Takip et

Sezon Günlükleri

Parks and Recreation – 4. Sezon

tarihinde yayınlandı.

Amy Poehler

(Okuduğunuz yazı diziyle ilgili SPOILER içermektedir!!!!)

Saturday Night Live‘dan ayrılıp kendi ayakları üzerinde durmaya başlayan kadın komedyenlerden biri de Amy Poehler. Diğer dostları Tina Fey, Maya Rudolph, Julia Louis-Dreyfus gibi o da şu an televizyondaki en iyi ve en komik kadın karakterlerden birine can veriyor. Parks and Recreation dün gece dördüncü sezonunu tamamladı ve büyük ihtimalle sadece bir süreliğine ara verdi. Henüz beşinci sezon onay almış değil ama NBC’nin bir saçmalık yapmayıp, ellerindeki en iyi komedilerden birini bizden mahrum bırakmayacağını düşünüyorum. Gerçi Perşembe geceleri komedi anlamında mükemmele oynuyorlar. 30 Rock, Community, Parks and Recreation… Modern Family haricindeki en iyiler bir arada diyebiliriz.

Diziyi bilmeyenler için kısaca özet geçelim… Parks and RecreationAmerika’nın Pawnee isimli küçük bir kentinde Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü’nde geçen bir dizi. The Office izleyicilerinin tanıdık olduğu bir tarzda, mockumentary olarak çekiliyor. Yani belgesel gibi kotarılan ama komedi yapan bir dizi P&R. İlk üç sezonda pek çok macerasını izledik Leslie Knope (Amy Poehler) ve arkadaşlarının. Bir bir saymaya kalkışsak sonu gelmez. Ama sadece şunu söyleyebilirim her biri birbirinden özgün olan Parks and Recreation karakterleri sıradan sitcomlar gibi kendini tekrar etmek yerine her seferinde bizi farklı açılardan güldürebiliyor. Tabi benim için stüdyo ortamında çekilen o felaket sitcomlardan biri olmaması da bir artı. Yine komedilerde hiç çekemediğim bir şey olan kahkaha efekti de yok. O konuya da ayrıca değinmek gerek. Seyirciye gerizekalı muamelesi yapan ve canlı stüdyo konuklarıyla çekiliyor şeklinde komik bir savunması olan bu demode efektlerin sonu ne zaman gelecek? Neyse. Biz konumuza dönelim.

Adam Scott, Amy Poehler ve Rashida Jones

Parks and Recreation‘ın bu seneki odak noktası Leslie Knope’un katıldığı seçimlerdi. Erkek arkadaşı Ben Wyatt (Adam Scott) ile artık tüm çalışanlara ilişkilerini açıkladıktan sonra Ben işini değiştirip Leslie’nin kampanya menajeri oldu. Onların ilişkisi dolu dizgin devam ederken Chris’den (Rob Lowe) ayrılan Ann (Rashida Jones) dizinin en komik adamlarından Tom (Aziz Ansari) ile bir ilişkiye başladı. Sezon sonunda yine Ann ile Tom arasında bir şeyler oldu ama ilişkilerinin nasıl bir noktaya yürüyeceği konusunda en ufak bir fikrim yok. April (Aubrey Plaza) ve Andy (Chris Pratt) cephesinde ise evlilik sonrası pek bir şey olduğu söylenemez.

Ve tabi Ron Swanson (Nick Offerman)… Parks and Recreation‘ın bir başka kahkaha bombası olan Ron’ın eski eşleri Tammy’lerin (Patricia Clarkson ve Megan Mullally) olduğu bölüm mükemmeldi. Daha sezon başında komedi sözü vermiş gibi oldular bize. Gerçi ben hala Mullally‘nin Clarkson‘dan daha komik olduğunu düşünüyorum ya neyse. Ana kadroya şöyle bir bakıp dördüncü sezonu inceleyecek olursak bu yılın Amy Poehler‘dan daha çok Rashida Jones‘a yaradığını düşünmekteyim ben. Bu zamana kadar başından pek çok şey geçti Ann karakterinin. İlk sezondaki Andy mevzuları, ardından Chris’le olan ilişkisi. Tabi bir de hemşireliği bırakıp Leslie ile aynı çatı altında çalışmaya başladığı ve bocaladığı bir dönem de mevcut. Ama dediğim gibi dördüncü sezonda onun yıldızı parladı ve Parks and Recreation senaristleri adeta Jones için çalıştı.

Aziz Ansari

Bir de ek olarak Jerry ve Donna’yı canlandıran Jim O’Heir ile Retta‘nın ismini anmak gerek. Özellikle Donna’nın çok yerinde ve çok da güzel kullanılan esprilerinin Parks and Recreation‘ın tarzına çok şey kattığını düşünüyorum. Sayısız espriyi ardarda sıralamak gibi bir dertleri yok. Hatta ne kadar sıradışı ve orijinal olsalar da hepsinin makul dertleri var kendilerine göre. Dördüncü sezondan aklımda kalan karelere gelirsek… Seçim konuşmasının buzda yapıldığı ama kırmızı halının yetmemesi sebebiyle tüm P&R ekibinin penguenler gibi yürüdüğü bölümden başlayabiliriz. Ya da Leslie’nin sarhoş haliyle kameralar karşısına geçmesi.

Bu yıl Pawnee’ye daha fazla alışmış olmanın da getirisi olacak Parks and Recreation ekibini iyice benimsedik. Mesela son bölümlerde konuk oyuncu olarak katılan Kathryn Hahn ve Paul Rudd bile kısa bir süre içerisinde sanki yıllardır onları izliyormuşçasına ekibe adapte oldu. Ben artık bu yıl Amy Poehler‘ın Emmy’sine kavuşabileceğini düşünüyorum. En iyi sezonu mu? Hayır. Üçüncü sezonda çok çok daha iyi bölümleri vardı ama Amerika’nın en komik kadınlarından biri olan Poehler‘ın artık ödüllenmesi gerek. Yoluna son yılların en bayık komedisi New Girl‘den Zooey Deschanel ya da ilk sezonu olması sebebiyle ilgiyi üzerine çekebilecek Laura Dern çıkmaz umarım. Ne diyelim? Vote Knope!

En İyi Bölüm: Bowling for Votes (Bölüm 13)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Rashida Jones (Ann Perkins)
Sezon Notu: A-

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin