Don’t Trust the B**** in Apartment 23 – 1. Sezon

Don’t Trust the B**** in Apartment 23 – 1. Sezon

Dreama Walker ve Krysten Ritter

(Okuduğunuz yazı diziyle ilgili SPOILER içermektedir!!!!)

Don’t Trust the B—- in Apartment 23 bu yıl başlayan dizilerden biri. Uzun zamandır Dawson’s Creek‘in unutulmaz yıldızı James Van Der Beek‘in yeni bir dizide yer alacağını biliyorduk ama Don’t Trust the B—- in Apartment 23 gösterim tarihi sarka sarka Nisan ayına kaldı ve sonunda 7 bölümlük ilk sezonu da sona erdi. Sessiz sedasız başlayan dizi aynı şekilde bir veda yapıp sınırlı sayıdaki seyirci sayısına kısa bir süreliğine güle güle dedi. Dizi hala Türkiye’de adını duyurabilmiş değil. İnternet üzerinden dizi izleyen seyircinin de diline dolandığını da göremedim ben. Halbuki Cougar Town ve Modern Family gibi olağanüstü komediler çıkaran ABC’nin yine işini iyi yaptığı projelerden biri Don’t Trust the B—- in Apartment 23. İkinci sezondaki tepkiye göre ne olduğunu tekrardan konuşuruz.

Don’t Trust the B—- in Apartment 23 tamamen adının hakkını veren bir karaktere sahip. Kendine yeni bir ev arkadaşı arayan Chloe (Krysten Ritteraslında hayatını New York’a yeni gelen taşralı kızların dünyasını başlarını yıkmaya adamıştır. Chloe’nin yanına ilk taşındığında nişanlı olan June (Dreama Walker) nasıl bir insanla karşı karşıya olduğunu ise ancak Chloe ile nişanlısını doğumgünü pastasının üzerinde sevişirken yakaladığında anlar. New York’a adını duyurmak ve başarıdan başarıya koşmak için gelen June bu “bitch”e kendini alıştırmayı tercih eder ve zaten de hikaye tam olarak buradan başlıyor.

Dreama Walker ve James Van Der Beek

James Van Der Beek‘in kendini canlandırdığı dizi de yılların Dawson’ına oldukça vasat espriler verilmiş. Chloe’nin en yakın arkadaşı olan Van Der Beek dizinin en gereksiz karakteri. Mesela karşı komşu, Chloe’nin eski ev arkadaşı ve tabi ona aşık olan Robin (Liza Lapira) bile Van Der Beek‘den daha komik. Sürekli kızları camdan izleyen sapık Eli (Michael Blaiklock) ve June’un çalışma arkadaşı Mark (Eric Andre) bu dört başı mamur komedinin diğer öne çıkan karakterleri.

Don’t Trust the B—- in Apartment 23 bence biraz kanalın gazabına uğradı. 7 bölüm dizinin tarzını seyirciye yansıtmak için yeterli olamadı. Komedi dozu çoğu zaman aşağıda kaldı. Bu kadar çok karakter barındırıp June, James ve Chloe haricinde herkesi eser miktarda kullanması ise ayrı bir mesele. Ki bence sorunların çoğu da buradan çıkıyor. Çünkü Don’t Trust the B—- in Apartment 23 elindeki malzemeyi kullanmak yerine risk almadan tüm esprileri ana karakterlere yüklüyor. Halbuki kilisedeki kadından tutun James’in menajerine kadar çok seçenek var ellerinde. Bunları kullanıp kullanmayacakları ise meçhul.

Dreama Walker ve Krysten Ritter

Birinci sezon benim için başarılı geçti. Daha ilk bölümden diziye kendimi kaptırdım. Yalnız yerinde sayması, hatta çoğu zaman geriye doğru gidiyor oluşu üzücü. Diyorum ya, eldeki malzemeyi kullanamadılar bir türlü. Üstelik June’u günden güne iyice histerik bir karaktere çevirmeye çalışmaları da yetmiyor. Bir diğer problem de artık kendini canlandıran oyuncular konusunda muhteşem örnekler gördüğümüz için James Van Der Beek‘in halleri inandırıcılıktan çok yoksun kalıyor. Bu yüzden Don’t Trust the B—- in Apartment 23 ekibine acilen Episodes izleyip Matt LeBlanc‘dan ders almalarını öneriyorum.

Don’t Trust the B—- in Apartment 23 eğer istediği havayı yakalarsa 2 Broke Girls gibi kendine has bir kitle edinip gittiği yere kadar gider. Ama şu an için uzun bir yol görmüyorum ben dizinin önünde. Eğer ikinci sezonda da bekleneni vermezse yayından kaldıracağı kesin. Emmy şansı ise sıfır. Ödül konusunda Ritter‘dan ya da Walker‘dan bir şey beklemek yanlış olur. Bu arada Dreama Walker‘ı tanıdık bulanlara hemen söyleyelim kendisi daha önce Gossip Girl ve The Good Wife‘da rol almıştır. Bir not daha… Aslında diziye daha fazla bölüm çekilmiş fakat kanal sezonu bölüp diğer çekilmiş bölümleri ikinci sezonda göstermeye karar vermiş. Eylül’de başlayacak yeni sezonun daha uzun soluklu olacağını da ekleyelim. Beklemedeyiz…

En İyi Bölüm: Daddy’s Girl… (Bölüm 2)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Krysten Ritter (Chloe)
Sezon Notu: B

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...