onu hemen belirteyim. Alternatifim War Horse ama o da oy toplarsa ancak John Williams gibi bir isim yaptığı için müzikleri oy toplar. Diğer adaylar ise A Single Man‘in soundtrackiyle bizi büyüleyen Abel Korzeniowski (W.E.), benim çok da ayılıp bayılmadığım müzikleriyle Howard Shore (Hugo) ve geçtiğimiz yıl Oscar alan Trent Reznor ile Atticus Ross‘dan The Girl with the Dragon Tattoo. Belirtmeden geçemeyeceğim, Reznor ile Ross‘un yaptığı müzik filmin atmosferinde beni çok etkilese de tekil olarak ele aldığınızda inanılmaz monoton geliyor. O yüzden de pek ödül almalarından yana değilim. Geçen sene bile istememiştim, ama kazandılar.
Kazanacak:
The Artist
Kazanabilir: War Horse
Kazanmalı: The Artist

EN İYİ ÖZGÜN ŞARKI
Özgün şarkı kategorisinde her yıl bu kadar rezalet şeyleri bir arada dinlemekten bıktım usandım. Şimdi adayları sayalım… Mary J. Blige‘ın iç bayan The Living Proof‘u (The Help), Albert Nobbs‘da konseptle bir türlü uyuşturamadığım ve sırf ödül almak için yapıldığına inandığım Sinead O’Connor‘ın sesinden Lay Your Head Down, Madonna‘nın birbirine benzeyen 46582384 şarkısından bir diğeri Masterpiece (W.E.) ve Elton John‘un ödülü alacağına inandığım Hello Hello‘su (Gnomeo & Juliet). Ben hayatımda bu kadar sıkıcı ve kötü şarkıyı bir arada görmemiştim. Benim tercihim The Keeper (Machine Gun Preacher), ama o bile kötünün iyisi olabilir ancak.
Kazanacak: “Hello Hello”, Gnomeo & Juliet
Kazanabilir: “The Living Proof”, The Help
Kazanmalı: “The Keeper”, Machine Gun Preacher

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

13 Yorum

  1. onur

    George Clooney ve filmi The Descendants’a şans vermiyorsunuz ama gecenin kazananı onlar olacak bence.Moneyball filminide dün gece izledim sonunda.Gerçekten iyi bir film ama Brad Pitt çok sıradan.Bu performansla Oscar’ı almasına imkan yok.Altın Küre’yi de alacağını hiç ama hiç sanmıyorum.Senaryo ödülünün ise Moneyball’a gideceğini düşünmüyorum.Uyarlama ve orjinal senaryolar aynı kategoride olduğundan Moneyball’dan çok daha fazla kuvvetli adaylar var.Ayrıca Aaron Sorkin’e de birinin dur demesi gerekmiyor mu? Bunun dışında En iyi film ödülünü The Help alırsa çok büyük şaşkınlık yaşamam.Çünkü film tam Altın Küre’nin sevdiği tarzda.Viola Davis için pek birşey demiyorum ama umarım Octavia Spencer buradan da ödülle dönmez.

    Yanıt
    1. onur

      Bu arada tahminlerimi de tek tek belirteyim:
      En iyi film(drama): The Descendats
      En iyi film(komedi-müzikal):The Artist
      En iyi erkek oyuncu(drama):George Clooney
      En iyi erkek oyuncu(komedi müzikal):Jean Dujardin
      En iyi kadın oyuncu(drama):Meryl Streep
      En iyi kadın oyuncu(komedi-müzikal):Michelle Williams
      En iyi yönetmen:Michel Hazanavicius
      En iyi yardımcı erkek oyuncu:Christopher Plummer
      En iyi yardımcı kadın oyuncu:Octavia Spencer
      En iyi senaryo:The Descendants
      En iyi animasyon:Rango
      Yabancı dilde en iyi film:A Seperation
      En iyi özgün müzik:The Artist
      En iyi özgün şarkı:The Help/The Living Proof

      Yanıt
  2. Erşah

    Ben merakla Blogger ödüllerinin tarihini bekliyorum aslında 🙂 Altın Küre falan bahane.

    En iyi Drama: Time’da yazana göre eleştirmenlerin %90’ı The Descendants diyor, bence ödül Hugo’ya gidecek.

    En iyi Müzikal/Komedi: The Artist. (Bir türlü izleyemedim)

    En İyi Senaryo: Özgün ve uyarlama diye ayrılmadığından, tahmini en zor dal. Ides of March hangi akla hizmeten orda anlaması güç. Tamam kötü film değil de neler var ona gelene kadar demeden edemiyor insan. Moneyball gibi duruyor.

    En İyi Yönetmen: Michel Hazanavicius. Scorsese alırsa daha iyi olur ama.

    En İyi Animasyon: Rango

    En iyi Yabancı Film: A Separation

    En İyi Aktör: George Clooney alacak gibi. Neredeyse hiç şaşmamış Critics’ Choice ile Altın Küre, hatta Oscar.

    En İyi Yardımcı Aktör: Christopher Plummer’ı izlemedim. Ama Albert Brooks orada çok iyi bir isim. Plummer alır bence de.

    En İyi Aktris: Viola Davis (1. siyahi bir aktris, 2. çok güçlü bir rakibi yok)

    En iyi Yardımcı Aktris: Octavia Spencer.

    En iyi Özgün Müzik: Evimi arabamı satıp War Horse’a basarım. Ama gidip geçen seneki gibi Fincher’ın elemanlarına giderse de şaşırmam.

    Yanıt
  3. Emel

    Drama dalında izleyemediğim tek film The Descendants…Bu yüzden onu kenara ayırıp düşündüğümde
    Benim oyum: The Help — Kazanacak: The Help ya da Hugo

    Komedi dalında ise The Artist, My Week with Marilyn filmlerini izleyemedim…Ama aldığı övgüye ve ödüllere bakılırsa The Artist hepsine fark atmış durumda.
    Benim oyum: 50/50 — Kazanacak: The Artist

    Yönetmen dalında en iyi filmle uyuşma sağlama adına bir seçim yapılacak gibi geliyor ve Hugo filmi seçilmediği takdir de Martin Scorsese in ödülü almasının imkansız olacağını düşünüyorum. Bu nedenle The Artist filminin ödülü şimdiden sahiplendiğini düşünürsek Michel Hazanavicius içinde ödül uzak değil demek doğru olur.
    Benim oyum: Martin Scorsese — Kazanacak: Michel Hazanavicius

    En iyi erkek oyuncu (Drama) dalında izleyebildiğim performans sayısı 2..Böyle olunca seçim yapmak çok zor oluyor…Tabi Ryan Gosling hayranı olarak onun ödül almasını gönülden dilesem de itiraf etmek gerekir ki bu biraz zor…Brad Pitt performansı ise gerçekten çok iyiydi…
    Benim oyum: Brad Pitt — Kazanacak: George Clooney

    En iyi kadın oyuncu (Drama) bu dalda da 2 performans izleyebildim…Glenn Close u beğenmediğim için onu direk eliyorum…Viola Davis ise filmde çok iyiydi ve kazanması beni asla rahatsız etmeyecek…Diğer adaylardan da en çok Rooney Mara nın performansını merak ediyorum ve altın küreden önce izleme şansım olmadığı için kafamı karıştıracak..O yüzden fragman üzerinden fikir yürüterek kendisine hayran kaldığım için
    Benim oyum: Rooney Mara — Kazanacak: Viola Davis

    En iyi erkek oyuncu (Komedi / Müzikal) bir Ryan Gosling krizime daha denk gelen kategori 🙂 Jean Dujardin için söylenen ve aldığı ödüllerden yola çıkarak ödülü garantilediği kesin ama ben Joseph Gordon-Levitt alsa keşke demekten kendimi alamıyorum.
    Benim oyum: Joseph Gordon-Levitt — Kazanacak: Jean Dujardin

    En iyi kadın oyuncu (Komedi / Müzikal) Michelle Williams ı izleyemedim ama fragmanından bile iyi oyunculuk çıkardığı anlaşılıyor…Bir de ona olan hayranlığım göz önüne alınınca ödülü almasını çok çok istiyorum…Carnage filminin bayanları adaylığı alacak kadar iyiydiler -özellikle Jodie Foster- ancak ödül alacak kadar değil..Bir de Kristen Wiig var ki M. Williams olmasa direk ödül onun diyorum..
    Benim oyum: Michelle Williams — Kazanacak: Michelle Williams

    En iyi yardımcı erkek oyuncu olarak Nick Nolte adaylığını bende görmeyi bekliyordum, umarım akademiden bir adaylık almayı başarır..Adaylar arasında ise Albert Brooks favorim ve ödül almayı fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum…Beginners filminin en iyi yanı Christopher Plummer ın oyunculuğuydu bu yüzden filmi izlenebilir kılan bir adamın ödül alması şaşılacak bir durum yaratmaz.
    Benim oyum: Albert Brooks — Kazanacak: Christopher Plummer

    En iyi yardımcı kadın oyuncu listesi The Help kadınları için oy bölünmesine sebep olacak gibi gelse de Jessica Chastain ve Octavia Spencer ı aday olarak görmek beni mutlu ediyor…İkisi de filmde çok iyiydi ama Jessica Chastain çok daha iyiydi zaten bu kadın bu sene her filmde muhteşemdi.
    Benim oyum: Jessica Chastain — Kazanacak: Octavia Spencer

    En iyi senaryo ödülünün Midnight in Paris ve Moneyball arasında geçeceği kesin ama hangisi almalı hala kararsızım..

    Yabancı dildeki adaylardan bir tek The Skin I Live In filmini izledim ve filmi çok çok iyiydi…O yüzden bu kategori hakkında kendi yorumumun olması çok zor ama bir çok ödül alan A Separation burayı da boş geçmeyecek gibi..

    Animasyonda ise bu sene sağlam bir yapım yoktu..Bu kadar kötü bir sene de en iyi olarak Rango sıyrılan tek film..

    En iyi özgün müzikte en önemli adaylar War Horse; John Williams ve The Artist; Ludovic Bource…Dinlediğim kadarıyla The Artist; Ludovic Bource kesin alır.

    En iyi özgün şarkı olarak tek favorim Mary J. Blige – The Living Proof (The Help)

    Yanıt
  4. yaxley

    Altın Küre hakikaten çok ilginç bir ödül.Ne yapacağını kestirmek çok güç.Mesela geçen sene Inception ya da The King’s Speech gibi filmler varken The Social Network gibi kalitenin zirvesinden bir filmi seçmeleri fazlasıyla şaşırtmıştı beni.Bu sene de Brendan Gleeson’I bulup aday etmeleri ilginç geldi.Ama bir yandan da Madonna, Angelina Jolie gibi sırf popülarite için zoraki adaylar çıkaran bir ödül sonuçta.O yüzden neyi seçeceklerini tam kestiremiyorum.
    (Tahminlerimi kazanma ihtimaline göre sıraladım.)

    En İyi Film (Drama)

    The Descendants gibi bir filmi ödüllendirebileceklerini pek zannetmiyorum.War Horse ve The Ides of March zayıf halkalar zaten.Ödül The Help ya da Hugo arasında gidip gelecektir.Ancak geçen seneki The Social Network zaferini düşününce The Help gibi basit bir filmi seçerler mi acaba diye de düşünmüyor değilim.Burada Moneyball giriyor devreye.Bence filmin bir sürpriz ihtimali var.

    HUGO
    The Help
    Moneyball
    The Descendants
    The Ides of March
    War Horse

    En İyi Film (Komedi/Müzikal)

    The Artist tartışmasız bu dalın galibi.50/50 ise aday olduğu için sevindiğimiz bir film.Bridesmaids ise hiç beklemediğimiz bir sezon geçiriyor.Hangimiz yazın eğlenerek izlediğimiz bu film için Oscar sohbetleri yapacağımızı tahmin edebilirdik ki.Ancak burada hiç şansı yok.My Week with Marilyn ise Michelle Williams’ın taşıdığı bir film.Midnight in Paris ise bana göre bu senenin en overrated filmi.Belki Owen Wilson’dan dolayıdır bilemiyorum ancak ben bir türlü sevemedim.Keşke başka biri oynasaydı.Öyle derin, romantik,komik bir karakteri mesela Jude Law oynasaydı eminim filme aşık olurdum.

    THE ARTIST
    Bridesmiads
    Midnight in Paris
    50/50
    My Week with Marilyn

    En İyi Erkek Oyuncu(Drama); CLOONEY, DiCaprio, Pitt, Gosling, Fassbender

    En İyi Erkek Oyuncu (Komedi/Müzikal); DUJARDIN, Levitt, Gleeson, Gosling, Wilson

    En İyi Kadın Oyuncu (Drama); DAVIS, Streep, Mara, Swinton, Close

    En iyi Kadın Oyuncu (Komedi/Müzikal); WILLIAMS, Theron, Wiig, Foster, Winslet

    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu; PLUMMER, Branagh, Brooks, Hill, Mortensen

    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu; CHASTAIN, Spencer, Bejo, McTeer, Woodley

    En İyi Senaryo; MONEYBALL, Paris, Descendants, Artist, Ides

    Yanıt
  5. Sonat

    Altın Küreleri pek sevmiyorum. O yüzden yorum yapmayacağım. Bunlarda benim tahminlerim.

    En İyi Film (Drama): THE HELP
    En İyi Film (Müzikal-Komedi): THE ARTIST
    En İyi Yönetmen: MICHEL HAZANAVICIUS – the artist
    En İyi Erkek Oyuncu (Drama): GEORGE CLOONEY – the descendants
    En İyi Kadın Oyuncu (Drama): VIOLA DAVIS – the help
    En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal-Komedi): JEAN DUJARDIN – the artist
    En İyi Kadın Oyuncu (Müzikal-Komedi): MICHELLE WILLIAMS – my week with marilyn
    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: CHRISTOPHER PLUMMER – beginners
    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: OCTAVIA SPENCER – the help
    En İyi Senaryo: THE DESCENDANTS
    En İyi Yabancı Film: A SEPARATION – iran
    En İyi Animasyon: RANGO
    En İyi Özgün Müzik: THE ARTIST
    En İyi Özgün Şarkı: GNOMEO & JULIET “hello hello”

    Yanıt
  6. TigerBlood

    İki dalla ilgili yorum yapacağım

    En İyi Drama dalına bakarsak The Help’in kazanma ihtimalinin olmadığı kanaatindeyim,ödül Hugo ya da The Descendants’e gidecek.
    Yani hep The Artist’i konuşuyoruz ama unutmamak lazım The Artist’in en büyük rakibi The Descendants.Oscar’da bu iki film arasında paylaşılacaktır tahminimce.

    En İyi Erkek Oyuncu Drama
    George Clooney’nin performansını daha izleyemedik,ya o ya da Brad Pitt diyorum.Brad Pitt’in de kesinlikle alması taraftarıyım.Ama diğer bir tarafta bu sene erkek oyuncu ödülünü en çok alan oyuncu Fassbender var.
    Oscar’da alma ihitmali fazlasıyla yüksek,ama altın küre gibi bir ödülde şansı yok bence

    Yanıt
  7. muge dortok

    Filmlerde adaylar ne kadar güçlüyse, özgün şarkı adayları da bir o kadar zayıf. Benim özgün şarkı dalında ödülü almasını istediğim tek bir aday bile yok, çok komik. Özgün şarkı listesi rezalet. Müzik zevkime hiç birisi hitap etmedi. Bu parçaların hepsi çok çocuksu, sözleri çok basit.

    Yanıt
  8. Müjdat Çetin

    altın küre de pek yok ama The Girl with Dragoon Tatoo yu ciddi ciddi düşünmek gerekiyor.filmin atmosferi,senaryosu,rooney mara hatta daniel craig bile muhteşem oynamış.(ve bir de cristopher plummer)

    Yanıt
  9. muge dortok

    Brad Pitt ödülü alırsa çok sevineceğim. Moneyball da müthiş oynamıştı. Bu senenin en iyisi olduğunu düşünüyorum. Yardımcı oyuncu erkek oyuncu olarak Jonah Hill kazanabilir, ama Christopher Plummer daha güçlü bir aday. Kadın oyuncu dalında kesinlikle Michelle Williams’ın kazanmasını istiyorum ama Viola Davis daha güçü bir aday. Senaryo dalında Midnight In Paris kazanmasını istiyorum, Moneyball da kazanabilir. En İyi Drama Film: The Descendants ve En İyi Film Müzikal – Komedi : The Artist. Özgün şarkı da hiçbiri mümkünse kazanmasın.

    Yanıt
  10. sinan

    Senaryo ödülünü Midnight in Paris, erkek oyuncuyu George Clooney, yönetmeni de Martin Scorsese alacak. Demedi demeyin. Bu sonuçlar doğru çıkmazsa bir daha da yazmam.

    Yanıt
  11. Özgür

    Kazanmasını istediğim= K
    Kazanacak olan (Tahminen)= T

    EN İYİ FİLM (DRAMA)
    K= Hugo
    T= Hugo
    EN İYİ FİLM (MÜZİKAL / KOMEDİ)
    K= The Artist
    T= The Artist
    EN İYİ YÖNETMEN
    K= Martin Scorsese
    T=Michel Hazanavicius
    EN İYİ ERKEK OYUNCU (DRAMA)
    K= Brad Pitt veya Leonardo Dicaprio
    T= George Clooney
    EN İYİ KADIN OYUNCU (DRAMA)
    K= Rooney Mara
    T= Viola Davis
    EN İYİ ERKEK OYUNCU (MÜZİKAL / KOMEDİ)
    K= Ryan Gosling (bu sene çok iyi. Özellikle diğer iki filmiyle )
    T= Jean Dujardin
    En İyi Kadın Oyuncu (Komedi / Müzikal)
    K= Michelle Williams
    T= Michelle Williams
    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
    K=Christopher Plummer
    T=Christopher Plummer
    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
    K=Jessica Chastain
    T=Octavia Spencer
    En İyi Senaryo
    K=Moneyball
    T=Moneyball
    Yabancı Dilde En İyi Film
    K=A Separation (İran)
    T=A Separation (İran)

    Yanıt
  12. Emre Eminoğlu

    Drama ve Komedi/Müzikal ayrımı işleri o kadar kolaylaştırıyor ki, Altın Küreleri sevmememin en büyük nedeni bu yok edilen çekişme oluyor. En basitinden ödül almasını çok istediğim Michelle Williams için Altın Küre’de bir mucizeye gerek. Diğer yandan şu senaryoyu orijinal/uyarlama diye ayırsalar da kurtulsak… Tahminlerim şöyle:

    En iyi film(drama): Hugo
    En iyi film(komedi/müzikal):The Artist
    En iyi erkek oyuncu(drama): George Clooney
    En iyi erkek oyuncu(komedi/müzikal): Jean Dujardin
    En iyi kadın oyuncu(drama): Meryl Streep
    En iyi kadın oyuncu(komedi/müzikal): Michelle Williams
    En iyi yönetmen: Martin Scorsese
    En iyi yardımcı erkek oyuncu: Christopher Plummer
    En iyi yardımcı kadın oyuncu: Jessica Chastain
    En iyi senaryo: Moneyball
    En iyi animasyon: Rango
    En iyi yabancı film: Skin I Live In
    En iyi orijinal müzik: The Artist
    En iyi orijinal şarkı: The Living Proof

    Yanıt

Yorum yazın...