Takip et

Sezon Günlükleri

Saturday Night Live – 37. Sezon

tarihinde yayınlandı.

Jimmy Fallon ve Andy Samberg

Sonunda uzun zamandır her yazımda araya sıkıştırdığım Saturday Night Live‘ın 37. sezon yorumuna geldik. Evet SNL geçtiğimiz Cumartesi sezon finalini Mick Jagger‘ın sunumuyla yaptı. Arcade Fire, Foo Fighters ve Jeff Beck‘in katılımıyla müzikal bir ziyafet çektiren SNL aynı zamanda uzun yıllardır kadroda olan Kristen Wiig‘in vedasına da sahne oldu. Tüm çalışma arkadaşları ve tabi SNL‘in beyni Lorne Michaels ile sahnede küçük danslar yapan Wiig bölüm boyunca bugüne kadar can verdiği unutulmaz karakterlerle karşımıza çıktı. Bir bakıma Kristen Wiig şovu izledik diyebiliriz. Bölüm sonunda arkadaşlarına sarılırken gözyaşlarını tutamayan Wiig‘e biz de buradan eşlik ettik tabi. Saturday Night Live‘a son yıllarda yaptığı katkı azımsanamaz.

SNL tamamen skeçlerden oluştuğu için belirli bir konudan bahsedemiyorum tabi. O yüzden önce şöyle kadroya bir göz atıp, sonra da sezon boyunca dikkat çeken bölümlerden ve sunuculardan söz edeceğim. Bu sezon yine Kristen Wiig, Bill Hader, Jason Sudeikis‘in ağırlıkta olduğunu gördük. Üçünü de ayrı ayrı çok seviyorum ama tabi Wiig‘in yeri ayrı. O benim için Amy Poehler ve Tina Fey‘den sonra SNL‘in dünyaya kazandırdığı yeni harika. Ve eminim yakın bir zaman içinde de başrolünde yer aldığı bir diziyle bizleri güldürmeye başlayacak. Wiig‘in tahtına aday olarak ise Nasim Pedrad‘ı görmekteyim. Kristen Wiig‘in varlığı sebebiyle pek ön plana çıkamayan Pedrad‘ın gelecek sezon harikalar yaratacağına eminim. Erkeklerde favorilerim ise çok. Mesela Fred Armisen… Olağanüstü yetenekli bir adam. Jay Pharoah… Herhalde sezon boyunca en az izlediğimiz isimlerden ama yer aldığı her sahnede de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ve tabi Taran Killam… Yine kusursuz bir komedyen. Neden hala ana kadroda olmadığına anlam veremiyorum.

Fred Armisen, Kristen Wiig ve Seth Meyers

Devam edecek olursak, kadronun diğer iki kadını hakkında pek olumlu düşüncelerim yok. Yine de Abby Elliott‘ın Vanessa Bayer‘dan daha iyi olduğunu düşünmekteyim. Çok yakın bir zamanda SNL‘e dahil olan Kate McKinnon‘ı da unutmayalım. Sofia Vergara‘yla oynadığı skeç hala akıllarda. Bir türlü ısınamadığım Seth Meyers, artık kabak tadı vermeye başlayan Andy Samberg ve gülmekten rol yapamayan Kenan Thompson da kadronun zayıf halkaları. Son olarak diğerleri kadar olmasa da fazlasıyla güldüren Bobby Moynihan ve sessiz sedasız SNL‘i terk eden Paul Brittain‘ı da unutmayalım.

Peki bu sezonun en başarılı sunucuları kimlerdi? Öncelikle Melissa McCarthy sezonun baştan aşağı en komik bölümlerinden birine ev sahipliği yaptı. Yer aldığı tüm skeçler kısa zamanda youtube’da en çok tıklananlar arasına girdi. Ben Stiller‘ın V yaka tshirtler üzerine Andy Samberg ile beraber oynadığı bölüm de yine aklımda kalanlarda. McCarthy‘den sonra en başarılı bulduğum sunucular ise Emma Stone, Jason Segel, Jimmy Fallon, Channing Tatum ve Mick Jagger oldu. Jason Segel‘lı çok öpüşen aile, Lindsay Lohan‘lı “The Real Housewives of Disney”, Maya Rudolph‘un Beyonceyi tiye aldığı skeç, Channing Tatum‘un bar-mitzvah törenindeki halleri…

Kristen Wiig

Mesela Jimmy Fallon‘ın yer aldığı bölümde Michael Buble‘yle çekilen Christmas şarkıları videosu nasıl unutulabilirki? Adeta Saturday Night Live‘ın zirveye ulaştığı anlardan biriydi. Tabi tüm bunların altında yazarların imzası var. Gündemi o kadar iyi takip edip, o kadar başarılı bir şekilde eleştiriyorlar ki diyecek bir şeyiniz kalmıyor. Dünyada ne olup bittiğini takip etmek, nabzı tutmakta SNL yazarlarının üzerine yok. Gerçi özellikle politik eleştiriler de kendi ülkelerinin dışına çıkmakta zorluk çekiyorlar ama Weekend Update‘de dokundurdukları noktalar çok.

Saturday Night Live için ben Olacak O Kadar‘ın Amerikan versiyonu yorumu yapıyorum. Tabi daha genç bir kadro, daha başarılı bir prodüksiyon ama amaç aynı. 1975’den beri varlığını sürdüren SNL‘in 38. sezonunu da merakla beklemekteyiz. Yine bizi bolca güldüreceği kesin. Tabi Seth Meyers, Fred Armisen, Jason Sudeikis, Kenan Thompson ve Bill Hader‘ın veda zamanları da gitgide yaklaşmakta onu da unutmayalım. Her ne kadar bu vedalar üzücü olsa da SNL‘den ayrıldıktan sonra da harika işler yapan komedyenler olduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Ne diyelim? Beklemedeyiz.

En İyi Bölüm: Melissa McCarthy / Lady Antebellum (Bölüm 2)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Kristen Wiig
Sezon Notu: A-

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin