Scream Queens – 1. Sezon

Scream Queens – 1. Sezon

Yaratıcı:
Yaratıcılar: Ryan Murphy, Brad Falchuk, Ian Brennan | Oyuncular: Emma Roberts, Skyler Samuels, Lea Michele, Glen Powell, Diego Boneta, Abigail Breslin, Keke Palmer, Nasim Pedrad, Lucien Laviscount, Oliver Hudson, Billie Lourd, Jamie Lee Curtis, Niecy Nash, Nick Jonas, Chad Michael Murray, Ariana Grande | 45 dakika | Fox

scream_queens_ver4Ryan Murphy’nin fikir fabrikasından her şeye ilgi duyduğumu söylersem yalan olur. Glee’nin ilk üç yılı için American Horror Story’nin Coven hariç her sezonunu görmezden gelebiliyorum. Nip/Tuck’a bakıp Eat Pray Love’ı hiç izlememiş gibi yapıyorum. Ya da The Normal Heart’daki sorunları bir araya getirdiği kadro için görmezden gelebiliyorum. İzzet Çapa gibi sıkıldıkça mekan açmak yerine dizi başlatan Ryan Murphy, bu sefer de genç bir ekibi ekranların en eğlenceli projesi için bir araya getirmiş. Halloween, Friday the 13th, Scream ve hatta Cabin in the Woods, It Follows gibi güncel korku filmlerine referanslarla dolu Scream Queens tam bir popüler kültür dışkısı. Yalnız bu dışkının gökkuşağının renklerini taşıdığını ve tepesinde Mean Girls’ün zebanilerinin beklediğini düşünün. Her bölümüne bol desibelli kahkahalar sığdırmayı başaran dizi, gücünü tabii ki de kadrodaki oyuncuların kurduğu ekip ruhundan alıyor. Yoksa satır aralarına sıkıştırdığı komik “Katil kim?” öyküsünün birilerini cezbettiği iddia edilemez. Mesela How to Get Away with Murder’da kendini ciddiye almak yerine “trashy” olmayı kucaklasa ortaya en az Scream Queens kadar keyif verici bir şey çıkabilir. Bu arada ilk sezon Emma Roberts’ın yeteneklerini, Bille Lourd’un (Carrie Fisher’ın kızı) oyunculuk yaparak hayatının en doğru kararını aldığı ve Niecy Nash’in derhal bir Emmy ile buluşması gerektiğini kanıtladı. Lakin Ryan Murphy’nin Glee’de işleyen star yaratma kabiliyeti başrol Skyler Samuels’da pek işe yaramamış. Beyaz ekranın en itici aktrisi olabilir.

roberts

Scream Queens – 1. Sezon İnceleyen tarih .
4

Benim notum

80%
80% B+
Ryan Murphy'nin hedefi tutturduğu bir başka dizi daha. Bu sefer korku/komedi sularında yüzüp ekranların en iyi oyuncu kadrosunu oluşturmuş. Tek kusuru karnımıza gülmekten giren kramplar.
MVP: Skyler Samuels hariç herkes?

Kullanıcı Notu:

44%
(4 oylar)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...