Parks and Recreation – 5. Sezon

Parks and Recreation – 5. Sezon

1

(Okuduğunuz yazı yüksek dozda SPOILER içermektedir.)

Saturday Night Live kadınlarının yaptığı işlere bakıyorum da, hepsi kısa sürede birer fenomene dönüşmüşler. Tina Fey’in 30 Rock’la yarattığı harikalar ne yazık ki bu yıl sona erdi. Julia Louis-Dreyfus sonunda The New Adventures of Old Christine ile Seinfeld lanetini bozdu ve şimdi Veep ile güldürmeye devam ediyor. Hatta Veep’in ilk sezona göre çok daha iyi geçtiği söylenebilir. Parks and Recreation ise muhtemel televizyonun en kaliteli oyuncu ekibine sahip. Amy Poehler’ın şu an Amerika’daki en iyi komedi oyuncularından biri olduğunu söylememe gerek yoktur diye düşünüyorum. Yer aldığı her şeyde, proje kötü olsa bile bizi kahkahalara boğmayı beceriyor. Parks and Recreation ise hiç kuşkusuz en iyi performansını içermekte Poehler’ın. Her ne kadar pek sevdiğimiz dizimiz son iki sezondur eski formunu aratsa da televizyonun en iyi komedilerinden biri olduğu gerçeği değişmiyor.

Parks and Recreation yola bambaşka bir dizi olarak başladı denilebilir. Biraz ben bu tabloyu Cougar Town’a benzetiyorum. Önceleri çok Leslie Knope (Amy Poehler) odaklı bir iş izliyorduk. Derken tüm karakterler o kadar çok sevildi ki artık pek de ölüp bitmediğimiz Jerry’nin (Jim O’Heir) hayatını bile biliyoruz. Bu yıl Leslie’nin kariyeriyle ilgili pek çok şey olup biterken Ann Perkins’in (Rashida Jones) çocuk sahibi olma kararı, Tom’un (Aziz Ansari) ticari atılımları ve daha pek çok yan hikayeyle adeta bir güncelleme yaşadı Parks and Recreation. Sanıyorum bu kadar radikal kararlarla dolu, her karakterin hayatında majör değişikliklerin olduğu bir başka komediye rastlamamışsınızdır.

Parks and Recreation - Season 5

 

Gelelim bu önemli değişiklikleri sıralamaya… Leslie ile Ben (Adam Scott) sonunda birbirine kavuştu. Unutulmayacak bir düğünle aşkları tescillenmiş oldu. Daha evvelden beşinci sezon için kanalla 15 bölümlük anlaşma yapan Parks and Recreation’ın düğün bölümü zaten alternatif bir final gibiydi. daha sonra NBC yeni bölümler sipariş edince işler değişti tabii. Bu arada hazır yeri gelmişken söyleyeyim, altıncı sezon onayı alınmış durumda. Ama nedense içimden bir ses, altıncı sezonun artık son olacağını söylüyor. Kaldı ki diziyi ne kadar sevsem de Amy Poehler’ı başka işler yaparken de izlemek istiyorum. Neyse biz konumuza dönelim… Yukarıda da söylediğim gibi Ann çocuk sahibi olmaya karar verdi ve kendisine baba adayı ararken Chris (Rob Lowe) ile tekrardan bir ilişkiye başladılar. Yaz dönüşü bu ikilinin arası nasıl olacak hakikaten merak içerisindeyim.

Jean-Ralphio’nun (Ben Schwartz) kızkardeşiyle çıkmaya başlayan Tom’un işi ve Jerry’nin emekliliği hatırlatılması gerekenler arasında. Ama tabii tüm olay Ron Swanson (Nick Offerman) ve April’da (Aubrey Plaza). Ron’un çocuklu ve boşanmış bir kadınla olan ilişkisi sezon finalinde bambaşka bir noktaya doğru uzandı. Ron’un hayatındaki bu ilginç şekillenme bizi epey güldüreceğe benziyor. Sezon finalinin son dakika gollerinden biri de April’a ait. Andy’ye (Chris Pratt) istediği okuldan gelen kabulün haberini veren April’ın da bizi yeni okul hayatında nelerle meşgul edeceği merak konusu. Senaristleri de ayrıca tebrik etmek. Dizinin en memnuniyetsiz iki karakterinin hayatını kökten değiştirdiler. Büyük son öncesi son bir rötuş mu yapıyorlar dersiniz?

3

Yine ben karşılaştırma yapıp önceki sezonları düşünerek verdim puanımı. Dördüncü sezondan daha çok eğlendiğimi göz önüne alınca da “B+” uygun bir karar gibi gözüktü gözüme. Yeni sezonu merak ediyor muyum? Kesinlikle! Ama fütursuzca gülüp eğlenmek istiyorum eskisi gibi. Amy Poehler’ın bu sene de Emmy’yi alamayacağını bildiğimden ATAS’ın Parks and Recreation’ın son sezon haberini alacağı günü merakla bekliyorum. Artık bu harika kadını birileri ödüllendirebilir mi? Bir şey daha var! Amy Poehler’ın Oscar’ı sunması için nereyi imzalamamız gerekiyor?

En İyi Bölüm: Halloween Surprise (Bölüm 5)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Chris Pratt (Andy Dwyer)
Sezon Notu: B+

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...