Cannes ’12: Açılış

Cannes ’12: Açılış

Dün itibariyle 65. Cannes Film Festivali start aldı. Daha önce yarışacak filmler ve jüriyle ilgili haberlerle karşınıza çıkmıştık. Şimdi de olabildiğince güncel bir şekilde her gün Cannes’dan fotoğrafları sizlerle paylaşacağım. Hem festivalin nabzını tutmuş oluruz, hem de konuşacak şeyler çıkar. Hemen açılış günüyle başlayalım. Wes Anderson‘ın son filmi Moonrise Kingdom‘ın açılışını yaptığı 65. Cannes Film Festivali’nin ilk gününden yansıyan görüntüler şöyle:

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

4 Yorum

  1. Memento

    Gerçekten de alışkın değiliz bu duruma. Genelde bu türden filmler, yani Oscar, Cannes filmleri bizde vizyona hep geç sokuluyorlar. Sadece blockbusterlar aynı zamanlarda vizyona giriyorlar. M.Kingdom’ın Amerika ile aynı anda ve gelecek hafta vizyona girecek olması sevindirici. Keşke diğer filmler de bu şekilde vizyona sokulsalar.

    Neyse. M.Kingdom iyi eleştiriler almış Cannes’dan. Eleştirmenler filmi sevmişler. Bu da filme duyulan merakı arttırıyor tabi.

    Yanıt

Yorum yazın...