Takip et

Sezon Günlükleri

Veep – 5. Sezon

tarihinde yayınlandı.

Yaratıcı: Armando Iannucci

Yaratıcı: Armando Iannucci | Oyuncular: Julia Louis-Dreyfus, Anna Chlumsky, Tony Hale, Reid Scott, Timothy Simons, Matt Walsh, Sufe Bradshaw, Kevin Dunn, Gary Cole, Sam Richardson, Sarah Sutherland, Hugh Laurie, John Slattery, Martin Mull, Clea DuVall, Peter MacNicol, Andrea Savage, Dan Bakkedahl, Randall Park, Phil Reeves, Nelson Franklin, Peter Grosz, Brian Huskey, Brad Leland, Isiah Whitlock Jr., David Pasquesi, Diedrich Bader, Kathy Najimy, Paul Fitzgerald, Patton Oswalt | 30 dakika | HBO

| A+ |


veep_ver16Büyük umutlarla başlamadığım dizilerin zamanla olgunlaşıp yüksek yüksek tepelere ev kurmasın hayranım. Veep kendinizi parçalasanız da, politik hicivden hiç haz etmeseniz de şu an televizyonlardaki açık ara en iyi komedi ve tabii en çok güldüren dizi. Hatta bu konuyla ilgili geniş bir araştırma da mevcut. Örneğin geçtiğimiz sezon dakika başına düşen espri ortalaması 4.28’miş. Neyse efendim, Selina’nın başkanlık koltuğuna oturmasından sonra yeni seçimler yaklaşınca gerçekten de oy alarak konumunu koruması gerektiği bir noktada başladı beşinci sezon. Geçtiğimiz yıl Hugh Laurie ile kadroyu genişleten Armando Iannucci bu yıl da Martin Mull, Peter MacNicol, Clea DuVall ve John Slattery’i getirmiş. Çoktan dinamikleri oturmuş bir ekibe bu kadar çabuk uyum sağlamalarından geçtim, sanki beş sezondur bizimle birlikteymiş gibi hissettirdi hepsi de. Ekibin geri kalanına ise diyecek bir şey yok. İçerisinde yer aldığı her projeyi değerli kılan Julia Louis-Dreyfus bir komedi tanrıçası. Arada Tina Fey ile Amy Poehler dikkatimizi dağıtsa da sanıyorum oyunculuk anlamında SNL mezunlarından Louis-Dreyfus’ın eline su dökebilecek bir komedyen yok. Annesini kaybettiği bölüm, Catherine’in uzunca bir süre çektiği belgeseli izleyişimiz ve özellikle finalde Beyaz Saray’ı arkasına alıp boşluğu bakarak tüm duygularını teşhir ettiği anlar beşinci sezonun unutulmazları arasındaydı. Biliyorum ki bu macera kalitesinden hiçbir şey kaybetmeyip yoluna bir süre daha devam edecek. Neyse ki ATAS’ın tembel üyeleri geçtiğimiz yıl Modern Family’nin oyununu Veep ile bozdular da bizim jenerasyonumuzun gördüğü en kaliteli komedi hak ettiği değeri gördü. Kesesine nice Emmyler, Altın Küreler, Critics Choicelar doldurduğunu görmek umuduyla… Seneye görüşürüz.
MVP: Julia Louis-Dreyfus

veep

Devamını oku
1 Comment

1 Comment

  1. Oğuz

    2 Temmuz 2016 at 01:21

    Bence son bölümdeki patlamasıyla Tony Hale ve belgeseliyle de Sarah Sutherland bu sezon çok iyi iş çıkardılar. Anna Chlumsky yerine Sarah Sutherland i Emmy adayı olarak görme ihtimalimiz nedir sence?

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin