84. Akademi Ödülleri – Aday Tahminleri: Part I

84. Akademi Ödülleri – Aday Tahminleri: Part I

Sonunda o gün geldi çattı. 84. Akademi Ödüller için son aday tahminlerimizi yapmaya başlıyoruz. Salı gününe kadar kısa film, kısa animasyon ve kısa belgesel dalları haricinde tüm tahminlerimi yapacağım. İsteseniz sizler de o gün hangi dallarda tahmin yaptıysak bizlere kendi tahminlerinizle eşlik edin. Lafı fazla uzatmak istemiyorum. Çünkü yılın benim için en önemli organizasyonuna çok yaklaştık. O yüzden hemen başlayalım.

Ludovic Bource, John Williams, Howard Shore, Atticus Ross & Trent Reznor, Alexandre Desplat

EN İYİ ÖZGÜN MÜZİK

Özgün müzik yarışı kolay tahmin edilebilenlerden değil. Çünkü bu dala ait bir meslek birliği yok. Üstelik müzik ödülü dağıtan eleştirmen grubu sayısı da çok az. Bir de Akademi’nin kuralları gereği favorilerden birkaçı yarış dışı kalabiliyor. Bu sene Drive örneğinde olduğu gibi. Benim tahminim ödülün hiç kuşkusuz The Artist‘e gideceği yönünde. Tam Akademi’nin ağzına layık bir materyal. Eğer kazanmazsa çok şaşırırım. John Williams‘ın sahalara geri dönüşü de War Horse adaylığı kutlanacak gibi. Çoğu dalda War Horse‘u tahminlerimin dışında bıraktım ama burada ilk beşe gireceğini düşünüyorum. The Adventures of Tintin ise oy bölünmesinden dışarıda kalabilir. Gerçi John Williams‘ın ismi bile oy almaya yeter. Howard Shore, Hugo ile üçüncü aday dersek geriye iki tahmin kalıyor. Birincisini geçen sene ödüllendirdikleri Trent Reznor & Atticus Ross‘dan yana kullandım. Ben pek taraftarı olmasam da bu müziklerin The Girl with the Dragon Tattoo‘da The Social Network‘den daha iyi bir iş çıkardıkları kanaatindeyim. Beşinci olarak ise bu sene delice çalışan Alexandre Desplat‘in en Akademilik işi Extremely Loud and Incredibly Close diyorum. Ve bence filmin alabileceği tek adaylık bu.

1. The Artist, Ludovic Bource
2. War Horse, John Williams
3. Hugo, Howard Shore
4. The Girl with the Dragon Tattoo, Trent Reznor & Atticus Ross
5. Extremely Loud and Incredibly Close, Alexandre Desplat

The Adventures of Tintin yukarıda da belirttiğim gibi oy bölünmesinden dışarıda kalabilir. Ama ilk beşe girerse de hiç şaşırmam. Tinker Tailor Soldier Spy‘ın ise çok destekçisi var. Gerçi ben Alberto Iglesias‘ın The Skin I Live In‘deki işini çok daha fazla beğendim.

6. The Adventures of Tintin, John Williams
7. Tinker Tailor Soldier Spy, Alberto Iglesias

Gelelim uzak ihtimallere… İçlerinde Moneyball (Mychael Danna), Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II (Alexandre Desplat) ve Hanna (The Chemical Brothers) gibi aday olmayı hak eden işler var. Keşke bir tanesi sürpriz yapsa. Ayrıca Atonement ile Oscarlanan Dario Marianelli ve The Help‘in ne kadar sevildiğine bağlı olarak Thomas Newman şaşırtabilir. Newman‘ın bugüne kadar 10 kere Oscar’a aday olduğunu ama hiç zaferi tadamadığını da ekleyelim.

8. Jane Eyre, Dario Marianelli
9. Moneyball, Mychael Danna
10. The Help, Thomas Newman
11. Hanna, The Chemical Brothers
12. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II, Alexandre Desplat

The Muppets, Captain America: The First Avenger, Albert Nobbs ve The Help

EN İYİ ÖZGÜN ŞARKI

Önce özgün şarkı oylamasını anlatalım. Aday adayları sırayla dinleniyor. Üyeler tarafından 10 üzerinden oylanıyor ve ortalaması 8.25’in üzerinde olan şarkılar aday oluyor. Geçtiğimiz sene sadece 4 şarkı 8.25 ortalamayı geçtiği için aday olmuştu. Bu yıl ne olur bilmiyorum. Yine zayıf bir yıl özgün şarkı için ve kimin kazanacağını da kestiremiyoruz. Sürprizler olabilir, şimdiden söyleyeyim. Ben olabildiğince risksiz tercihler yaptım. Hemen göz atalım… The Muppets‘dan minimum iki şarkının aday olacağının farkındasınızdır. Tahmini olarak “Pictures in My Head” ve “Life’s a Happy Song” diyorum. Ama “Man or Muppet”  da göz ardı edilmesin. Özellikle filmin atmosferine uyması sebebiyle ve tabi özgün kelimesini de göz önünde bulundurarak Captain America‘dan “Star Spangled Man“in de adaylar arasında bulunacağını düşünmekteyim. Albert Nobbs‘un “Lay Your Head Down“ı ve The Help‘in “The Living Proof“u ise dördüncü ya da beşinci olabilecekler.

1. “Pictures in My Head”, The Muppets
2. “Life’s a Happy Song”, The Muppets
3. “Star Spangled Man”, Captain America: The First Avenger
4. “Lay Your Head Down”, Albert Nobbs
5. “The Living Proof”, The Help

Tamamen içgüdüsel bir şekilde tahmin yaptığım için çok da yorumlandıramıyorum kusura bakmayın. Aşağıdaki şarkıları da listeme ekledim ama özgün şarkı dalı en zor tahmin edilen Oscar kategorilerinden. Yorum yapmak yerine ben bu dala açıklama getirmek istiyorum. Biliyorum dinlediğinizde hepinizin favorileri oluşuyor ve genelde bunlar Akademi’nin adaylarıyla aynı olmuyor. Ama burada şarkıyı şarkı gibi değil de filmle bir bütün olarak düşünmeniz lazım. Ben mesela hala “Lay Your Head Down” ile Albert Nobbs‘u bağdaştırabilmiş değilim. Ayrıca Akademi’nin müzikal şarkılarına ayrı bir sempati beslediğini de unutmayın. Yani tahmin yaparken Win Win, Machine Gun Preacher, One Day gibi adayları listenize eklemek pek mantıklı olmayabilir haberiniz olsun.

6. “Man or Muppet”, The Muppets
7. “Hello Hello”, Gnomeo & Juliet
8. “Where the River Goes”, Footloose
9. “The Backson Song”, Winnie the Pooh
10. “Coeur Volant”, Hugo

Rise of the Planet of the Apes, Hugo, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II ve Transformers: Dark of the Moon

EN İYİ GÖRSEL EFEKT

Görsel efekt dalının finalistleri açıklandığı için pek sürprizle karşılaşma durumuz yok. O yüzden ya listemde olmazsa stresine de girmeyeceğiz. Bu yıl yarışın Rise of the Planet of the Apes ile Harry Potter arasında olduğunun hepimiz farkındayız. Eğer Oscar gecesi bu iki filmden biri kazanmazsa büyük bir şok olur. Zaten filmleri tarafsız olarak izleyen herkesin ödüllerini de bu iki filmden birine vermeyi tercih edeceğini düşünüyorum. O yüzden ikisi kesin olarak aday. Bu filmler kadar kesin olmasa da aday olacağından emin olduğum bir diğer film ise Hugo. 3 boyutlu olmasının yanı sıra Hugo‘nun Scorsese zaafı ve tabi filme olan sempatiyle bu listede yer alması garanti gibi. Transformers ise serinin bundan önceki filmlerinden sadece birisi görsel efekt adayı olmasına rağmen, riskli de olsa listemde. Pirates of the Caribbean için ise pek emin değilim. Onda da Transformers‘ın tersine daha önceki tüm filmlerin aday olmuşluğu, hatta bir tanesinin ödül almışlığı var.

1. Rise of the Planet of the Apes
2. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
3. Hugo
4. Transformers: Dark of the Moon
5. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Sürpriz yapabilecekler ise The Tree of Life ve Captain America. The Tree of Life‘ı film olarak çok sevsem de burada aday olmasını istemiyorum açıkçası. Teknik bir bilgim yok lakin bir izleyici olarak filmdeki dinazorlar bana çok yapay geldi ve bence görsellikleri filmin akışında negatif bir etki yarattı. Captain America ise biliyorsunuz ki yılın en iyi eleştiriler alan ticari yapımlarından. Eminim Akademi içerisinde de destekçileri olacaktır.

6. The Tree of Life
7. Captain America: The First Avenger

VES (Visual Effects Society) bu yıl Akademi’nin 10 finalistinden sadece üçüne yer vermedi ana kategorilerinde. Bunlar da Mission: Impossible, X-Men ve Real Steel. O yüzden listemin sonuna yerleştirdim bu filmleri. Eğer buradan biri yükselirse, o da X-Men: First Class olur diye tahmin ediyorum.

8. X-Men: First Class
9. Mission: Impossible – Ghost Protocol
10. Real Steel

The Iron Lady, Gainsbourg: A Heroic Life ve The Artist

EN İYİ MAKYAJ

Finalistleri açıklanan bir diğer kategori olduğu için makyaj dalı da seçim yapma işimizi kolaylaştırıyor. The Iron Lady zaten favori. Filmi beğenmememe rağmen bu dalda kaybettiğini görürsem üzülürüm. Çünkü makyaj olağanüstüydü. Gainsbourg: A Heroic Life‘ın finalistler arasına kalması hepimizi şaşırttı. Ama şimdi aday olacağını düşünüyoruz. Ben açıklandığından beri listede farklı bir noktada durduğunu düşündüğüm için aday olacağını tahmin ediyordum. Bakalım haklı çıkacak mıyım? Ve sonuncu olarak da The Artist dedim ama hiç emin değilim. Sadece filme olan sevgiden böyle bir şey ekledim. İlla ki üç aday da prostetik makyaj olacak diye bir kaide yok.

1. The Iron Lady
2. Gainsbourg: A Heroic Life
3. The Artist

Diğer finalistler ise belli. Serinin her bölümünde Voldemort makyajıyla Oscar’ı hak eden Harry Potter, bizi Glenn Close‘un erkek olduğuna inandıran Albert Nobbs, resimlerinden gördüğüm kadarıyla Vanessa Redgrave‘e uygulanan ağır makyajlarıyla Anonymous ve yine sevgi oylarıyla bir sürpriz yapabilecek Hugo.

4. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
5. Albert Nobbs
6. Anonymous
7. Hugo

Super 8, Hugo, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Moneyball ve The Artist

EN İYİ SES MİKSAJI

Geçtiğimiz üç yıldaki tahminlerime bakarsanız en düşük oranların hep ses miksajı ve ses kurgusu dallarında olduğunu görürsünüz. Bilmem anlatabildim mi? Zaten aday tahminlerinin birinci dosyasını hazırlarken hep bu belirsizliği yaşıyorum ve saatlerce hangi beş filmi listeme koysam diye düşünüyorum. Super 8 ile başladım ben listeye. Ne kadar doğru bilmiyorum. CAS (Cinema Audio Society) adaylarını baz alarak böyle bir seçim yaptım ama bir yandan da Super 8‘in Oscar alma ihtimali yok gibi geliyor. Hugo, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides ve Moneyball yine CAS listesinden buraya aktardıklarım. Beşinciyi ise The Artist olarak seçtim. Nedeni ise belli. Son yıllardaki adaylara baktığınızda hep ses miksajı dalında En İyi Film ödülünü alan yapımları görüyorsunuz. Bu yıl da The Artist alacağına göre herhalde burada olur.

1. Super 8
2. Hugo
3. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
4. Moneyball
5. The Artist

War Horse çoğu tahminciye göre bu kategorinin galibi. Ben aday olacağını düşünmüyorum. Twitter’daki dedikodulara bakılırsa Akademi üyeleri War Horse‘dan nefret etmiş. Hatta bir Akademi üyesinin “War Horse hayatım boyunca izlediğim en kötü filmdi.” dediği iddia ediliyor. Rise of the Planet of the Apes ve Transformers: Dark of the Moon zaten teknik anlamda başarılı yapımlar. Alternatifler arasına yerleştirdim. İlk beşe sızabilirler.

6. War Horse
7. Rise of the Planet of the Apes
8. Transformers: Dark of the Moon

Uzak ihtimallere gelirsek… Spielberg‘in bir diğer filmi The Adventures of Tintin ilk aklıma gelenlerden. The Girl with the Dragon Tattoo da sanki o sürpriz kabiliyetine sahipmiş gibi duruyor. CAS’in Hanna adaylığı Akademi’yi pek etkilemez gerçi ama ben yine de listenin sonlarına da olsa koymak istedim. Mission Impossible ise en uzak ihtimal gibi. Sanki ses kurgusu dalında daha şanslı.

9. The Adventures of Tintin
10. The Girl with the Dragon Tattoo
11. Hanna
12. Mission Impossible: Ghost Protocol

Hugo, Super 8, Transformers: Dark of the Moon, Rise of the Planet of the Apes ve War Horse

EN İYİ SES KURGUSU

Bu yıl ses kategorilerinde fena çuvallayacakmışım gibi bir his var içimde. Geçen sene adaylardan sadece 2 tanesini doğru bilebildiğim ses kurgusu dalında ses miksajında da üst sıralara koyduğum Hugo ve Super 8 yine ilk ikiyi oluşturuyor. Akademi’den özellikle teknik dallarda destek gören Transformers serisinin yeni filmini ise üçüncü sıraya koydum. Geriye kalan iki film ise yine benim “İnşallah tutar.” mantığıyla listeme eklediklerimden. Tabi MPSE (Motion Picture Sound Editors) adaylarını da dikkate alarak listeme ekledim. Umuyorum en azından tahminlerimin üç tanesi doğru çıkar.

1. Hugo
2. Super 8
3. Transformers: Dark of the Moon
4. Rise of the Planet of the Apes
5. War Horse

MPSE’den adaylık alan dört film alternatif olarak. Bunlardan üçü animasyon. Yalnız The Adventures of Tintin‘in Cars 2 ile Rango‘dan daha çok şansı var. Ama illa ki bir animasyon aday etmek isterler ve Tintin‘e yüz vermezlerse Cars 2 sürpriz yapabilir. Mission: Impossible – Ghost Protocol ise ses miksajı tahminlerimde de belirttim gibi burada daha şanslı. Beklenmedik eleştiriler aldı film. Belli mi olur, bakarsınız bu sene birden fazla adaylık alır.

6. The Adventures of Tintin
7. Mission: Impossible – Ghost Protocol
8. Cars 2
9. Rango

Ve uzak ihtimallerim. Pirates of the Caribbean, Captain America ve Drive. Esasen MPSE’nin Drive adaylığı heyecan yaratıyor ama bana hala çok uzak bir ihtimalmiş gibi gelmekte. Shame ve Drive bu sene Akademi’ye sert gelebilir ve beklediğimiz ilgiyi göremeyebilirler. Sonra “Neden?” demeyin.

10. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
11. Captain America: The First Avenger
12. Drive

EN İYİ BELGESEL

Türkiye’de özellikle güncel belgeselleri vizyonda yakalamak pek mümkün olmuyor. Ancak festivallerde kovalayıp yıl sonuna hazırlanacaksınız. Adaylar açıklandıktan sonra ilk beşe ulaşıp kendimce yorumlamaya çalışırım ama şu an tahminlerim tamamen gelen tepkilerle ve bundan önceki belgesel adaylarıyla bağlantılı. 2009’da adaylardan sadece ikisini, 2010’da ise üçünü bildim. Bu da ek bilgi olsun sizlere.

1. Project Nim
2. Paradise Lost 3: Purgatory
3. Buck
4. Bill Cunningham New York
5. Hell and Back Again
6. Pina
7. We Were Here
8. Undefeated
9. Semper Fi: Always Faithful
10. If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front
11. The Loving Story
12. Sing Your Song
13. Battle for Brooklyn
14. Under Fire: Journalists in Combat
15. Jane’s Journey

KISA FİNALİSTLER

Kısa film, kısa animasyon ve kısa belgesel dallarında kazanan tahmini yapıyorum ama adayları tahmin etmiyorum. O yüzden sizlere sadece finalistleri sunacağım. Merak edenler için aşağıda kısa finalistler…

KISA FİLM
Je Pourrais Être Votre Grand-Mère (I Could Be Your Grandmother)
Love at First Sight
Pentecost
Raju
The Road Home
The Roar of the Sea
Sailcloth
The Shor
Time Freak
Tuba Atlantic

KISA ANİMASYON
Dimanche/Sunday
The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
I Tawt I Taw a Puddy Tat
La Luna
Luminaris
Magic Piano
A Morning Stroll
Paths of Hate
Specky Four-Eyes
Wild Life

KISA BELGESEL
The Barber of Birmingham: Foot Soldier of the Civil Rights Movement
God Is the Bigger Elvis
In Tahrir Square: 18 Days of Egypt’s Unfinished Revolution
Incident in New Baghdad
Pipe Dreams
Saving Face
The Tsunami and Cherry Blossom
Witness

Yarın: Yardımcı erkek oyuncu, yardımcı kadın oyuncu, kurgu, görüntü yönetimi, sanat yönetimi, kostüm tasarımı, animasyon

Pazartesi: Film, yönetmen, erkek oyuncu, kadın oyuncu, uyarlama senaryo, özgün senaryo, yabancı film

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

15 Yorum

  1. Erşah

    En iyi belgesel dalında Scorsese’nin belgeselini göremiyorum 🙂

    En İyi Özgün Müzik: Yarış, The Artist ve War Horse arasında.

    En İyi Görsel Efekt: Harry Potter ve Hugo arasında.

    En İyi Makyaj: The Iron Lady, The Artist arasında.

    En İyi Ses Miksajı: Akademi üyeleri de iyice saçmalamış. Büyük ihtimal asparagas haberdir. War Horse hayatında izleyeceği en kötü film olamaz, olursa da o adam yaşıyor olamaz. Bence War Horse ve The Artist arasında geçecek. The Artist’in özellikle sessiz-sesli geçişlerindeki ses miksajı harikaydı.

    En iyi Ses Kurgusu: Sen de gidip en gereksiz dalları seçmişsin vesselam 🙂 Transformers ve Tenten diyorum.

    En İyi Belgesel: Project Nim ve George Harrison arasında geçecek gibi.

    Yanıt
  2. yaxley

    SCORE
    The Artist
    War Horse
    The Girl with the Dragon Tattoo
    Hugo
    Harry Potter and the Deathly Hallows Part II

    —–The Ides of March, Hanna, The Adventures of Tintin

    SONG
    The Muppets, life..
    The Help
    The Muppets, pictures..
    Albert Nobbs

    —–Captain America, Hugo, We Bought a Zoo

    VISUAL EFFECTS
    Harry Potter and the Deathly Hallows Part II
    Rise of the Planet of the Apes
    Hugo
    Captain America: The First Avenger
    Real Steel

    MAKE UP
    The Iron Lady
    Harry Potter and the Deathly Hallows Part II
    Gainsbourg: A Heroic Life

    SOUND MIXING
    Super 8
    The Artist
    War Horse
    Rise of the Planet of the Apes
    Hugo

    SOUND EDITING
    Super 8
    War Horse
    Hugo
    The Adventures of Tintin
    Transformers

    Meraktan bir soru.Çok bir bilgim yok bu konu üzerine çünkü.Harry Potter Critics Choice’da En İyi Ses ödülünü kazandı.Ve yanlış hatırlamıyorsam Bafta ve bazı eleştirmen ödüllerine de aday olmuştu.Ki benim bu sene ses olarak en çok beğendiğim filmlerden biriydi.Peki neden hiçbir tahminde yer almıyor.Sana karşı bir soru değil.Yabancı tahmin sitelerinde de aynı şey geçerli.Kimse alternatiflerine dahi koymamış.Listedeki birçok filmden daha iyiydi bence..

    Yanıt
    1. Umur Çağın Taş

      Açıkçası bugüne kadar serinin tek bir filmini dahi ses dallarında aday olarak göremediğimiz için ben tahminlerime eklemedim. Critics Choice’da ödül alması da ne yazık ki çok şey ifade etmiyor. Critics Choice’un ana kategorileri Oscarla benzerlik gösterse de teknik dallarda bir ayrılık yaşanmakta. Yani MPSE ve CAS’in adayları çok daha önemli ve ikisinde de Harry Potter yok.

      Yanıt
  3. Emel

    Özgün müzik adaylarında Drive kurallar gereği yok..Bu habere çok üzüldüm çünkü benim ilk beşimdeydi…Adaylarım;
    The Artist; Ludovic Bource
    The Girl with the Dragon Tattoo; Trent Reznor ve Atticus Ross
    Hugo; Howard Shore
    War Horse; John Williams
    Tinker Tailor Soldier Spy; Alberto Iglesias

    Bu sene özgün şarkılar cidden çok zayıf ben hala kendi beşinci şarkımı bulamasam da adaylarım;
    “The Living Proof”; The Help
    “Life’s a Happy Song”; The Muppets
    “Coeur Volant”; Hugo
    “Hello Hello”; Gnomeo & Juliet

    Görsel efekte Harry Potter ın en iyisi olduğunu düşünüyorum ve umarım ödülüde alabilir…Tree of Life filmindeki dinazorları teknolojik hata olarak görenlerdenim…Filmdeki görselliğe odaklanmaktan dinazorları ıskalamışlar..O yüzden umarım aday olmaz. Adaylarım;
    Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
    Rise of the Planet of the Apes
    Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
    Hugo
    X-Men: First Class

    Makyaj konusunda yedi filminden oldukça iyi olduğunu düşünüyorum…Adaylarım;
    Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
    The Iron Lady
    Albert Nobbs
    The Artist
    Hugo

    Ses miksajı adaylarım;
    The Artist
    Hanna
    War Horse
    Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
    Moneyball

    Ses kurgusu adaylarım;
    War Horse
    Drive
    The Girl with the Dragon Tattoo
    Hugo
    Super 8

    Yanıt
  4. onur

    Bu kategorileri bende tahmin edemiyorum pek.Ama Özgün Müzik’i The Artist alacaktır.Zaten filmi herkese bu kadar çok sevdiren şey filmin müzikleriydi.War Horse sevilsin ya da sevilmesin bence teknik dallarda en azından aday olur.Görsel efekti bence Rise of the Planet of The Apes alacak gibi duruyor.Diğer kategorilerde çok tahminde bulunamayacağım ne yazıkki.

    Yanıt
    1. Umur Çağın Taş

      Drive’ın soundtrack’inde yeteri kadar özgün parça bulunmadığı için kurallar gereği değerlendirme içerisinde olmayacak. Tıpkı geçen sene Black Swan ile The Fighter’ın başına gelen durum.

      Yanıt
  5. meridyen

    Bilmiyorum haberin var mı ama Harry Potter, Görsel Efekt sunumunu sırasında yanlışlıkla Akademi’ye Makyaj sunumunu yollamış. Sunum yarıda kesilmiş, doğru sunumu yollamışlar ama yaptıkları hata yüzünden Görsel Efekt’e aday olamayabileceğini bile söyleyenler var. Warner Bros. nasıl böyle bi amatörlük yapmış akıl almıyor tabi.. Bi araştır istersen, olaya yorumunu merak ettim.

    Yanıt
    1. Umur Çağın Taş

      Geçtiğimiz yıl Melissa Leo kendi kendine kampanya fotoğrafları çektirince acaba Oscar’ından olur mu demiştik ve bir şey değişmemişti. Harry Potter’ın başına da bir şey geleceğini zannetmiyorum. Belki biraz oy kaybeder ama aday olamazsa filme çok yazık olur.

      Yanıt
  6. ataslan19

    en iyi özgün müzikte the artist’i zorlarsa war horse zorlar o da williams ın şerefine..
    en iyi özgün şarkı captain americaya gidebilir bu kategoride sürpriz aramak lazım ama favoriler the muppets şarkıları ki filmde istemediğiniz kadar özgün şarkı var sırf bu kadar özgün şarkıyı bünyesinde bulundurduğu için bile ödülü alabilir ama akademi üyeleri the muppets ın şarkılarından birinde birleşemezlerse işte o zaman captain amerika aradan sıyrılabilir

    en çok sevilen ödüllerden biri olan görsel efekti ise rise of the planet of the apes alır gibi onu harry potter takip ediyor bu ikisi dışında bir filme giderse gecenin sürprizi olur. transformers ve hugo kesin aday olur.

    makyajda ise sırasıyla the artist harry potter ve the iron lady favoriler albert nobbs ise bu kategorinin sürpriz yapabilecek adayı.

    ses kategorilerinden çok ayrılıklarımız var ses miksajında transformers kesin aday olur diyorum. bana göre diğer adaylar ise süper 8 war horse hugo the rise of the planet of the apes ve moneyball yarış ise transformers ve war horse arasında geçer.

    ses kurgusunda ise war horse the adventures of the tintin the rise of the planet of the apes hugo ve super 8 belki transformers adaylarım bu ödül bir spielberg yapımına gider onları hugo zorlar.

    Yanıt
  7. mert

    En İyi Özgün Müzik:
    -*The Artist
    -War Horse
    -The Adventures of Tintin

    En İyi Görsel Efekt:
    -Harry Potter
    -Hugo
    – *Rise of the Planet of the Apes

    En İyi Makyaj:
    -*The Iron Lady
    -The Artist
    -Harry Potter

    En İyi Ses Miksajı:
    -War Horse
    -*The Artist
    -Hugo

    En iyi Ses Kurgusu:
    -War Horse
    -*Hugo
    -Super 8

    En İyi Belgesel:
    -*Project Nim

    Yanıt

Yorum yazın...