Awake – 1. Sezon

Awake – 1. Sezon

Dylan Minnette ve Jason Isaacs

(Okuduğunuz yazı diziyle ilgili SPOILER içermektedir!!!!)

Bu yılın en sürpriz ve en sinir bozucu iptali Awake‘e aitti sanırım. İlk başlarda izlediğim ama daha sonra tahammül edemeyip bıraktığım Pan AmPrime Suspect gibi dizilerin iptalini anlıyorum da Awake‘in iptaline aklım ermiyor. Düşünün yüz hatlarını artık oynatamayan Kiefer Sutherland‘in rezalet dizisi Touch bile ikinci sezon onayını aldı. İşin bir diğer kötü yanı da hayranları seslerini çıkartıp Awake‘i diriltseler bile dizinin ana malzemesini finalde tüketmiş olması. Yani eğer Awake geri dönecek olursa bu sefer o ucu açık finali kullanarak bir yerden devam etmesi gerekir, ki bu da Awake‘in tüm seyrini değiştirir.

Diziyi izlemeyenler için kısaca özet geçecek olursak Awake bir kazadan sonra ailesinden bir bireyi kaybeden polis Michael Britten’ı (Jason Isaacs) konu alıyor. Dizinin tüm cazibesi ise Britten’ın iki farklı gerçeklikte iki farklı hikayeyle yoluna devam etmesi. Bunlardan birisinde kazada ölen kişi oğlu, diğerinde ise karısı. Ve ne yazık ki hangisinin gerçek, hangisinin rüya olduğu hakkında en ufak bir fikrimiz yok. Hatta yukarıda da belirttiğim gibi o ucu açık finalden sonra ikisinin de tamamen rüya olduğunu varsaymak bile mümkün. Ya da finaldeki sahnenin Britten’ın inanmak istediği rüya olma durumu da var. Neyse… Buralara girmeyeceğim çünkü bu tür soru sorduran dizilerden kesin sonuç isteyen seyircilerden olmak istemiyorum (bkz. Lost‘un finaline sinirlenen ilginç insanlar). Aynı zamanda bu iki farklı gerçeklikte Britten üzerinde çalıştığı olayların çözmesine yardımcı olacak küçük ipuçlarıyla karşılaşıyor. Bu da ayrı bir detay.

Laura Innes

Ne yalan söyleyeyim 9 – 10. bölüm gibi Awake yavaş yavaş kendini sorgulatmaya başladı. Böyle bir konuyla doğru düzgün cevap vermeden senelerce devam etmeniz mümkün tabi ama arada seyirciye ince detaylar sunarak biraz daha kafa karıştırmak ya da kendilerince bir cevap yaratmaya yöneltmek en mantıklısı. Ve Awake bunu yapmak için 10 bölümün bitmesini bekledi. 11. bölümde ise olağanüstü şeyler izledik. Dizinin hem en iyi, hem de en dramatik bölümüydü. Bölüm sonundaki baba-oğul kavuşması, Britten’ın aslında oğlunun öldüğünü düşünmesi üzerine geç kalan yasını tutmaya başlaması görülmeye değerdi. Şimdi 11. bölüm gibi bir harikayı düşündükten sonra Awake‘in iptaline bir kat daha sinirleniyorum. Halbuki benim beğendiğim diziler iptal olmazdı. Sanırım çemkirmeyi sona erdirmem gerek…

Harry Potter serisinden tanıdığım Jason Isaacs, Michael Britten olarak bekleneni veriyordu bana kalırsa. Çok yüksek standartlarda bir performans olmasa da diziden bir an olsun sıkılmamıza sebep olmadı Isaacs. Karısı Hannah’yı Laura Allen, oğlunu ise Dylan Minnette canlandırıyordu. İki farklı evrende, iki iş arkadaşı olarak ise Steve Harris ve That ’70s Show ile tanıyıp sevdiğimiz Wilmer Valderrama‘yı izledik. Psikologlar ise BD Wong ve Cherry Jones tarafından canlandırılıyordu. Ama tabi benim favorim tüm pisliğin çıkış noktası olan Captain rolüyle Laura Innes oldu. Senelerce ER‘da Doktor Kerry Weaver olarak izlediğimiz Innes‘ın Awake‘in iptal olmaması halinde daha fazla rol sahibi olabilmesini dilerdim.

BD Wong, Jason Isaacs ve Cherry Jones

Sinirimi ve Awake‘e olan sevgimi daha nasıl ifade edebilirim bilmiyorum. Bu yıl başlayan dramalar içerisinde en iyilerden biri olmasından mı girsem, yoksa dizinin yayınlandığı kanal NBC’yle mi uğraşsam? İşin komiği NBC benim favori kanallarımdan biri. 30 Rock, Community, Parenthood, Parks and Recreation gibi sevdiğim dizilerin çoğu NBC’de. En iyisi Awake‘i bitmiş olsa bile izlemenizi önererek bitireyim yazımı. Eminim bir mini dizi olsaydı çok daha fazla ilgi görürdü. Biz doyamadık. Başka da diyecek bir şeyim yok.

En İyi Bölüm: Say Hello to My Little Friend (Bölüm 11)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Jason Isaacs (Michael Britten)
Sezon Notu: B+

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...