Keyfî Drag Race Tekrarı 12×07

Keyfî Drag Race Tekrarı 12×07

Sosyal medya ve internetin bilumum nimetlerinden mola almış olmam Drag Race izlemeyi bırakıp yeni bölüm hakkında fikir beyan etmeyeceğim anlamına gelmiyor biliyorsunuz ki. Mental sağlığımı korumak için önümüzdeki süreçte at koşturmak amacıyla kullanacağım tek mecra canım blogum olacak, bilginize… Neyse, özel hayat zırvalarını buraya karıştırmadan RPDR tarihinin en keyifli Rusicallarından birini izlediğimiz Madonna (+ Michelle Visage) saygı duruşlu epizotun canını çıkaralım biz. Makyajlarımızı tazeledik, jartiyerlerimizi giydik, kemerler de bağlandı. Kalkışa hazırız! Unnnhhhhh…

Öncelikle PharmaRusical, Cher ve Trump rezaletinden sonra Madonna’nın iyi bir tercih olduğunu söylemem gerek. Kızlara şarkı söyletme fikri kiminse ona da koca bir alkış. Sesi olmayana bile gerekli rol verildikten sonra bir şekilde idare ediliyor, ki bence spoken word ile geçiştirenlerden Jaida’nın performansı oldukça etkiliydi. En azından sattığı “seks kere seks” fikrini ben yedim. Zaten o dört oğlanın bedenlerini ona buna değdirdiği her anda, bir duvardan diğerine her kalça savuruşlarında dikkatim dağıldığı için (karantina sağolsun) performansı başa alıp tekrar izlemek zorunda kaldım. Bunu da söylerken çekinmiyorum artık. Nasıl olsa biz bizeyiz. Herkes bottom, herkes cock hungry dickpig.

Reddit’te gördüğüm kadarıyla Jan’in bu hafta görevi kazanması gerektiğine dair güçlü bir inanış oluşmuş. Dansı mükemmelmiş, kostümü kusursuzmuş, bu görev için yaratılmış. Doğru, katılmamak elde değil. Ancak herkesin ortalamanın üzerinde bir şeyler çıkardığı bölüm dahilinde ben çok çabuk unuttum Jan’in varlığını. Ve faşon queenlere faşon öğrettiği fikrinin hâlâ arkasında olsam da teneffüslerde bile test çözerek herkesi strese sokan sınıf arkadaşı tadındaki drag personasından biraz sıkılıyorum artık. Dolayısıyla (sürpriz!) ben olsam Jan’i ilk üçe almazdım diyeceğim. Bu biraz da üstlendiği rolle alakalı elbette. HERstory of the World buluşmasında Prenses Diana olmak zorunda kalan Katya misali sadece ah yazık, bu kısım ona mı kalmış diyebildim.

Onun aksine en büyük becerisi poz vermek olan Gigi sahnenin tozunu attırdı. Michelle Visage olarak sadece bir bikini giyerek sahneye çıkmasını ve bununla övgüler almasını beyazlığına (+zayıflığına) bağlıyor olsam da Ru’nun yine elindeki taçları dağıtmadan cepten yemesini anlayabiliyorum galiba. Sadece yetenekli queenin çok olduğu bir sezonu sürekli aynı insanları ödüllendirerek sıkıcı ve tahmin edilebilir hâle getirmesi yoruyor tabii. Benim tercihim ise parlasın diye gün saydığım Crystal Methyd olurdu, hiç kimse kusura bakmasın. Podyum prezentasyonundan Ray of Light Madonnası’na kadar kusursuzdu biricik El DeBarge’ım. Artık resmiyete kavuşturdum, Crystal tüm zamanlar listemde Top 20’ye demir atabilecek tek queen 12. sezondan. Yay for Shea!

Sherry Pie’ın sahneye çıkışına kadar varlığını unutturan harika kurguya da alkışı tuttuktan sonra geliyorum hak ederek tabana yollanan üçlüye: Jackie Cox’ın Madonna makyajı neden o kadar berbattı? Heidi diğer queenler kadar paralı olmadığı için daha ne kadar yargılanacak? Brita’yı yarışmanın bu noktasına kadar taşımanın anlamı var mıydı? Gerçi kesin olan bir şey de bu görevle alakalı olarak kimsenin tam anlamıyla s***p batırmadığı. Herkes öyle güzel çalışmış ki dans rutinine ve tabii Visage kılığına, yok işte küpeye, yeteri kadar Madonna değilsinlere sığındık hep birlikte. Bölüm öncesi Jackie’ye caka satan Widow da uçurumun kıyısından döndü sanki. Bu arada Nicky Doll elendikten sonra sezonun anlatıcısı görevini üstlenen canımız Widow’u da Top 5/6 semalarında yollayacakmışız gibi hissetmeye başladım ufaktan. Umuyorum gitmeden 1-2 efsanevi lip sync armağan eder Drag Race fanlarına.

Önümüzdeki hafta gördüğüm kadarıyla Jan’le alakalı bir takım dramalar bekliyor bizi. Ya bölümü kazanır, ya da lip sync’e çıkar tahminimi erkenden buraya bırakayım. Uzun zamandır spoilersız kalmayı başardığım ilk sezonun böyle matematiğini çözmelerim şu ana kadar başarılı gidiyor, umuyorum yanılmam. Çünkü üzgünüm ama finale kalacağı belli Jaida ile birlikte şu an gözüme zayıf gelen tek isim Jan. Neyse, Untucked’ta zorlama kavgalara mecbur kalmayacağımız bir bölüm olur umarım diyelim, sıradaki cümbüşü beklemeye koyulalım. Come on season 12, let’s get sickening!

Keyfî Drag Race: Untucked

  • Alexandria Ocasio-Cortez’i çok sevmekle birlikte yarı zamanlı şovmenlik gerektiren Amerikan siyaset sahnesinden fırlayıp buraya gelmesi biraz imajını zedeledi gözümde. Çünkü azıcık milliyetçi, aman kırmızı beyaz mavi alkışları pek can sıkıcı. Kurgunun suçu da olabilir; ama zaten her politikacı baştan aşağı sahte değil mi? Bu da kötünün iyisi işte.
  • Jaida’nın makyajını her bölüm ağzım açık izliyorum. Manila Luzon’un seyahat masraflarının karşılanması hâlinde gelip makyajınızı yaptığını bildiğimden gözümü karartıp Londra’ya çağırma planımı Jaida ile değiştirmek istiyorum eğer mümkünse.
  • Jackieciğim, aşkım, ama artık parlasın mı canım? Miz Cracker bile daha etkili bir performans sunmuştu.
  • Sezonu Gigi Goode kazanacak, değil mi? Allahım nasıl sıkıcı bir sonuç. Sharon Needles’ın üstüne gidip Max’e tacı vermek gibi bir şey bu. Aquaria did it better, baby. 
  • Bu arada RuPaul’s Celebrity Drag Race, 24 Nisan’da başlıyormuş kızlar. Yani koronadan ve Shitty Pie’dan gol yiyen 12. sezon kızları şimdi de spot ışıklarını franchise’ın bir başka koluyla paylaşmak zorunda kalacak. Ünlüleri hâlâ açıklamıyorlar bu arada. Sanıyorum The Masked Singer tadında bir format olacak.
  • And mama, you look so good tonight, it’s damn near sinful.

Genel sıralamam
⭐⭐⭐⭐: Crystal Methyd, Heidi N Closet
⭐⭐⭐: Jackie Cox, Widow Von’Du, Gigi Goode, Jaida Essence Hall, Jan
⭐⭐: , Rock M. Sakura, Brita
: Nicky Doll, Aiden Zhane, Dahlia Sin
💩Sherry Pie

Ben jüri üyesi olsaydım…

Yarışmacı 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Brita LOW   SAFE BTM2 SAFE BTM2 BTM2    
Crystal Methyd HIGH   BTM2 HIGH SAFE LOW WIN    
Gigi Goode HIGH   SAFE SAFE SAFE WIN HIGH    
Heidi N Closet SAFE   WIN SAFE LOW SAFE LOW    
Jackie Cox SAFE   HIGH SAFE HIGH HIGH BTM2    
Jaida Essence Hall   HIGH HIGH SAFE BTM2 SAFE HIGH    
Jan   SAFE SAFE WIN HIGH SAFE SAFE    
Widow Von’Du WIN   SAFE LOW WIN SAFE SAFE    
Aiden Zhane LOW SAFE BTM2 SAFE BTM2      
Nicky Doll LOW LOW HIGH BTM2        
Rock M. Sakura   WIN SAFE SAFE          
Dahlia Sin LOW BTM2            
💩 Pie      

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...