Catastrophe (3. Sezon)

Catastrophe (3. Sezon)

Yaratıcılar: Sharon Horgan, Rob Delaney | Oyuncular: Sharon Horgan, Rob Delaney, Ashley Jensen, Mark Bonnar, Carrie Fisher, Frances Tomelty, Gary Lilburn, Jonathan Forbes, Daniel Lapaine, Tobias Menzies, Sarah Niles, Marta Barrio, Seeta Indrani, Kai Aexander, Amanda Hale, Eileen Walsh, Douglas Hodge, Lauren Socha | 25 dakika | Channel 4

| A- |


Evlilik ve imzasız benzeş ilişkileri eğip bükerek farklı formlarda arı kovanına çomak sokan her filme, diziye zaafım var. Sharon Horgan ve Rob Delaney ikilisi de Catastrophe’de kutsal kurumun sahteliğini yerle yeksan etmek için canını dişine takıyor üç sezondur. Sıradan bir İngiliz komedisi olarak yola çıkan yapımın kat ettiği yol tarif edilemeyecek kadar uzun. Hayatının nispeten geç bir aralığında korunmasız seks sonucu hamile kalınca, tek gecelik haftalık ilişkisinden bir ebeveynlik deneyimi çıkaran Sharon, birinciyle zor baş ederken ikinci çocuğunu doğurmuştu. Artık bu yıl evdeki miniklerden ziyade kendi yaptıkları ve yapamadıklarıyla mücadele eden, geç de olsa yetişkinlik dönemlerinin en belalı dönemini minik zaferlerle atlatmaya çalışan bir çift var karşımızda. Kendi sorunlarıyla baş edemeyen Rob yeniden alkolle pembe gözlüklerini takıyor, Sharon önemli bir kayıp yaşıyor ve çevrelerindeki diğer yetişkinler de enkaza dönmüş hayatlarında toz toprağa dalıp üst üste koyacak bir çift tuğla arıyor. Tam anlamıyla formülasyonu değişmiş değil Catastrophe’nin. Ama bu yıl kullandıkları duygu paletinde renkler kritik bir devinime uğradı, orası kesin. Üçüncü sezonla ilgili tek şikayetim Mark Bonnar’ın yardımcı karakterden sahne donanımı statüsüne hızlı geçişi oldu sadece. Muazzam Lauren Socha transferi haricinde Carrie Fisher’ın gider ayak rol büyüklüğünün artması da hayatın tatsız bir sürprizi. Ki sanıyorum Catastrophe çekimleri tamamlandıktan sonra ABD’ye geri dönerken vefat etti Fisher. Her halükarda ucu Delaney ve Horgan’ın dizisine değiyor hem kurgusal hem de gerçek öyküsünün. Bu arada dizi Amazon sayesinde öyle büyük bir hite dönüştü ki okyanusun diğer ucunda, Rob Delaney program program gezip tanıtım yapıyor. Eğer Emmy çanları çaldığında Catastrophe’ye yine senaryo adaylığı gelirse çok da şaşırmayacağım.
MVP: Rob Delaney

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

3 Yorum

  1. Metin

    Feud ne zaman gelecek? Son bölümde ağladım ağlayacaktım… ki içimden bir ses senin de Jessica Lange antipatinin hafiflediğini söylüyor. Baştan aşağı her bölümde dizi çok da iyi değil miydi? Favorim “And The Winner Is…” Müthiş bir bölümdü.

    Bu sene Emmy’lerde ve Altın Kürelerde En iyi Mini Dizi/Tv Filmi Kadın Oyuncu dalında Jessica Lange ve Susan Sarandon (Feud), Nicole Kidman ve Reese Witherspoon (Big Little Lies) ve Michelle Pfeiffer (The Wizard of Lies) beşlisini görsek ne yaparız acaba?

    Yanıt
    1. Umur

      Bugün yarın yazarım herhalde. LANGE KAZANSIN İSTİYORUM Metin. Bugünleri de mi görecektik? 🙂

      Pfeiffer, yardımcı kadın oyuncu dalında yarışacakmış bu arada. Rolü büyük değilmiş Wizard of Lies’da.

      Yanıt

Yorum yazın...