Takip et

Sezon Günlükleri

Modern Family – 3. Sezon

tarihinde yayınlandı.

Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet ve Sofia Vergara

(Okuduğunuz yazı diziyle ilgili SPOILER içermektedir!!!!)

İki sezondur Emmy’den En İyi Komedi Dizisi ödülü ile dönen Modern Family hiç kuşkusuz şu an televizyondaki en iyi yazılmış komedi. Her karakterinin ayrı bir hikayesi, her karakterinin kendine has bir komedisi var. Üçüncü sezonda da esprilerine kaldığı yerden devam eden ödüllü dizi bu sene de ödülleri kimseye bırakmayacak gibi gözüküyor. Klasik sitcomlardan uzak tarzı ve her biri birbirinden mükemmel oyuncularıyla yoluna devam eden Modern Family‘nin tıpkı Mad Men gibi Emmy’de tahtını sarsacak birileriyle karşılaşması şimdilik olası değil. Bu yıl ilk kez aldığı Altın Küre’den de sonra yenilmez olduklarını bir kez daha anlamış olduk.

Modern Family‘yi izlemeyen kalmamıştır diye umut ederek konusuna pek girmeyeceğim. Hakikaten diziye bir kez olsun şans vermemiş olanları ise derhal ekranlarının başına, son yılların en iyi komedisini izlemeye davet ediyorum. Kısaca özet geçersek Modern Family, Pritchett ailesinin üç üyesinin aile hayatına odaklanıyor. Ailenin başında ikinci kez evlenmiş olan, Married with Children‘dan tanıdığımız Ed O’Neill var. Çocukları ise histerik Claire (Julie Bowen) ve gay oğlu Mitchell (Jesse Tyler Ferguson). Bu üç karakterin ailelerini ayrı ayrı anlatan ve tabi bölüm içerisinde hikayeleri birbirlerine olağanüstü bir şekilde kurgulayıp önümüze sunan Modern Family, tam anlamıyla modern Amerikan ailesi tablolarının televizyondaki komik bir yansıması.

Ariel Winter, Sarah Hyland, Ty Burrell ve Julie Bowen

Ed O’Neill tarafından canlandırılan Jay ve dizinin bu sezon iyice espri bombası haline dönüşen karısı Gloria (Sofia Vergara) üç aile tablosunun ilkini oluşturuyorlar. Jay ikinci evliliğinde bu olağanüstü seksi kadınla evlenmiş olmanın avantajlarını her türlü kullanıyor. En basitinden Gloria’yı bir piyango olarak yorumlayarak eskiden kendisiyle dalga geçen lise arkadaşlarıyla tanıştırıp hava atabilmek için tüm aksiliklere rağmen helikopter tutmaya bile razı oluyor. Mitchell ise dizinin yine en renkli karakterlerinden biriyle, Cameron (Eric Stonestreet) ile evli. İlk sezonda Cameron performansıyla ödül alan Stonestreet bu yıl Vietnam asıllı evlatlık kızları Lily’nin büyümesiyle daha büyük sorunlarla baş etmek zorunda kaldı. Ama Cameron ile Mitchell’ın tüm ebeveynlik endişelerine rağmen Lily ile iyi baş ettiği söylenebilir. En azından çoğu zaman disfonksiyonel gözükse de bu modern ailenin çocuk yetiştirmek konusunda kendine has etkili metodları var.

Üçüncü ailemiz ise kalabalık olmalarından ötürü en çok malzemeye sahip olanlar. Claire ve Phil Dunphy çiftini canlandıran Julie Bowen ile Ty Burrell geçen sene sonuna kadar hak ederek Emmy almışlardı hatırlarsanız. Bu yıl da bu cephede Haley’nin (Sarah Hyland) üniversite başvuruları, Alex’in (Ariel Winter) günden güne belirginleşen küçük aşk maceraları ve kadronun Emmy’ye aday olması gerektiğini düşündüğüm çocuk oyuncularından Nolan Gould‘ın canlandırdığı Luke’un bitmeyen gariplikleri derken oldukça hareketli günler yaşandı. Tabi bu arada unutmadan Gloria’nın ilk eşinden olan Manny’yi (Rico Rodriguez) de unutmayalım. Ama ben dediğim gibi Luke fanıyım. Gould ilerleyen yıllarda bir yerlere aday olursa hiç şaşırmam.

Rico Rodriguez, Benjamin Bratt ve Ed O’Neill

Bu yılın konuk oyuncularına gelirsek… Tim Blake Nelson, David Cross, Leslie Mann, Greg Kinnear, Bobby Cannavale, Barry Corbin gibi pek çok tanıdık ismi izledik. Bana göre en iyisi ise Phil’in en büyük rakibi Mitzi Roth’u canlandıran Ellen Barkin idi. Umuyorum dördüncü sezonda kendisini bir kez daha görebiliriz. Hazır yeri gelmişken bu sezon Shelley Long‘u görememek üzdü, onu da söyleyeyim. İlk iki sezonda birer bölüm olsa da şöyle bir uğrayan Long, Claire ile Mitchell’ın annesini canlandırıyordu. Diziye bugüne kadar konuk olmuş en komik karakterlerden biri olmasına rağmen Modern Family yazarları bu sezon kendisine ihtiyaç duymadı. Hatta Long‘un yokluğunun Gloria karakterleriyle dolduran çocuklarla ilgili bir bölümde mevcuttu.

Modern Family tam gaz güldürmeye devam ediyor. Yayınlandığı üç yıl boyunca hep en iyi ve en komik olmayı başardı. Bu yıl da tahtını kimselere kaptırmayacağı kesin. Benim Modern Family‘ye bu yıl komedide gördüğüm en büyük rakip Community lakin onun da Emmy tarafından pek sevilmedi malum. O yüzden Modern Family yine hak ettiği gibi üçüncü En İyi Komedi Dizisi ödülünü alıp evine döner. Biz de buralardan bu olağanüstü cast için sevinmekle yetiniriz. Dördüncü sezonda görüşmek üzere.

En İyi Bölüm: Little Bo Bleep (Bölüm 13)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Sofia Vergara (Gloria Delgado-Pritchett)
Sezon Notu: A

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin